Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 június 15 csütörtök - 14:21:35     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Sokan örömmel tapasztaljuk, hogy Abony évről évre egyre színesebb és virágosabb városszerte. Ráadásul, a közterületekre kiültetett egynyári- és évelő virágok, a levendulák, muskátlik, facsemeték és egyéb zöldnövények mind helyben nevelkednek!
 
A virágokat Abonyban palántázzák a szorgos kezek, végigkísérik növekedésüket, és szervezetten ültetik ki őket május hónapban a közmunka-program keretein belül. „Ízig-vérig” abonyi virágok díszítik tehát tereinket, nekünk szépülnek és hozzájárulnak, hogy napjaink még kerekebbek legyenek. Nem lehet nem észrevenni, hogy a 40-es út mentén, a Szelei úti járdasor vagy a Városháza előtt húzódó rózsabokrok is egyre csak növekednek, és a főtér is napról napra sokszínűbb - egyszerűen csak jó érzés végigsétálni a központban. A boltba, az iskolába vagy a munkába sietvén, néha nem vesszük észre az apró szépségeket, de nagyon hiányoznának, ha nem lennének! Köszönjük a közmunka-programban dolgozók munkáját, hogy általuk minden évben egyre virágosabb és szebb lesz településünk!
 
A fotóra kattintva online bebarangolhatja virágos településünk központját! 
 
Szerző: Darányi Erika
Abony.hu fotók: Székely Szilárd
 


Olvasd tovább...
2017 június 15 csütörtök - 12:02:55     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0
Félpályás útlezárásra kell számítani a 40-es főúton.

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2016.jpgEddig tisztázatlan körülmények között borult fel egy tehergépkocsi 2017. június 15-én 13 órakor a 40-es főút 28750-es méterszelvényében, Cegléd és Abony között. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

A helyszínelést félpályás útlezárás mellett kezdték meg a rendőrség munkatársai. A forgalom jelenleg rendőri irányítás mellett egy sávon, váltakozó irányba halad.2017 június 15 csütörtök - 09:28:50     Intézményi hírek      Hozzászólás0

somogyi_imre_altalanos_iskola_8_m_osztaly_ballagok_tablo_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre! Fotó és tabló: Járdány Vanda
2017 június 15 csütörtök - 09:23:59     Intézményi hírek      Hozzászólás0

gyulai_gaal_miklos_altalanos_iskola_8_b_ballagok_tablo_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre! Fotó és tabló: Járdány Vanda
2017 június 15 csütörtök - 09:18:15     Intézményi hírek      Hozzászólás0

nevnapozas_idosek_klubja_abony_abony.hu_2017_2.jpgA Sárákat, a Piroskákat, az Iréneket, a Zitákat, a Magdolnákat és a Margitokat köszöntötték május 23-án, az Idősek Klubja összejövetelén.

Az abonyi nyugdíjasok mindig örömmel vesznek részt a találkozókon, ahová rendszeresen érkeznek újszilvási vendégek, barátok is. Az első féléves névnapi rendezvényen szendvicsekkel, süteményekkel, tortákkal készültek egymásnak az idősek, de természetesen szebbnél-szebb virágokat is kaptak az ünnepeltek. A köszöntés után vendéglátással, kötetlen beszélgetéssel, tombolázással folytatódott a vidám délután.

Szívből köszöntjük őket!
Darányi Erika

Még több fotó a képre kattintva!

2017 június 15 csütörtök - 08:40:07     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Másfajta szemlélet, kitartás és reális cél szükséges

precizios_mezogazdasag_abony_abony.hu_2017.jpgA precíziós mezőgazdaságról, illetve hazai elterjedéséről szóló sorozatunk harmadik – befejező – részében arra voltunk kíváncsiak, hogy Pest megyében mennyire terjedt már el ez a korszerű gazdálkodási mód, s arra, milyen tapasztalatokat gyűjtöttek eddig az ezt választó vállalkozók. 
 
Kérdéseinkre az Abonyban mintegy 2500 hektár földet megművelő dr. S. Tóth Sándor egyéni vállalkozó nevében közvetlen munkatársa, Kozma László, illetve a mintegy másfél ezer hektáron gazdálkodó Jászkarajenői Mezőgazdasági Zrt. vezetője, Törőcsik István válaszolt. Tovább a teljes cikkre --> Forrás: pestmegyelapja.hu


Olvasd tovább...
2017 június 15 csütörtök - 07:26:12     Hivatali hírek      Hozzászólás0

(MTI) Ma kicsöngetnek az iskolákban, befejeződik a 2016/17-es tanév és kezdetét veszi a két és fél hónapos nyári szünet több mint 1, 2 millió általános iskolás és középiskolás számára.

A diákok idén is számos tábor és programlehetőség közül választhatnak a szünidő tartalmas eltöltésére, és a diákmunkákat tekintve is széles a választék. A táborfigyelő.hu adatai szerint Magyarországon évente mintegy kétszázezer gyerek táborozik, csaknem nyolcszáz tábor között lehet válogatni.Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények