Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 május 25 csütörtök - 14:39:22     Sporthírek      Hozzászólás0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2017 május 25 csütörtök - 14:28:39     Hivatali hírek      Hozzászólás0

csizmas_anita_feltalalt_egy_memoriajatekot_abony_abony.hu_2017.jpgFejlesztő játékok után kutatott két éves kisfiának Csizmás Anita, közben feltalált egy teljesen új, nem mindennapi játékot, amivel tanulni is lehet: egy eddig még nem létező memóriajátékot talált ki a szorzótábla elsajátítására a koordináta-rendszer segítségével.
 
- Hogy honnan jött az ötlet? Fiunk, Dávid 2015-ben volt 2 éves, és a boltokat járva olyan játékokat kerestünk neki, melyek tényleg hasznosak lehetnek számára és fejlesztik. Szeretjük az olyan könyveket, memóriajátékokat, melyekben élethű képek vannak. Tudtuk, hogy Dávid milyen járműveket szeret és olyan memóriajátékokat próbáltunk beszerezni, melyeken ezek a képek szerepelnek. Sajnos a kínálat nagyon szegényesnek bizonyult a fejlesztő játékok tekintetében - mesél Anita az ötlet születéséről.


Olvasd tovább...
2017 május 25 csütörtök - 13:26:59     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0
Tovább folytatódott az iskolarendőr-program

Kapás Béla r. tzls., iskolarendőr felkérésére Sós Zsanett r. tőrm. kisasszony a Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának baleset-megelőzési előadója osztályfőnöki órát tartott a Somogyi Imre Általános Iskola 2. t osztályában, 2017. május 25-én.
 
Az óra témája a gyermekekre vonatkozó gyalogos és kerékpáros szabályok ismertetése volt, azon belül a járműbe történő be- és kiszállás utasként (melyik oldalt használják), a járműben utazás szabályai (gyermekvédelmi rendszerek, biztonsági öv használata), a gyalogos közlekedés szabályai járdán, úttesten (lakott területen belül, kívül), átkelés a kijelölt gyalogos átkelőhelyen, a kerékpározás szabályai. Az előadás végén a gyermekek játékos foglalkozás keretében gyakorolhatták az órán elhangzottakat. 
 
Szerző: Darányi Erika
Abony.hu fotók: Székely Szilárd

A fotógalériát megnézheti a képre kattintva.

2017 május 25 csütörtök - 11:42:31     Hivatali hírek      Hozzászólás0

allami_szamvevoszeki_ellenorzes_jelentes_abony_abony.hu_2017.jpgAz ÁSZ elnöke „Az önkormányzatok belső kontrollrendszere kialakításának és működtetésének ellenőrzése – Abony” című számvevőszéki jelentésben szereplő – intézkedést igénylő megállapítások alapján megfogalmazott – javaslatok hasznosítására készített intézkedési tervet elfogadta.

A több mint 15 ezer lakosú város ellenőrzésére a belső kontrollrendszere kialakításának és működtetésének, továbbá egyes befektetési döntéseinek, a döntések végrehajtásának és elszámolásának szabályszerűségi ellenőrzése keretében került sor. Az ÁSZ 2014. január 1-jétől 2015. április 30-ig terjedő időszakra vonatkozóan ellenőrizte és értékelte az önkormányzat belső kontrollrendszerének kialakítását, továbbá azt, hogy egyes elemeinek működtetése biztosította-e a közpénzfelhasználás szabályosságát. Ellenőrizte továbbá, hogy a 2011. január 1-jétől 2015. április 30-ig terjedő időszakban az önkormányzat egyes befektetési döntései és azok végrehajtása, elszámolása megfelelt-e a vonatkozó jogszabályoknak és belső szabályozásoknak, a kialakított kontrollrendszer támogatta-e a befektetési tevékenység szabályszerűségét.


Olvasd tovább...
2017 május 25 csütörtök - 08:42:51     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0
21 ITTAS JÁRMŰVEZETŐ BÍRÓSÁG ELÉ ÁLLÍTÁSA GYORSÍTOTT ELJÁRÁSBAN CEGLÉDEN

2017 áprilisában és májusában Cegléden és környékén ugrásszerűen megnőtt a járműveket ittasan vezetők száma. Ezért a Ceglédi Rendőrkapitányság fokozott közúti ellenőrzést tartott, ahol számos ittas vezetőt értek tetten.

A Ceglédi Rendőrkapitányság dinamikus nyomozásait követően a Ceglédi Járási Ügyészség egy napon, 2017. május 24-én gyorsított eljárásban 20 férfit és egy nőt állított a Ceglédi Járásbíróság elé, akik az elmúlt hónapokban ittasan vezettek Cegléd, Albertirsa, Törtel, Abony, Újszilvás és Csemő utcáin.

Volt olyan vádlott, aki írástudatlan, ennek ellenére jogosítvány nélkül vezetett.


Olvasd tovább...
2017 május 25 csütörtök - 07:11:57     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

A mai, soros Képviselő-testületi ülést délután 14 órától nyomon követheti élőben, online honlapunk főoldalán.
 
A meghívót és a napirendi pontokat itt tekintheti meg.


 


Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények