Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 május 24 szerda - 18:36:52     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0
Abony külterületén félpályás útlezárás mellett helyszínelnek a rendőrök.

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2016.jpgEgy műszaki hiba miatt az út szélén álló teherautónak ütközött egy kamion 2017. május 24-én 19 óra 30 perckor a 4-es főút 82-es kilométerszelvényében, Abony külterületén.
 
A baleset következtében személyi sérülés nem történt. A helyszínelést a Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai félpályás útlezárás mellett kezdték meg. A forgalom rendőri irányítás mellett egy sávon, váltakozó irányba halad.
 
Forrás: police.hu
 
 
2017 május 24 szerda - 16:46:22     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Az Abonyi KiD FC Utánpótlás Fesztiváljának adott otthont az Imre utcai Városi Sportpálya 2017. május 21-én. A rendezvényen a sportklub valamennyi korosztálya képviseltette magát, és szurkolt az U16-os és U14-es csapatok szezonzáró mérkőzésén.

A lelátó zsúfolásig megtelt látogatókkal, akik az együttesek igazán látványos bevonulásának is szemtanúi lehettek. Délelőtt az U16-osok játszottak „barátságos” mérkőzést az Örkény SE csapatával, ahol a hazaiak 7:0-ás győzelmet arattak a vendégek felett. Boros Zsolt futballistái a Pest megye II. osztályú, U16-os labdarúgó bajnokság dél-keleti csoportjában az első helyet megszerezve nyerték el a bajnoki címet. A következő idényben tehát már az I. osztályban bizonyíthatnak. 

A fotókra kattintva képgaléria nyílik!


Olvasd tovább...
2017 május 24 szerda - 13:43:17     Hivatali hírek      Hozzászólás0

A Központi Statisztikai Hivatal Abony település egy részén kötelező adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint, június 1-jei eszmei időponttal. Az összeírók május 24-e és június 15-e között végzik a személyes adatfelvételt. A felvételek Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) szerinti nyilvántartási száma és neve: 2218 Egyéni gazdaságok júniusi összeírása, 2017.

Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából igazolvánnyal ellátott kérdezőbiztosok végzik, név szerint: Jandácsik Pálné, Kovácsné Gulyás Zsuzsa, Kozmáné Baranyai Éva, Cseriné Demeter Bernadett, Boros Jánosné.


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények