Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 június 26 hétfő - 12:14:28     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

csontos_patika_ugyeletes_abony_abony.hu_2017.jpgTájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2017. június 26-július 02.) a CSONTOS PATIKA az ügyeletes gyógyszertár.
 
Hetfőtől péntekig nyitva 08.00-17.30-ig, utána ügyelet: 17.30-22.00-ig. Szombaton nyitva 08.00-12.00-ig, utána ügyelet: 12.00-22.00-ig. Vasárnap ZÁRVA, ügyelet: 08.00-22.00-ig.
 
Csontos Patika
 
 
 
2017 június 26 hétfő - 12:03:05     Intézményi hírek      Hozzászólás0

ctkt_kozossegi_ellatas_osszejovetel_abony_abony.hu_2017.jpg2017. június 20-án rendezték meg a Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulás Humán Szolgáltató Központ Közösségi ellátás pszichiátriai betegei részére az immáron hagyománnyá váló tavaszi programot.

Kellemes délelőttöt töltöttünk együtt a kliensekkel, ahol mindenki félre tudta tenni kicsit a mindennapi problémáit. A hangulatot fokozta, hogy közösen készítettük el a kiadós ebédünket, paprikás burgonyát bográcsban. Amíg az étel rotyogott, sütemény, üdítő és pogácsa mellett nyugodt kis társalgások alakultak ki. Az ötlet a karácsonyi csoportunk okán született, melyet minden évben az ünnepek előtt rendezünk, házi süteményekkel, teával, zenével, verssel és énekkel. Összességében mindenki nagyon jól érezte magát. Őszre tervezzük a szintén rendszeressé váló kirándulásunkat is.Olvasd tovább...
2017 június 26 hétfő - 11:35:41     Sporthírek      Hozzászólás0

iv_pontyfogo_horgaszverseny_abonyi_horgasz_egyesulet_abony_abony.hu_2017.jpgAz Abonyi Horgász Egyesület 2017. június 25-én rendezte meg a IV. Pontyfogó horgászversenyét. Bár az időjárás nem volt túl kegyes a résztvevőkhöz, a rendezvény jól sikerült.

Gazdára találtak a díjak és a kupák, mellyel az első három helyezettet és a legnagyobb halat fogó horgászt jutalmazták. A verseny nyertese kisorsolta a téli halőrzésért járó ingyenes területi engedélyt. A győztes Nagy József lett. A programra kilátogatók nem maradtak éhesek, Fehér Bandi gulyása mindenkit lenyűgözött. 
 
Eredmények:
I. helyezett: Varga Sándor 5,05 kg
II. helyezett: Juhász Sándor 4 kg
III. helyezett: S. Tóth János 2,95 kg
 
A legnagyobb halat (2,3 kg) Juhász Sándor fogta.
 
Gratulálunk!
 
Forrás: Abonyi Horgász Egyesület Facebook oldala
Kiegészítette: Darányi Erika
 
 
2017 június 26 hétfő - 10:49:57     Sporthírek      Hozzászólás0

pinter_es_tarsa_labdarugo_bajnoksag_tavaszi_zaro_fordulo_rendorors_abony_abony.hu_2017.jpg2017. június 22-én zajlott le a I. Pintér és Társa kispályás labdarúgó bajnokság tavaszi, záró fordulója, ahol a következő rangadók zajlottak:
 
Téba-Beton-Imperiál: 5-7
Gól: Csikos J(2), Diós M, Nagy A(2), Kállai I(6), Benkucs.
Az első mérkőzésen az Imperiál kezdte jobban Kállai Pisti vezetésével. A Téba rendezte sorait és egalizált: 4-4. A meccs közbeni pihenést felfüggesztve újra magasabb fokozatra kapcsolva az Imperiál simán hozta a mérkőzést!
 
Pintér és Társa-Rendőrőrs: 2-6
Gól: Lakatos M(2), Gór V(2), Petrezselyem T, Petrezselyem D, Nagy K(2).
A mérkőzés a tavaszi elsőségről döntött, ennek megfelelően bekezdett a Pintér. Sajnos csak ennek örülhettek, mert a Rendőrök ez után egalizáltak és simán szétcincálták Lakatosékat.


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények