Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 április 12 szerda - 17:07:30     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_torna_es_akrobatika_club_versenyszezon_abony_abony.hu_2017.jpgMegkezdődött a tavaszi versenyszezon az akrobatikus tornában is. Az év első megmérettetésének az FTC adott otthont.
 
Több szempontból is különleges volt ez a megmérettetés: egyrészről az idei évtől komoly szabályváltozásokat vezettek be, amikhez még alkalmazkodni kell, másrészről az egységeink 90 %-a új gyakorlattal indult, amit most csináltak először versenytalajon. Sajnos a bemelegítéskor egyik versenyzőnk sérülést szenvedett, de a többiek nagyon szépen helytálltak:   

Eredmények:
Újonc kategória:
- Leány páros: Diószegi Csenge- S. Tóth Dorka 1. hely
- Leány hármas: Szabados Szabina- Benyus Fruzsina- Debreczeni Lili 1. hely

Gyermek kategória:
- Leány páros: Debreczeni Lili- Nagy Karina 1. hely
- Leány hármas: Antal Fruzsina- Benyus Adél- Kovács Ildikó 4. hely

Youth kategória:
- Leány hármas: Gócsa Lili- Ádám Barbara- Bata Brigitta 4. hely

Serdülő kategória:
- Leány páros: Menyhárt Edia- Somodi Kincső 3. hely
- Leány hármas: Bajtai Evelin- Speckner Anna- Vágó Luca 3. hely

Kézállófa kupa:
Gyermek: Gócsa Lili 3., Debreczeni Lili 4. hely
Serdülő: Bajtai Evelin 5. Csapatban 2. hely

A következő verseny április 29-én Abonyban lesz, ahová mindenkit szeretettel várunk. A képeket köszönjük Antal Péternek.
 
Az Abony.hu-t tájékoztatta Szalinka Szilvia edző. Gratulálunk! DE
 
Sok-sok fotóért KLIKK a képre!

2017 április 12 szerda - 16:23:43     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Tisztelt Abonyiak, Tisztelt Lakosság!
 
2016. év végén az Abonyi Polgármesteri Hivatal közterület-felügyelői bejárták Abony Város közigazgatási területének külterületi részét a dűlőutak járhatóságának felülvizsgálata miatt.

Meghatározták a járható, részben járható, nem járható, illetve a beművelt utak listáját. A beművelt dűlőutak szomszédos mezőgazdasági területeinek tulajdonosait felszólították az eredeti állapot visszaállítása érdekében.
 
Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete áttekinti a külterületi utakkal kapcsolatos tájékoztatót, s ezt követően dönt az utak járhatóságának biztosításáról.
 
Abony Város Önkormányzata
 
Jogszabályi háttér:
  • A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény
  • A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény
  • A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény végrehajtásáról szóló 30/1988. (IV.21.) MT rendelet
  • Abony Város Önkormányzatának szervezeti és működési szabályzatáról szóló 41/2014. (XII.16.) számú önkormányzati rendelete
  • Abony Város vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló többször módosított 13/2007. (IV.12.) sz. Abony Város Önkormányzat rendelete
  • A közterület eltérő használatáról Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének többször módosított 27/2003. (XII. 17.) számú rendelete
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 
*****
*****
baba_mama_zenes_foglalkozas_abonyi_kultura_hazaban_abonyban_abony_abony.hu_2018.png
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények