Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 június 21 szerda - 18:12:19     Hivatali hírek      Hozzászólás0

somogyi_imre_altalanos_iskola_8_b_osztaly_ballagok_tablo_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattinson a képre! Fotó és tabló: Járdány Vanda
2017 június 21 szerda - 17:50:50     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

rendorsegi_eloadas_gyulai_tabor_abony_abony.hu_2017.jpgIzgalmasan telnek a Gyulais diákok napjai a napközis táborban, ahová Kapás Béla r. törzszászlós és Sós Zsanett r. tőrm. kisasszony is ellátogatott 2017. június 19-én, hogy a nyári szünidőre ellássák a gyerekeket hasznos tanácsokkal.  
 
Sós Zsanett, a Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály baleset-megelőzési előadója a gyalogos, kerékpáros közlekedés szabályait ismertette a gyerekekkel, Kapás Bélával pedig a kerékpáros akadálypályát próbálhatták ki a tanulók. A kisdiákok nagyon aktívak voltak és ügyesen megbirkóztak a feladatokkal. 
 
DE
 
Még több fotóért KLIKK a képre!

2017 június 21 szerda - 16:38:32     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Másodfokú hőségriasztást ad ki az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár csütörtökön 0 órától jövő hétfőn 24 óráig - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-vel.

Azt írták, Szentes Tamás azért döntött így a tárca szakmai ajánlásait figyelembe véve, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján tartós hőség várható az elkövetkező napokban. Az Emmi országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkársága értesítette a megyei kormánymegbízottakat a hőségriadóról, egyúttal kérte őket, hogy tájékoztassák az illetékességi területükön működő egészségügyi szolgáltatókat és megyei védelmi bizottságokat is. Jelenleg nincs szükség további intézkedésekre - hangsúlyozták.


Olvasd tovább...
2017 június 21 szerda - 13:57:22     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

Öt autónyi rendőr és nyomozó vett részt abban a kiemelt akcióban, amit ma reggel folytattak le Abonyban. 
 
Házkutatási parancsokkal és drogtesztekkel érkeztek meg az abonyi és ceglédi zsaruk az Arany János utcába. Több állampolgári bejelentés előzte meg a „bevetést”, mely szerint a lakásotthonban élő fiatalok részére egy helyi illetőségű személy kábítószereket értékesít. Az adatgyűjtések és a nyomozás megerősítette ezt a tényt, így a drogfogyasztók- és esetleges terjesztők hathatós előállítása érdekében a korai órákra időzítették az összehangolt rendőrségi razziát. Az ellenőrzést Korsós Gábor rendőr hadnagy, a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának megbízott vezetője irányította, aki a rajtaütést megelőzően eligazítást tartott a Rendőrőrs épületében, ahol egyeztették a házkutatás menetét is. 
 
KLIKK a fotóra a képgalériához!
 


Olvasd tovább...
2017 június 21 szerda - 11:36:43     Hivatali hírek      Hozzászólás0
- 2017. július 1. Tápiógyörgye, Strandfürdő -

tapio_menti_fuvoszenekari_talalkozo_tapiogyorgye_abony_abony.hu_2017.jpgTápiógyörgyén a helyi zeneoktatás, zeneiskola története a 60-as, 70-es évekre nyúlik vissza. A rendszerváltás előtti években alakult úttörő zenekar jó alapokat szolgáltatott ahhoz, hogy a Tápiógyörgyei Ifjúsági Fúvószenekar mai kinézetével 1990-től napjainkig is folyamatosan működhessen.

Elsősorban az együttes fennmaradása és a település zenei hagyományainak megőrzése érdekében alapították meg 2000-ben a Tápiógyörgyei Ifjú Fúvósokért Egyesületet. Ezen civil szervezet azonban nemcsak a zenekar támogatását, hanem a település zenei-kulturális programjainak szervezését, fenntartását is céljául tűzte ki. Ezt olyannyira fontosnak tartották az alapítók, hogy az egyesület alapszabályában is fő célként állították fel egy helyi zenei-zenekari találkozó megszervezését, és lehetőség szerint hagyománnyá alakítását.

Az I. Tápió-menti Fúvószenekari Találkozó 2015 júniusában Nagykátán került megrendezésre 4 zenekar részvételével. Ez a rendezvény már jó kiindulópont volt az ideihez, amelynek megszervezéséhez több helyről is sikerült támogatást szerezni. Egyrészt a Nemzeti Kulturális Alaphoz benyújtott nyertes pályázatból; másrészt a programot jelentős mértékben támogatja Tápiógyörgye Község Önkormányzata, mind anyagi, mind személyi segítséggel. És természetesen az egyesület is hozzáteszi a szükséges erőforrásokat.


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények