Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 május 16 kedd - 19:05:54     Sporthírek      Hozzászólás0

power_karate_se_ujbuda_abony_abony_hu_2017.jpgMájus 6-án Újbudán, az Újbuda Karate Kupa meghívásos versenyén vettek részt a Power Karatésok. Az országból 92 karatéka indult a megmérettetésen. A Power Karate Sportegyesületet képviselő versenyzők mindegyike éremmel tért haza:
 
Baranyai Fanni 2. hely,
Bori Márton 2. hely,
Bukovits Milán 2. hely,
Dezső Norbert 1. hely,
Fekete Szilárd 2. hely,
Fekete Zsófia 3. hely,
Igaz Kristóf 3. hely,
Karsai Roland 3. hely,
Mucsi Róbert 2. hely,
Nagy Dominik 2. hely,
Nagy István 1. hely,
Nagy Levente 2. hely,
Rafael Ádám 1. hely,
Rafael Nóra 1. hely,
Rafael Krisztián 3. hely,
Sebők Mihály 1. hely,
Török Zoltán 1. hely.
 
Gratulálunk! DE
2017 május 16 kedd - 10:56:10     Sporthírek      Hozzászólás0

Péntekre előrehozott Öregfiúk - Gelbert meccsel kezdődött a senior bajnokság múlt heti 3. fordulója. A mérkőzésen nagy küzdelem után az öregek egy gólos győzelemmel folytatták győzelmi sorozatukat. A vasárnapi első mérkőzésen az Imperiál játék nélkül húzhatta be a három pontot és a 3:0-s gólkülönbséget a távolmaradó II. Kerület ellen. A következőkben a Trans Plast a Bercelona elleni magabiztos győzelemmel csatlakozott a 100%-osok táborához. A Gedi-Press idén is nagy csatát vívott a Kéttoronnyal, melynek végén „szokás szerint” ismét Gediék örülhettek a három pontnak. A záró meccsen a Sördögök 3:2-ig tudták tartani a tempót a Bármikő ellen, a tavalyi bajnok azonban nagyobb sebességre kapcsolt és egyértelművé tette a végeredményt.


Olvasd tovább...
2017 május 16 kedd - 10:29:25     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Dr. Ördög György gyermekorvos helyettesítési rendje 2017 júniusától megváltozik. Kérjük, figyeljék a rendelőben elhelyezett kiírásokat és rendelési időket.

Helyettesítés rendje:
2017. június: Dr. Homoki Ildikó
2017. július: Dr. Tóth Katalin
2017. augusztus: Dr. Imreh Zsuzsanna
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények