Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 június 04 vasárnap - 21:09:54     Városi rendezvények      Hozzászólás0

xix_eros_emberek_versenye_abony_abony.hu_2017.jpgIdén már a XIX. alkalommal rendezték meg a nagysikerű Erős Emberek Versenyét, amelyen kilenc versenyző mérette meg magát összesen hat versenyszámban, úgy mint fekvenyomásban, teherautó húzásban, gumiborításban, kocsi emelésben, söröshordó tartásban és vegyesszámban.

Eredmények:
I. helyezett: Ungvári Richárd (54 pont, minden versenyszám nyertese)
II. helyezett: Jancsovics Tivadar (39 pont)
III. helyezett: Kovács István (38 pont)
IV. helyezett: Habara Sándor (26 pont)
V. helyezett: Domokos Zsolt (26 pont)
VI. helyezett: Major Lóránt (19 pont)
VII. helyezett: György László (15 pont)
VIII. helyezett: Siklódi Márton
IX. helyezett: Kovács Péter
 
A nyerteseknek járó serlegeket Sárkányné Bálint Mária főszervező, a sportcsarnok vezetője adta át.

Gratulálunk!

Szerző: Darányi Erika
Abony.hu fotók: Székely Szilárd

2017 június 04 vasárnap - 19:41:48     Városi rendezvények      Hozzászólás0

trianoni_megemlekezes_abony_abony.hu_2017.jpgA nemzeti összetartozás napján, a trianoni békediktátum aláírásának 97. évfordulóján Abony városában is ünnepséget tartottak a Millenniumi Emlékkertben, 2017. június 4-én. Emlékező beszédet mondott Kavecsánszkiné Pál Erika, a Kinizsi Pál Gimnázium igazgatója.

A rendezvényen közreműködött a Kéknefelejcs Dalkör. Az ünnepély végén az emlékezők fekete gyászszalagokat és koszorúkat helyeztek el a kopjafákon.

Az alábbi intézmények és szervezetek képviselői rótták le tiszteletüket a Trianon-emlékműnél: Abony Város Önkormányzata, Abonyi Lajos Falumúzeum Baráti Köre, Abonyi Lajos Művelődési Ház, FIDESZ-KDNP Abonyi Szervezete.

Szerző: Darányi Erika
Abony.hu fotó: Székely Szilárd

A fotóra kattintva megnyílik az ünnepség képgalériája.

2017 június 04 vasárnap - 09:15:24     Városi rendezvények      Hozzászólás0

abonyi_punkosdolo_tanchaz_abony_abony.hu_2017.jpg 
A fotógalériáért KLIKK a képre! Még több fotó és videó hamarosan!
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények