Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 május 03 szerda - 19:20:19     Hivatali hírek      Hozzászólás0

power_karate_iii_ratot_kupa_sikerek_abony_abony.hu_2017.jpgÁprilis 30-án Vácrátóton jártak a Power Karate SE versenyzői. Ezúttal sem kirándulni mentek, hanem versenyezni. A III. Rátót kupán 33 klubból több mint 250 karatéka mérette meg magát, ahonnan a Power Karate egysége most sem tért haza üres kézzel.
 
Eredmények:
Hasznos Orsolya 2. hely
Mucsi Róbert 3. hely
Mertz Ádám 3. hely
Horvàth Béla 1. és egy 3. hely
Nagy Dominik 1. hely
Rafael Krisztiàn 1. hely
Rafael Ádám 2. hely
Csajbók Attila 2. hely
Dankó Gabriella 3. hely
 
Gratulálunk!
 
DE
2017 május 03 szerda - 18:57:34     Intézményi hírek      Hozzászólás0

iskolai_ballagasok_abony_abony.hu_2017.pngKinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola: 2017. május 5. (péntek) 18 óra

Abonyi Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola: 2017. június 15. (csütörtök) 09:00 óra

Somogyi Imre Általános Iskola: 2017. június 17. (szombat) 09:00 óra

Gyulai Gaál Miklós Általános és Művészeti Iskola: 2017. június 17. (szombat) 10:00 óra.
 
DE
 
2017 május 03 szerda - 16:07:42     Sporthírek      Hozzászólás0

abony_kupa_abonyi_torna_es_akrobatika_klub_abony_abony.hu_2017.jpg2017. április 29-én Abony városa adott otthont az országos gúlatorna- és akrobatikus torna versenynek, melyet idén is az Abonyi Torna-és Akrobatika Klub szervezett meg nagy sikerrel. A VIII. Abony Kupára az ország számos pontjáról érkeztek neves tornaklubok, így közel 260 versenyző mérette meg magát.
 
Az Abonyi Torna- és Akrobatika Klub eredményei:
Gúlatorna:
Arany minősítést szerzett csapat tagjai: Király Liliána, Marchini Lorenza,  S. Tóth Panka, Kovács Viktória, Komáromi Andrea, Nagy Cintia.
Ezüst minősítést szerzett csapat tagjai: Király Kitti , Rékasi Kitti, Kovács Gréti , Bevíz Liliána, Török Anna, Szabó Vivien, Egedi Roberta.
Bronzminősítést szerzett csapat tagjai: Rékasi Fruzsina, Lőrinczy Mira, Bóta Barbara, Lengvárszky Cintia, Lengvárszky Barbara, Petrezselyem Hanna, Duka Csenge.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


Olvasd tovább...
2017 május 03 szerda - 12:57:13     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Jandácsik Pál Állatok maszkabálja című regénye is részt vesz a Libri Aranykönyv 2017 szavazáson, melyet az olvasók a szórakoztató irodalom kategória 562 könyve közül bejutatták 2017. év legjobb 50 könyve közé. A szavazás újraindult, a tét immár a TOP10-be kerülés, melyhez még sok-sok szavazatra van szükség. 
 
Szavazni május 15-ig lehet a következő linkre kattintva:
 
Szavazás menete: A honlap jobb felső sarkában a "Listaoldal" gombra kattintva kell rákeresni a szerző nevére és a voksot leadni. A szavazáshoz csak egy e-mail címet kell megadni. A szavazók egy nyereményjátékban is részt vesznek, így már ezért is érdemes voksolni.
 
Szavazzon Ön is Jandácsik Pál könyvére, hogy a fiatal abonyi író könyve elnyerhesse a Libri Aranykönyv 2017 címet!
 
Darányi Erika
2017 május 03 szerda - 12:35:56     Intézményi hírek      Hozzászólás0

bolcsodek_napja_szivarvany_ovoda_es_bolcsode_abony_abony.hu_2017.jpg2010-től államilag is elismert, miniszteri rendelet által szabályozott ünnepnappá vált a Bölcsődék Napja, így már hivatalosan is emlékezhetünk azokra, akik 165 évvel ezelőtt, 1852. április 21-én megnyitották Budapesten, a Kalap utcában az ország első bölcsődéjét. 
 
Ennek a számunkra rendkívül fontos napnak az elismertetéséért több évet küzdött dr. Koncz József, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének és a Magyar Bölcsődék Egyesületének megálmodója és alapítója. Majd a főorvos úr küzdelmét folytatták az általa létrehozott bölcsődei érdekképviseleti szervek; a küzdelem mára a múlté, az ünnep immár valósággá vált.
 
Még több fotóért KLIKK a képre!


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények