Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 május 02 kedd - 19:11:16     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

kerekparost_utottek_el_abony_abony.hu_2017.jpgPest megyében az elmúlt 24 órában 18 közlekedési baleset történt. A balesetek következtében 5 személy sérült meg.

Abony lakott területén 2017. május 1-jén 10 óra 17 perckor az elsőbbség meg nem adása miatt ütközött össze egy kerékpáros és egy személyautó. A baleset következtében a kerékpárt hajtó férfi könnyű sérülést szenvedett.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága kéri a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal és körültekintéssel közlekedjenek! 

Forrás: police.hu

2017 május 02 kedd - 17:10:05     Intézményi hírek      Hozzászólás0

Társadalmi munkára gyűltek össze a Somogyi iskola 1. m osztályos tanulóinak szülei 2017. április 29-én, szombaton a Csillag Zsigmond úti telephelyen (a volt könyvtár területén). Virágokat, festékeket, elhasznált autógumikat, jókedvet és sok-sok ötletet hoztak magukkal, hogy megszépítsék az iskola udvarát: padokat, asztalt, homokozókat, játékokat készítsenek és virágokat ültessenek. A munka jó hangulatban telt, az anyukák, apukák dolgoztak, a gyerekek pedig játszottak és segítettek a szülőknek.
  
A csinosítás gondolata Magyarné Nagy Nórától eredt, aki ötleteit a szülői értekezleten adta elő, és nyomban sok-sok követőre talált. Szinte valamennyi szülő örömmel csatlakozott a felhíváshoz. Természetesen a tanítónők, Feke Miklósné és Pál-Szabó Andrea is pozitívan fogadták a kezdeményezést, amely rendhagyó és nagyon kreatív volt.
 
A képre kattintva fotógaléria nyílik!


Olvasd tovább...
2017 május 02 kedd - 08:15:59     Hivatali hírek      Hozzászólás0

abonyi_naplo_2017_2_szam.png
Kapható a szokásos árusítóhelyeken!
 
Jáger Zsolt, Pingvines Óvoda, Magyar Vegyesker, Csontos Patika, Háry bolt, Király Gyuláné Zöldség-gyümölcs bolt, Közeli-kis bolt, Radák úti élelmiszer bolt, Szivárvány Óvoda és Bölcsőde, Abonyi Györgyné, Kis ABC, GRA-FITT Papír, Írószer, Cserép úti drogéria, Rozsnyai és BENU gyógyszertár, Somogyi Imre Általános Iskola, Gyöngyszemek Óvodája, Méhecske ABC, Művelődési Ház és Könyvtár, Sándor Józsefné
 
Nagyításért kattintson a fotóra!2017 május 02 kedd - 08:06:35     Sporthírek      Hozzászólás0

A hétvégén megrendezett első fordulóval megkezdődött a seniorok 2017. évi bajnoksága. Az Önkormányzat valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség által is támogatott rendezvény népszerűségét bizonyítja, hogy a résztvevő csapatok száma kettővel növekedett, így mintegy 120 amatőr labdarúgó számára biztosít játéklehetőséget 9 tavaszi és 9 őszi fordulóban. Új csapatként jelentkezett a II. Kerület és a sokat sejtető nevű Sördögök. Az újak mellett Hegedűs Misiék együttese LCD néven indul ebben az évben.  Az első játéknap első mérkőzésén a Gedi-Press küzdelmes meccsen győzte le az LCD-t.  A folytatásban a Bármikő presztízs csatát nyert a Gelbert ellen. A Bercelona magabiztos játékkal ütötte ki a frissen bemutatkozó II. Kerületet. Az újak közül a Sördögök sem jártak jobban, őket a Trans Plast „gázolta el”. A forduló utolsó meccsén az Öregfiúk lendületes játékkal húzták be a három pontot a Kéttornyosok ellen.


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények