Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 június 12 hétfő - 19:03:26     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Háry - A rettentő magyar vitéz

Kaland, nagyotmondás, harc, huszárok és lehetetlen megoldások szuperhősi megoldása... Ez mind erősen felkelti a gyerekek érdeklődését már óvodás korban, mégis kevés az olyan könyv, ami valóban humorral és nyelvi leleménnyel képes a klasszikus témákhoz nyúlni. Most viszont mindenki örülhet, mert a nagy sikerű A rettentő görög vitéz után (ami a Thészeusz történetet tette abszolút megélhetővé a gyerekek számára) most Zalán Tibor egy újabb klasszikust hoz közel a 21. század gyerekeihez: Háry János hihetetlen kalandjait! 

Ha nálatok is előkerült már a történet az oviban, akkor most minden felmerülő kérdésre választ kaptok majd! Kicsoda Háry? Ismerd meg A rettentő magyar vitézt! Nem tudom te hogy vagy vele, de én gyerekként imádtam a huszárokról, hős vitézekről szóló történeteket. Emlékszem mennyire lenyűgözött ezeknek a figuráknak a vakmerősége, csak felpattannak a lovukra és máris száguldanak megoldani a legnehezebbnek látszó feladatokat. Az én szememben Toldi, János vitéz és társaik voltak az igazi szuperhősök. Ugyanakkor a vicces sztorikat is szerettem, így hamar bekerült a komoly hősök közé Münchausen báró alakja is.Olvasd tovább...
2017 június 12 hétfő - 18:41:30     Sporthírek      Hozzászólás0

pinter_es_tarsa_labdarugo_bajnoksag_vii_fordulo_abony_abony.hu_2017.jpgPintér és Társa-SzPDSE 4-2
Gól: Juhász, Molnár G(2), Kis B., Gyalcsos, Nagy P.
A  Pintér hozta a kötelezőt és verte a sereghajtót, de a Berceliek is kitettek magukért, nem szaladtak bele nagy vereségbe. A vég 4-2 lett.

Téba Beton-Imperiál(Csikók) 5-1
Gól: Molnár L(2),Csikós J(3).,Kovács B.
A Téba növelni akarta pontjait és gólarányát. A győzelem sima volt, csak a sok kihagyott helyzet miatt bosszankodhattak. Így is 5-1 lett a vége.

Bármikő Strand Kisvendéglő-Rendőrőrs 0-7
Gól: Petrezselyem D, Földi A, Petrezselyem T(2), Gór V, Kovács Cs, Nagy K.
A Rendőrök egymás után alakítottak ki helyzeteket és sokat értékesítettek is. Balázs Karcsiék súlytalanok maradtak, így 7-0 vereségbe szaladtak bele. A mérkőzés végén kapusukat is elvesztették egy súlyos sérülés miatt (Kovács Zoli). Innen is kívánunk gyors felépülést!

Gelbert Eco FC-Imperiál 2-13
Gól: Farkas S, Megyeri T., Kállai I(4), Benkucs(3), Király Z(2), Oláh K, Gulyka G, Molnár G(2).
A Gelbert 2 a tisztes helytállásban reménykedett, de rá kellett jönni, hogy nem ma lesz meg a csoda, így egy 13-2-es vereségbe szaladtak bele.

További információ: http://kispalyasfociabony.hu/


2017 június 12 hétfő - 18:06:42     Intézményi hírek      Hozzászólás0

8._evfolyam_gyulai_iskola_mezei_futoverseny_20.jpg2017. június 8-án, délután a Gyulai G. M. Ál. és Alapfokú Művészeti Iskola testnevelői mezei futóversenyt rendeztek az abonyi labdarúgópályán a felső tagozatos gyerekeknek. Összesen közel 150 diák vett részt a versenyen. Külön értékelték a lányokat és a fiúkat.

A futóverseny egy jó hangulatú sportrendezvény lett, a gyerekek lelkesen teljesítették a távokat, szurkoltak egymásnak. Minden versenyző emléklapot és üdítőt kapott, az első három helyezett ezeken kívül, éremben részesült. A díjaknak nagyon örültek a gyerekek! Gratulálunk minden versenyzőnek!

A fotóra kattintva Facebook-os képgaléria nyílik! Megtekintéséhez nem szükséges regisztrálni! 


Olvasd tovább...
2017 június 12 hétfő - 17:20:28     Intézményi hírek      Hozzászólás0

egeszsegmegorzo_spornap_somogyi_iskola_abony_abony.hu_2017.jpgA Somogyi Imre Általános Iskola idén is megrendezte alsó tagozatos diákjainak a nagysikerű, hagyományos egészségmegőrző- és sportnapot 2017. június 6-án. Az esemény szervezését Tóth Orsolya és Mucsányiné Varga Zsuzsanna tanítónők vállalták magukra. A főszervezők a Városi Sportcsarnokba és a mögötte lévő műfüves pályára várták a gyerekeket, akik a városban működő sportegyesületek izgalmas és látványos bemutatói után szinte valamennyi sportágba belekóstolhattak. 

A fotóra kattintva Facebook-os képgaléria nyílik! Megtekintéséhez nem szükséges regisztrálni!


Olvasd tovább...
2017 június 12 hétfő - 15:55:25     Hivatali hírek      Hozzászólás0

A nyári munkát vállaló diákok a foglalkoztatás és a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében.
A diákok szülői engedéllyel 16 éves koruktól dolgozhatnak, de szünidőben a 15 éves tanulók is vállalhatnak munkát, ha általános iskolába, szakiskolába vagy középiskolába járnak.
 
A munkavállaláshoz adóazonosító jelre van szükség, amit a NAV-nál kell igényelni a 17T34-es nyomtatványon. A munkavégzésről szóló megállapodás előtt célszerű a leendő munkáltatót ellenőrizni a NAV honlapján - az adatbázisok rovatban -, a felfüggesztett, a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztató cégeknél kockázatos munkába állni. 
 
A diákmunkával szerzett jövedelem is adóköteles, a személyi jövedelemadó mértéke 15%, amit a munkaadó adóelőlegként von le a diák bruttó béréből. Ha munkaviszonyban, vagy biztosítást eredményező megbízási jogviszonyban dolgozik a tanuló, akkor egyéni járulékot is kell fizetnie. A foglalkoztatónak a jövedelemről és a levont közterhekről igazolást kell kiállítania, amire a diáknak jövőre szüksége lesz a NAV által készített személyijövedelemadó-bevallási tervezet ellenőrzéséhez. 


Olvasd tovább...
2017 június 12 hétfő - 15:45:33     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

Értesítünk mindenkit, hogy ezen a héten (2017.06.12-2017.06.18.) a Benu Patika az ügyeletes gyógyszertár. Ügyeleti feladatait hétköznap 18-22 óráig, szombaton 12-22 óráig, vasárnap 08-22 óráig látja el.

Forrás: Csontos Patika
2017 június 12 hétfő - 15:37:14     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0


Abony Város Önkormányzata
a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet
Varga István Városi Sportcsarnok
Intézményvezető (magasabb vezető)
beosztás ellátására.
 
A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony
 
Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A vezetői megbízás időtartama: A vezetői megbízás határozott időre, 3 év 2017. december 01-2020. november 30-ig szól.

A munkavégzés helye: Pest megye, 2740 Abony, Kossuth tér 18.


Olvasd tovább...
2017 június 12 hétfő - 13:08:38     Sporthírek      Hozzászólás0

A fotóra kattintva képgaléria nyílik! Abony.hu fotók: Szilágyi Tamás
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 
*****
*****
baba_mama_zenes_foglalkozas_abonyi_kultura_hazaban_abonyban_abony_abony.hu_2018.png
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények