Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 június 07 szerda - 13:56:51     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_birkozo_club_nyarsapat_orszagos_verseny_abony_abony.hu_2017.jpg2017. június 03-án rendezték meg Nyársapáton a kötöttfogású Közép-Magyarországi Területi Csapatbajnokságot diák és serdülő korcsoportban.

A diák korcsoportban 6 csapat részvételével két csoportban folytak a küzdelmek. Tököl csapata ellen magabiztos győzelmet arattunk, míg Érd csapatától vereséget szenvedtünk. A harmadik helyért óriási csatában sikerült legyőznünk a Dunaferr csapatát. Serdülő korcsoportban 5 csapat indult. A Sziget SC csapatától 25-20-es vereséget szenvedtünk. A harmadik helyért kiélezett küzdelemben 25-24-re győztük le az Érdi Spartacus csapatát. Az Abonyi BC diák és serdülő csapata III. helyen végzett és ezzel mindkét korosztályban indulási jogot szerzett az országos döntőn való részvételhez.
 
Diák csapat tagjai: Földi Krisztián, Terék Gerda, Czene Mihály, Habony Levente, Tánczos Levente, Pásztor Róbert, Baksa Bence, Tóth Marcell.
Serdülő csapat: Czene Pál, Kozma Dániel, Holló Bence, Kovács Viktória, Terék Fruzsina, Döme János

Dicséret illeti a fiatalokat, akik szívvel-lélekkel küzdöttek a csapat továbbjutásáért!


Olvasd tovább...
2017 június 07 szerda - 11:43:06     Intézményi hírek      Hozzászólás0

gyermeknap_szivarvany_ovoda_bolcsode_abony_abony.hu_2017.jpgNálunk az év minden napja a gyermekekről szól, ám a mai délelőttön szerettünk volna még többet és jobbat adni az ide járó lurkóknak.

A gyermeknapi készülődés már a Húsvét előtti napokban elkezdődött, amikor az óvoda dolgozói, két kezük munkájával, szívvel, lélekkel készítették el a gyermekeknek a személyes ajándékokat. Nem minden évben sikerül saját készítésű ajándékkal meglepni a gyermekeket, ám az idén az alapanyagot felajánlásból kapta az intézmény, így kerülhetett a gyermekek nyakába bőr pénztárca a jeles napon. Az előző évekhez hasonlóan, a mai nap délelőttjén is megtelt az óvoda játszóudvara a nem mindennapi játékeszközökkel, légvárral, körhintával, kisvasúttal és pónik is ellátogattak hozzánk a gyerekek szórakoztatására. Nincs annál nagyobb öröm számunkra, amikor csillogó szemű, boldog gyermekeket láthatunk. Ezt a napot a pedagógusok odaadó munkája mellett, az ide járó gyermekek szüleinek támogatásával tudtuk megszervezni. Köszönjük a gyermekek nevében is!
 
Az Abony.hu-nak beszámolt: Mucsiné Molnár Mónika óvodapedagógus

Még több fotóért kattintson a képre!


2017 június 07 szerda - 11:16:24     Sporthírek      Hozzászólás0

pinter_es_tarsa_labdarugo_bajnoksag_v_fordulo_abony_abony.hu_2017.jpgV. forduló:
Gelbert Eco FC 1-Pintér és Társa 2-1
Gólszerzők: Szabó K, Kiss B., Szabó B.
 
Rangadóhoz méltón kemény küzdelem zajlott a pályán. Az első félidőben nem tudták feltörni egymás védelmét a csapatok. A második félidő szemfüles góllal kezdődött Szabó K. a Gelbertből nem hibázott! A Pintér mozgósította erőit, de gólt nem bírtak lőni, helyette Kiss Bence gurított a bal alsóba egy óriási cselsorozat után 2-0. A Pintér erejéből még futott egy szépítő gólra, de maradt a 2-1.
 
Gelbert Eco FC 2- Imperiál (Csikók) 4-2
Gólszerzők: Tóth Laci(3), Skultéti László, Kovács B, Balázsi
A Gelbert lassan melegedett be a fiatal fickándozó csikók meg is szerezték a vezetést. A válasz és a fordítás gyorsan jött a Kárpátok Maradonájától: Tóth Lacitól kétszer egymás után KILŐTTE A CAKKOT! A Fiatalok feljöttek még 3-2-re, de a Gelbert lőtt még egyet és eldőlt a mérkőzés.


Olvasd tovább...
2017 június 07 szerda - 09:57:23     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az országos szúnyoggyérítés keretén belül 2017. június 08. napján légi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Abony belterületén a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában.

Tartaléknapok: 2017. június 09-10.

A szúnyoggyérítés során felhasznált készítmény a kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja. A készítmény a méhekre lehet káros, ezért az önkormányzat értesítette a méhészeket. Ezen a fórumon is tisztelettel kérjük őket, hogy gondoskodjanak a rajok elzárásáról.


Olvasd tovább...
2017 június 07 szerda - 09:52:24     Sporthírek      Hozzászólás0
25 éves jubileumát ünnepli az abonyi Fergeteg Triatlon SE

Fergeteges Jubileumi Terepfutóverseny
 
Rendező: Fergeteg Triatlon Se, Medveczky Edit
Ideje: 2017. június 10. (szombat)
Helye: Abony-Vadászház (4-es főút előtt Abonytól Újszilvás felé)
Nevezés: 13.30-tól, Rajt: 15.00-tól
Bővebb info: 06705994619 www.fergetegabony.hu
Előnevezés: www.versenyzek.hu oldalon

Minden résztvevő csak egy távon indulhat!


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 
*****
*****
baba_mama_zenes_foglalkozas_abonyi_kultura_hazaban_abonyban_abony_abony.hu_2018.png
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények