Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 június 01 csütörtök - 16:03:08     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Mi mással zárulhatott volna a május, mint egy fantasztikus gyermek horgászversennyel és családi nappal, melyet a horgásztavaknál szervezett meg az Abonyi Horgász Egyesület.

A megmérettetésre 44 kisebb és nagyobb horgász nevezett. Késő délelőtt az Abonyi Mazsorett csoport bemutatóját láthatták a rendezvényre kilátogatók, majd kihirdették a verseny eredményeit és átadták a legjobbaknak járó jutalmakat. Délután a Power Karate SE versenyzői és a Dalma Dance Klub táncosai adtak ízelítőt munkásságukból.

A gyermeknap legjobb pillanatai a fotóra kattintva tekinthetők meg.


Olvasd tovább...
2017 június 01 csütörtök - 15:08:53     Intézményi hírek      Hozzászólás0
Sikeresen zárult a "Hagyományaink a keresztény ünnepkör jegyében" című pályázat

Ismét zsúfolásig megtelt a Gyulai Gaál Miklós Általános és Művészeti Iskola aulája 2017. május 26-án, ahol a sikeresen megvalósult "Hagyományaink a keresztény ünnepkör jegyében" című pályázat ünnepélyes lezárására került sor.

Az esemény apropójaként megnyitották a diákok kézműves munkáiból összeállított kiállítást, az iskolaotthonos osztályok pedig néptánc produkciók keretében mutatták be a tanultakat. A rendezvény elején Simon Gáborné, az intézmény igazgatója köszöntötte a megjelenteket és nyitotta meg a tárlatot, mely a „Terített asztalunk” címet viseli.
 
A fotóra kattintva megelevenednek a rendezvény legjobb pillanatai.


Olvasd tovább...
2017 június 01 csütörtök - 12:51:08     Intézményi hírek      Hozzászólás0

kinizsi_pal_gimnazium_es_szakkozepiskola_honvedelmi_verseny_abony_abony.hu_2017.jpgImmár harmadjára rendeztek honvédelmi versenyt az MH 86. Helikopter Bázis által patronált iskolák között, amelynek idén a Mezőtúri Református Kollégium adott otthont.

A versenyt 2015-ben az Abonyi Kinizsi Pál Gimnázium igazgatónője indított el azzal a céllal, hogy az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis által patronált iskolák diákjai, tantestületei megismerjék egymást. Az idei versenyen öt iskola tíz csapata mérette meg magát. A vetélkedő tíz versenyszámból állt, a testnevelési feladatok mellett a katonai alapismeretek és a magyar történelem témaköreiből választott kérdésekre kellett válaszolniuk a diákoknak. 


Olvasd tovább...
2017 június 01 csütörtök - 07:29:19     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

abonyi_kezilabda_club_pest_megye_legjobb_junior_jatekosa_abony_abony.hu_2017.jpgA Pest Megyei Kézilabda Szövetség és a Decathlon által alapított díjat ezúttal Komáromi Zoltán, az Abonyi Kézilabda Club játékosa vehette át.
 
„A hónap legjobb Pest megyei női és férfi junior játékosa a megyebajnokságban" kategóriában a Pest megyei edzők szavazatai alapján a lányoknál a juniorbajnokság gólkirálynője, a Sülysápi SE átlövője, Szücsi Renáta, míg a férfiaknál az Abonyi KC tehetsége, Komáromi Zoltán lett a legkiválóbb áprilisban. A Budapest belvárosában nemrégiben megnyílt, Corvin közben található Decathlon-áruházban megtartott díjátadó ünnepségen Benedek Kinga, a Decathlon Corvin Áruház igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd Vas Jánossal, a PMKSZ elnökségi tagjával közösen adták át a cég ajándékkártyáit, valamint a PMKSZ serlegét és ajándékcsomagját.
 
 
Forrás: Pest Megyei Kézilabda Szövetség
 
Gratulálunk! DE
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények