Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 május 22 hétfő - 16:28:36     Sporthírek      Hozzászólás0

pinter_es_tarsa_amator_labdarugo_bajnoksag_negyedik_fordulo_abony_abony.hu_2017.jpg2017. május 18-án tartották meg a Pintér és Társa amatőr labdarúgó bajnokság IV. fordulóját a városi műfüves pályán.

Téba-Beton-Gelbert Eco Fc 2. 14-2
Gól: Nagy A (4), Csikós J (3), Molnár L (4), Mihályi A (3), Király Cs (2)

A negyedik forduló első mérkőzésén az álmosan kezdő Gelbertet gyors gólokkal lepte meg a Téba. A Gelbert 2 nem ébredt fel a meccs végéig, így egy méretes zakóba szaladtak bele!


Olvasd tovább...
2017 május 22 hétfő - 14:36:35     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_torna_akrobatika_klub_szezon_utolso_versenyei_base_abony_abony.hu_2017.jpgAz elmúlt napokban a szezon utolsó megmérettetésein vettek részt az Abonyi Torna- és Akrobatika Klub versenyzői. Előbb 2017. május 13-án, a BASE pontszerző versenyén, majd a május 19-i START Kupán bizonyíthattak az abonyi lányok.

- Sajnos sok betegség nehezítette a lányok felkészülését, de ennek ellenére is szépen teljesítettek. A nagy létszám miatt mindkét verseny maratoni hosszúságúra sikeredett, de szerencsére ez csak kevés egységünknél befolyásolta a végeredményt. Nyáron még több fellépés és edzőtábor is vár a lányokra, így a szünetet is hasznosan töltjük - számolt be az abony.hu-nak Szalinka Szilvia edző.
Olvasd tovább...
2017 május 22 hétfő - 14:14:47     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

Értesítünk mindenkit, hogy ezen a héten (2017.05.22-28. között) a Benu Patika az ügyeletes gyógyszertár. Ügyeleti feladatait hétköznap 18-22 óráig, szombaton 12-22 óráig, vasárnap 08-22 óráig látja el.
 
Forrás: Csontos Patika
 
 
 
 
 
2017 május 22 hétfő - 14:06:14     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Ceglédi Tankerületi Központ Abonyi Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. • alapján pályázatot hirdet a Ceglédi Tankerületi Központ Abonyi Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola 

Gyógypedagógus (2 fő)
munkakör betöltésére.
 
A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A munkavégzés helye: Pest megye, 2740 Abony, Bicskei út 2.


Olvasd tovább...
2017 május 22 hétfő - 07:00:40     Hivatali hírek      Hozzászólás0

19. éve keressük Abony város legerősebb embereit.
 
Ideje: 2017. június 04. (vasárnap) 16:00 óra
Helye: Varga István Városi Sportcsarnok előtti terület (Kossuth tér 18.)
 
 
 
 
 
 
 
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 
*****
*****
baba_mama_zenes_foglalkozas_abonyi_kultura_hazaban_abonyban_abony_abony.hu_2018.png
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények