Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 május 09 kedd - 13:58:34     Hivatali hírek      Hozzászólás0

abony.hu_fotopalyazat_szelfizz_abonnyal_abony_mi_gy_szeretunk_abony.u_2017.jpgAbony város hivatalos honlapja, az Abony.hu online fotópályázatot hirdet „Abony - Mi így szeretünk!” címmel abonyi lakosok vagy abonyi gyökerekkel rendelkező, de nem itt élő, rendszeresen visszalátogató emberek számára.
 
Szelfizz kedvenc utcáddal, tereddel, padoddal, fáddal, edzőtermeddel, munkahelyeddel, nevezetességeddel, látnivalóddal vagy bármivel, ami kedves számodra településünkön, és küldd el nekünk azzal az üzenettel, hogy miért szereted azt a helyet, ahol fotózkodtál. A képből világosan ki kell derülnie, hogy a kép hol készült. A pályázat célja, hogy megmutassuk egymásnak és a térségben élőknek, hogy településünk szerethető, élhető kisváros, és érdemes hozzánk ellátogatni. Legyél online idegenvezető, mutasd meg a saját szemszögedből, miért jó Abonyban élni. 


Olvasd tovább...
2017 május 09 kedd - 13:38:48     Városi rendezvények      Hozzászólás0

varosi_versmondo_verseny_alsosoknak_abony_abony.hu_2017.jpg2017. május 04-én rendezték meg Abonyban, a Kultúra Házában a Városi Versmondó Versenyt, ahol az iskolai fordulókon továbbjutott alsó tagozatos gyerekek mutathatták meg szavalótudásukat.
 
Eredmények:
1. osztályosok
I. helyezett: Fajka Léda Zsófia, Gyulai iskola (felkészítő: Márkus Adrienn)
II. helyezett: Medveczky Virág Zoé, Somogyi iskola (felkészítő: Zima Márta)
Vida Noémi, Gyulai iskola (felkészítő: Csibrányné Kovács Mária)
III. helyezett: Tóth Norbert, Somogyi iskola (felkészítő: Pál-Szabó Andrea)
 
A fotógaléria megtekintéséhez KLIKK a képre!


Olvasd tovább...
2017 május 09 kedd - 13:28:39     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

A helyi gyógyszertárak ügyeleti rendje a héten (2017. 05. 08-14. között): 
 
2017. 05. 08-11. között (hétfőtől csütörtökig) ügyel a ROZSNYAI PATIKA, minden nap 18.00-22.00-ig.

2017. 05. 12-14. között (péntek-szombat-vasárnap) ügyel a CSONTOS PATIKA.
Pénteken nyitva 08.00-17.30-ig, utána ügyelet 22.00-ig. Szombaton nyitva 08.00-12.00-ig, utána ügyelet 12.00-22.00-ig. Vasárnap ZÁRVA, ügyelet 08.00-22.00-ig.
 
Információk: Csontos Patika
2017 május 09 kedd - 12:26:38     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

telepulesi_tamogatas_abony_abony.hu_2017.jpgA Képviselő-testület 2017. április 27-i ülésén módosította a települési támogatás megállapításának, kifizetésének, folyósításának, valamint felhasználása ellenőrzésének szabályairól szóló 7/2015. (II.27.) önkormányzati rendeletét. A változások lényegesebb elemei:
 
- Kegyeleti okokból nem folytatnak helyszíni környezettanulmányt a települési temetési támogatást igénylőknél,
 
- Megemelték az eseti települési támogatás jövedelemhatárát, mert sok esetben nagyon csekély összeggel, de meghaladta a kérelmező jövedelme a korábbi jövedelemhatárt, ezért elutasításra került a kérelme.
 
- Új támogatási forma teremtődött: Jövedelemhatárra tekintet nélkül települési létfenntartási támogatás adható évente egy alkalommal  az alábbi rendkívüli méltánylást érdemlő esetekben: a családban bekövetkező hirtelen haláleset, vagy 30 napot meghaladó kórházi ápolás, vagy súlyos baleset vagy tartós, folyamatos gyógykezelést igénylő betegség esetén vagy, adósságcsapdába került, hitelét fizetni nem tudó rászoruló részére.
 
- Egy éven belül nem adható új támogatás azok számára, akik a rendszeres gyógyszertámogatással határidőig nem számolnak el.
 
- Nem jogosult rendszeres gyógyszertámogatásra, aki közgyógyellátási igazolvánnyal rendelkezik, kivéve, ha háziorvos igazolja, hogy olyan gyógyszert szed, ami nem tartozik a közgyógyellátás körébe.
 
A változásokról érdeklődjön személyesen az Abonyi Polgármesteri Hivatal Hatósági és Szociális Ügyek Osztályán, ügyfélfogadási időben.
 
 
 
Abony Város Önkormányzata
2017 május 09 kedd - 12:03:33     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

abony_torok_ignac_utca_atnevezese_abony_abony.hu_2017.jpgTájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy folyamatban van Abony város ingatlanjai házszámozásnak teljes felülvizsgálata. Lakossági kérelem alapján az Abonyi Polgármesteri Hivatal áttekintette a Török Ignác utca (673. hrsz) házszámozását is.
 
A helyszíni szemlén kiderült, az utca végén található („lődombhoz” vezető) elágazás (683. hrsz-ú szakasz) a jelenlegi formájában jelentős nehézséget okoz a házszámozás tekintetében. Ennek okán a Képviselő-testület 2017. április 27-i ülésén 73/2017. (IV. 27.) számú határozatával arról döntött, hogy a nevezett útszakaszt a Török Ignác utcától függetlenül, külön nevezi el (az átnevezéssel érintett útszakasz a térképen piros színnel jelölve látható).


Olvasd tovább...
2017 május 09 kedd - 11:47:55     Sporthírek      Hozzászólás0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2017 május 09 kedd - 11:19:50     Sporthírek      Hozzászólás0

Az eső mellett a gólok is záporoztak a senior bajnokság hétvégi fordulójában, ahol 5 meccsen 41 gól született. A Gedi-Öregfiúk rangadóval induló napon a Tarjányi-Makai-Kárteszi hármas ismét remekelt és magabiztos „öregek” győzelemre hozta a meccset.

Álmosan kezdtek a kéttornyosok a Trans Plast ellen, amit Balogh Józsiék rutinosan ki is használtak. Négygólos első félidei Trans előnyt végül csak háromig tudták faragni Palcsó Bandi góljai. A múlt heti fiaskó után magukra találtak a Sördögök, akik tetszetős játékkal hatot gurítottak a Bercelonának. Az újonc II. Kerület méretes vereségbe szaladt a háromszoros bajnok Bármikő ellen. A nap utolsó meccsén az LCD nevet visszacserélő Imperiál nem bírt a kiválóan játszó Gelberttel.


Olvasd tovább...
2017 május 09 kedd - 11:09:20     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Az „Abony Város Díszpolgára” cím adományozásának rendjét Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének az “Abony Város Díszpolgára” cím alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 22/1995. (XI. 07.) sz. rendelete (a továbbiakban: Rendelet) szabályozza, melynek 1. § (1) bekezdése szerint:
 
„A díszpolgári cím
1.§.
 
Abony Város Díszpolgára cím annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak adományozható, aki Abony Városa érdekében kifejtett kiemelkedő jelentőségű tevékenységével vagy egész életművével olyan általános elismerést szerzett, amely egyértelműen hozzájárult a település fejlődéséhez, értékei megóvásához, polgárai életkörülményeinek javulásához, a város jó hírnevének öregbítéséhez, továbbá példamutató ember magatartása miatt egyébként személye vagy annak emléke köztiszteletben áll.”


Olvasd tovább...
2017 május 09 kedd - 09:11:56     Sporthírek      Hozzászólás0

pinter_es_tarsa_ii_fordulo_abony_abony.hu_2017.jpg2017. május 4-én került sor az I. Pintér és Társa amatőr kispályás labdarúgó bajnokság második fordulójára a Mucsányi Tamás műfüves pályán.
 
A nyitó mérkőzés eredménye:
Gelbert ECO FC I - SZPDSE 6:1
Gól: Szabó K., Bodnár CS. (2), Földi I. (2), Boros Zs., - Sárfi M.
A Gelbert ECo FC  1 csapata esélyeshez méltóan nyomta a kapuja elé a fiatal Bercelieket! A fegyelmezetten védekező fiatalokat Szabó K. gólja törte meg és sima 6-1 győzelmet arattak!
 
A nap második mérkőzésén az Imepriál két csapata került össze.
Végeredmény: Imperiál - Imperiál Csikók 9:4
Gól: Törőcsik A. (3), Benkucs Z. (4). Hegedűs M., Gujka G., Homoki K., Kovács B. (2), Hegedűs M.


Olvasd tovább...
2017 május 09 kedd - 08:33:18     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

„Abonyiak Abonyért” Alapítvány
Kuratóriumának Elnökétől

Tisztelt Abonyiak! Kedves Barátaim!
 
Szervezetünk kuratóriuma az alapítók szándéka szerint évente egy alkalommal „Abonyiak Abonyért” kitüntető díjat adományoz azoknak, akik Abony város fejlődése érdekében végzett tevékenységükkel elismerést vívtak ki a társadalmi élet bármely területén. 
 
A kitüntetettek személyéről a beérkező előterjesztések alapján az Abonyiak Abonyért Alapítvány kuratóriuma dönt. A díjak 2017. évben az augusztus 20-i ünnepség keretében kerülnek átadásra.
 
Szeretnénk, ha ebben az évben is minél többen, minél szélesebb kőrben élnének a javaslattétel lehetőségével, ezért kérjük a díjazottak személyére vonatkozó ajánlásaikat. 
 
Az indítványokról várhatóan 2017. június 30-án dönt a Kuratórium, ezért a javaslatokat (indoklással alátámasztva) szíveskedjenek 2017. június 29-én 12.00. óráig eljuttatni - személyesen vagy postai úton a Kultúra Házába (Abony, Kálvin út 1.), vagy - elektronikus úton a petozsolt.abony@gmail.com e-mail címre. 
 
Köszönöm segítő közreműködésüket!
 
Abony, 2017. május 9.
 
Üdvözlettel:
Pető Zsolt s.k.
Kuratóriumi elnök
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 
*****
*****
baba_mama_zenes_foglalkozas_abonyi_kultura_hazaban_abonyban_abony_abony.hu_2018.png
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények