Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 május 23 kedd - 12:19:48     Hivatali hírek      Hozzászólás0

"Virág vagyok és tüdőtranszplantált atléta: 15 éves múltam, a nagyszüleimmel élek Szolnokon. Cisztás fibrózissal születtem, emiatt 8 éves koromban - 2009-ben - tüdőátültetésem volt Bécsben. Azóta cukorbeteg lettem, de megtanultam a szabályokat és a szurkálást, és minden rendben van.
 
Két éve atletizálok a Trappancs csapatában, tavaly a Szervátültetettek Európa Bajnokságán nyertem három aranyérmet. És most meghatódva láttam, hogy indult egy kampány azért, hogy mi, a gyerekcsapat is ott lehessünk a Szervátültetettek Világbajnokságán, ami Malagában lesz június végén. Nekem MINDEN ÁLMOM ez! Mivel a nagyszüleim elég idősek és pont elég bajuk van velem a korom és a rendszeres edzésre hurcolásom miatt, nem szeretném őket azzal terhelni, hogy vigyenek el valamelyik nagykövetes futóversenyre, bár persze bármelyiken szívesen futnék. 


Olvasd tovább...
2017 május 23 kedd - 12:04:07     Intézményi hírek      Hozzászólás0

heraklesz_atletika_fiu.jpg2017. 05. 10-én került megrendezésre Gödöllőn a Megyei Atlétika Verseny a tanulásban akadályozott tanulók részére. A versenyen Abony, Cegléd, Érd, Gödöllő, Gyömrő, Nagykőrös, Szentendre és Vác iskoláinak III. és IV. korosztályos tanulói, leányok, fiúk vehettek részt. Az abonyi Montágh iskolát 11 tanuló képviselte és nem várt nagyszerű eredményeket elérve 11 érmes helyezést sikerült szerezni. 
 
Leányok:
Kovács Veronika 1. helyen végzett 400 m síkfutásban, távolugrásban és magasugrásban.
Kóczián Nikoletta szintén 1. helyezést ért el 300 m síkfutásban.
Mindketten részt vesznek 2017.05.19-20-21-én az Országos Döntőn Nyíregyházán, ahol képviselik majd Pest megyét.
 
Kassai Mercédesz 2. lett 100 m síkfutásban.
Strohmayer Szabrina 3. helyen ért célba 800 m síkfutásban.
Tratner Barbara is 3. lett 400 m síkfutásban.


Olvasd tovább...
2017 május 23 kedd - 11:29:42     Intézményi hírek      Hozzászólás0

Nagy szeretettel hívjuk és várjuk a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola aulájába 2017. május 26-án, 17 órakor kezdődő „Terített asztalunk” című kiállítás megnyitójára és az iskolaotthonos osztályok néptáncbemutatójára.
 
A kiállítás megtekinthető június 9-ig.
 

 
2017 május 23 kedd - 10:50:56     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Ideje: 2017. 05. 28.
Helyszín: Abonyi Horgász Egyesület tavai
 
Korosztály: 7-10 éves, 11-14 éves
 
Program:
9.00-9.30 Gyülekezés, helysorolás, helyfoglalás
10.00-12.00 Verseny
12.00-kor Eredményhirdetés
 
12.00-től: Ugráló vár, népi játékok (lánctalp menetelő, óriás Jenga, patkóhajítás, kukorica célba dobás, horgászat (teknőben), falusi gladiátor pálya, zsákban futás, lufi hajtogatás, íjászat, lovaglás.
 
Nevezési díj nincs, a versenyen csak engedéllyel rendelkezők vehetnek részt. Engedély a helyszínen is váltható. A versenyre előzetes regisztráció szükséges a napijegyváltó helyeken vagy a klb@pr.hu email címen.
 
Napijegyváltó helyek: HÁRY Söröző, Erzsébet királyné úti Horgászbolt, Penny-vel szemben lévő Horgászbolt.
 
Fellépők: Abonyi Mazsorettek, Dalma Dance Tánciskola, Power Karate SE versenyzői.
2017 május 23 kedd - 10:16:20     Városi rendezvények      Hozzászólás0

2017. május 20-án a gyermekeket ünnepeltük a Pingvines Óvoda és Bölcsőde dolgozói által szervezett Városi Gyermeknapon.

Az óvoda árnyas udvarán megtartott rendezvényen színes műsorokkal és programokkal várták a város valamennyi gyermekét. A bejáratnál vidám bohócok fogadták az érkező csemetéket. A színpadon egész délelőtt produkciók szórakoztatták a kicsiket és nagyokat. Előbb a Katica csoport tornájával melegíthettek be a gyerekek, majd a Békés megyéből érkező Fülemüle zenekar alapozta meg a jó hangulatot. Ezt követően a Napocska, a Micimackó és a Csiga-biga csoport táncelőadása, valamint az Anyanyelvi munkacsoport dramatizálása derítette jó kedvre a látogatókat. 
 
A gyermeknap legjobb pillanatait a fotóra kattintva tekintheti meg.


Olvasd tovább...
2017 május 23 kedd - 09:13:28     Sporthírek      Hozzászólás0

Trans Plast és a Bármikő rangadójával indult a senior bajnokság múlt heti 4. fordulója. A két kitűnő csapat között egy különbség mutatkozott. A Bármikőnek van egy Gulyás Norbija, aki három góllal egymaga képes volt eldönteni a mérkőzést.

A Kéttorony lendületes kezdéssel a meccs elején kettőt gurított a Bercelónának, a hajrában viszont igencsak megizzadt a három pont megtartásáért. Az Öregfiúk és a II. Kerület találkozója dicstelenül fejeződött be az újonc kerületieknek, miután 13:0-s állásnál levonultak a pályáról. A záró mérkőzésen az Imperiál nagy küzdelem mellett szerezte meg a győzelmet az egyébként kiválóan játszó Sördögök ellen. A Gelbert Eco FC és a Gedi-Press rangadóját 26-án péntek estére halasztották. 


Olvasd tovább...
2017 május 23 kedd - 07:27:18     Városi rendezvények      Hozzászólás0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények