Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 április 24 hétfő - 18:35:16     Hivatali hírek      Hozzászólás0

jandacsik_pal_libri_abony_abony.hu_2017.jpgAz abonyi Jandácsik Pál "Állatok maszkabálja" című könyve is bekerült a Libri Aranykönyv 2017 díj esélyesei közé a szórakoztató irodalom kategóriában. A díj elnyeréséhez minél több közönségszavazatra van szükség.
 
Szavazni a következő oldalra kattintva lehet:

Szavazás menete:
A honlap jobb felső sarkában a "Listaoldal" gombra kattintva kell rákeresni a szerző nevére és a voksot leadni. A szavazáshoz csak egy e-mail címet kell megadni. A szavazók egy nyereményjátékban is részt vesznek, így már ezért is érdemes voksolni.
 
Szavazzon Ön is Jandácsik Pál könyvére, hogy a fiatal abonyi író könyve is bekerülhessen a legjobbak közé. DE
 
Nagyításért kattintson a képekre!
 
Kapcsolódó hírek:
2017 április 24 hétfő - 15:33:14     Intézményi hírek      Hozzászólás0

Bár úgy tűnik a strandidőre egyelőre még várnunk kell, szombaton, azaz 2017. április 29-én megnyitja kapuit (medencéit) az Abonyi Városi Termál- és Strandfürdő.
 
A helybéliek, a környékbeli települések lakói és a külföldiek által is igen kedvelt, családias hangulatú strand öt medencével, szaunával és változatlan árakkal várja az úszás és a fürdőzés szerelmeseit Abonyon innen és túl.
 
A termálfürdő öt medencével rendelkezik:
- úszómedence (26-28°C; 1,5-1,8 m vízmélység),
- fürdőmedence (30-32°C; 100 cm vízmélység),
- gyermekmedence (30-32°C; 70 cm vízmélység),
- pancsolómedence (30-32°C; 40 cm vízmélység),
- ásványvizes medence (36-38°C; 90 cm vízmélység).
 
 
Elérhetőség: Abonyi Városi Termál- és Strandfürdő 2740 Abony, Kálvin út 10.
 
A cikk szerzője: Darányi Erika
Abony.hu fotó: Szilágyi Tamás
2017 április 24 hétfő - 14:23:42     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Így garantáltan izgalmasan telik majd a nyári szünidő!

Nagyításért kattintson a plakátokra!
2017 április 24 hétfő - 13:37:02     Sporthírek      Hozzászólás0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2017 április 24 hétfő - 12:50:17     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

juhasz_palne_abony_varosi_polgarorseg_kozgyules_abony_abony.hu_2017.jpgAz Abony Városi Polgárőrség 2017. április 22-én tartotta évértékelő közgyűlését az egyik helyi vendéglátó egységben, ahol többek között az is elhangzott, hogy tovább csökkent a bűncselekmények száma Abonyban. Juhász Pálné, a polgárőrség vezetője adott tájékoztatást a 2016. évi eredményekről és az egyesület pénzügyi helyzetéről.
 
A beszámolóból kiderült, a polgárőrök munkája szorosan összeforr a városi rendezvények biztosításával, forgalomirányításával, de a külterületek biztonságosabbá tételében is óriási, nélkülözhetetlen feladatot vállaltak magukra. A polgárőrök vezetője szerencsésnek nevezte, hogy az önkormányzat, az intézmények és az egyesületek felkéréseinek eleget tudnak tenni. Kiemelte, a fenti szervek és a szülők megelégedésével sikerült helytállni ezekben a feladatokban. A közgyűlésen elhangzott, a szomszédos településekről is kapnak felkéréseket, sőt ebben az évben ők is meghívást kaptak Tihanyra, a Félmaraton biztosítására.
 
Még több fotóért keresse fel Facebook oldalunkat!


Olvasd tovább...
2017 április 24 hétfő - 11:12:36     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

ugyeletes_patika_abony_2016.jpg2017. április 24-27. (hétfő-csütörtök) között a Csontos Patika lesz az ügyeletes.
Nyitva 08.00-17.30-ig, utána ügyelet 17.30-22.00-ig.
 
2017. április 28-30. (péntek-vasárnap) között ügyel a Rozsnyai Patika. 
Nyitva: Péntek: 08.00-18.00-ig, szombaton 08.00-12.00-ig.
Ügyelet: Péntek 18.00-22.00-ig. Szombat 12.00-22.00-ig, vasárnap 08.00-22.00-ig.
 
Információk: Csontos Patika
2017 április 24 hétfő - 10:52:00     Városi rendezvények      Hozzászólás0

abonyi_punkosdolo_100_folk_celsius_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért KLIKK a plakátokra!
 
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények