Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 június 14 szerda - 15:30:16     Intézményi hírek      Hozzászólás0

mehecske_csoport_gyongyszemek_ovoda_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért KLIKK a képre! Fotó és tabló: Járdány Vanda
2017 június 14 szerda - 15:13:19     Intézményi hírek      Hozzászólás0

somogyi_imre_altalanos_iskola_8_t_osztaly_ballagok_tablo_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a tablóra! Fotó és tabló: Járdány Vanda
2017 június 14 szerda - 14:56:24     Hivatali hírek      Hozzászólás0

minicross_abony_abony.hu_1976_2017.jpg
Nagyításért KLIKK az újságcikkre. Járdány Gyula archívumából


Olvasd tovább...
2017 június 14 szerda - 14:47:03     Intézményi hírek      Hozzászólás0

gyulai_gaal_miklos_altalanos_iskola_8_z_ballagok_tablo_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre! Fotó és tabló: Járdány Vanda
2017 június 14 szerda - 10:32:13     Sporthírek      Hozzászólás0

A pünkösdi pihenő után teljes erőbedobással folytatódott a seniorok bajnoksága. A forduló első mérkőzésén a Gelbert elgázolta a kiváló Sördögöket.

Boros Zsolti és Király Csabi hihetetlenül eredményes játékának köszönhetően kilenc gólig meg sem álltak az élbolyba igyekvő gelbertesek. A nap meccsét a Trans Plast és a Gedi-Press játszotta. A bajnokaspiráns Transok végig meddő mezőfölényben játszottak, a gólokat mégis a Gediék rúgták. Rafael Csupi látványos és Csanádi Csabi szemfüles találata után Egedi Gabiék örülhettek a három pontnak. A Bármikő-Imperiál rangadó mindig igazi kispályás labdarúgó csemege. Most sem volt ez másként. A Gulyás Norbi nélkül felálló bármiköveseket igencsak megszorongatták Hegedűs Misik, a végén mégis Balázs Karcsiék húzták be a három pontot. Az Öregfiúk-Bercelona meccsen a berceliek jó ideig tartották magukat, de a Tarjányi-Makai-Kárteszi hengernek nem sokáig tudtak ellenállni. A nagyarányú vereséget mégis elkerülte a Bercelona, ami a kitartásuknak és Tóth Robi eredményességének volt köszönhető.


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 
*****
*****
baba_mama_zenes_foglalkozas_abonyi_kultura_hazaban_abonyban_abony_abony.hu_2018.png
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények