Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 június 19 hétfő - 14:09:44     Hivatali hírek      Hozzászólás0

A szolgáltató tájékoztatása szerint, karbantartás miatt 2017. június 20-án (kedd) áramszünet lesz az alábbi helyeken:

08:00-12:00 óra között:
Csordakút 1 sz. / Kisbalaton egész utca / Külterület Tehenészeti telep

11:00-15:00 óra között:
Belsőerdő páros házszám 20-30-ig/ Temető 1-30-ig / Temető 9000-9001

Az esetleges kellemetlenségek miatt a szolgáltató elnézésüket és türelmüket kéri!


2017 június 19 hétfő - 13:30:56     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

baleset_motoros_abony_abony.hu_2017.jpgSúlyosan megsérült egy motoros abban a balesetben, amely 2017. június 14-én, 19 óra 15 perckor történt Abonyban, a Szelei úton, ahol egy teherautó és egy motorkerékpár ütközött össze, majd a motoros egy személyautónak és egy kerékpárosnak csapódott.

A baleset következtében a motorkerékpár vezetője megsérült. 

A baleset körülményeit a Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja. 

Nagyításért KLIKK a képre!


2017 június 19 hétfő - 11:17:35     Intézményi hírek      Hozzászólás0

gyulai_gaal_miklos_altalanos_iskola_8_ba_ballagok_tablo_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattints a képre! Fotó és tabló: Járdány Vanda
2017 június 19 hétfő - 11:10:21     Intézményi hírek      Hozzászólás0

50_eves_erettsegi_talalkozo_kinizsi_pal_gimnazium_abony_abony.hu_2017.jpg50 évvel az érettségi után újra találkoztak az 1963-1967. között a Kinizsi Gimnáziumba járó osztály tagjai. A régi diákok végigsétáltak a sok titkot őrző falak között, felidézték a régi szép diákéveket, meséltek egymásnak, majd megemlékeztek volt tanáraikról, diáktársaikról is.
 
Az 1967-ben érettségizett diákok névsora:
Abonyi Béla, Bereczky Sándor, Csizmás Ildikó, Farkas Mihály, Gulyás Géza, Járdány Gyula, Jungbauer Róza, Keresztúri János, Kocsis Mária, Kocsis Éva, Kurpincza Mária, Lengyel József, Makai Sándor, Melczer Zoltán, Ócsai Tibor, Rajki József, Sárváry Zoltán, Szabó József, Tarkó Zsuzsanna, Téglás László, Tóth Fekete Sándor, Vágó Vince, Varró Julianna.
Osztályfőnök: Temesközy Istvánné
 
Nagyításért kattintson a képre!
2017 június 19 hétfő - 10:47:41     Intézményi hírek      Hozzászólás0

somogyi_imre_altalanos_iskola_8_a_osztaly_ballagok_tablo_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre! Fotó és tabló: Járdány Vanda
2017 június 19 hétfő - 10:40:11     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2017. június 19-25.) a Rozsnyai Patika az ügyeletes gyógyszertár.
 
Ügyeleti feladatait hétköznapokon 18.00-22.00-ig, szombaton 12.00-22.00-ig, vasárnap 08.00-22.00-ig látja el.
 
Forrás: Csontos Patika
 
 
 
 
 
 
2017 június 19 hétfő - 10:13:43     Hivatali hírek      Hozzászólás0

pest_megye_szepe_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre!
2017 június 19 hétfő - 09:30:20     Sporthírek      Hozzászólás0

Teljes fordulóval robogott tovább a seniorok bajnoksága, ahol a két éllovas rangadójával indult a nap. A Bármikő - Öregfiúk meccsen Micskóék nem tudták feltörni az „öregek” masszív védekezését, ezzel ellentétben Tarjányi Pisti kétszer is betalált Sarkadi Pisti hálójába. 

Az Öregfiúk győzelme egyben a tabella első helyét is jelentette számukra. Az Imperiál - Kéttorony meccsen a „Tornyosok” gyors két gólja után már-már eldőlni látszott a meccs, Hegedűs Misiék azonban nem adták fel. A második félidőben egy gólra csökkent a különbség, a szikrázó hajrában oda-vissza helyzetek után végül Pető Tomiék örülhetett a három pontnak. A nap igazi meglepetését a Gedi - Bercelóna mérkőzés hozta. A múlt héten kiválóan játszó „Gedit” megtréfálták a vendégek, akik végig vezették a rangadó hangulatú mérkőzést. Egedi Gabiék 2:2-nél a kapuhoz szögezték ellenfelüket, de közben megfeledkeztek a védekezésről, aminek eredményeként Tóth Robi egy remek kontrából szerzett góllal megszerezte a Bercelona első győzelmét. A záró meccsen a Gelbert szinte az első perctől alárendelte magát a Trans Plast-nak, aminek meg is lett az eredménye. A szűk kerettel felálló Trans-osok magabiztos játékkal és 5 góllal bizonyították fölényüket.


Olvasd tovább...
2017 június 19 hétfő - 08:29:28     Hivatali hírek      Hozzászólás0

nav-12.jpgTavaly fogadta el az Országgyűlés az új jövedéki törvényt, amely számos változást hoz a jövedéki szabályozásban, és amelyet július 1-jétől kell alkalmazni.

Az egyik legfontosabb egyszerűsítés, hogy a sokféle adóraktári engedély típus helyett az új szabályozás egyféle adóraktári engedélyt ismer, azonban jövedéki termék továbbra is adóraktárban állítható elő és tárolható az adófizetésig.
 
Új tevékenységként jelenik meg a borászati üzemengedéllyel rendelkező gazdálkodó, azaz a „kisüzemi bortermelő”, aki önállóan vagy más borászati üzemmel jogi és gazdasági kapcsolatban teljesíti a jogszabályban meghatározott feltételeket. A kisüzemi bortermelő bérmunkát, bértárolást nem végezhet és csak előzetes bejelentést követően szállíthat adófelfüggesztéssel csendes bort (szőlőbor) és palackos erjesztésű habzóbort más adóraktárnak.


Olvasd tovább...
2017 június 19 hétfő - 07:52:43     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

csotores_vizhiany_abony_2016.jpgA DAKÖV Kft. Abonyi Üzemigazgatósága értesíti Tisztelt Felhasználóit, hogy 2017. június 19-én, délelőtt építési munkák miatt átmeneti vízhiány lesz tapasztalható Abonyban, a Mátyás király út, a Rákóczi út és Kécskei út közötti szakaszán, valamint a Téglagyári úton, előreláthatólag 12:00 óráig.

A szolgáltató szíves megértésüket kéri.

Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények