Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 április 10 hétfő - 15:31:23     Hivatali hírek      Hozzászólás0

bihari_janos_zeneiskola_rezfuvos_hangverseny_abony_abony.hu_2017.jpgTiszafüreden rendezték meg a XX. Regionális Rézfúvósversenyt 2017. április 8-án, ahol a Bihari János Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékei is részt vettek.
 
Elért eredmények:
I. korcsoportban Vincze Réka III. hely,
II. korcsoportban Kelemen Ferenc Tamás és Petrucz Júlia II. hely,
III. korcsoportban Gulyás Petra II. hely,
VI. korcsoportban Koncsik Treczker Tibor Gábor I. hely,

Felkészítő tanárok: Dr. Gajdos István József és Petrucz György.

Szívből gratulálunk! DE
bihari_janos_zeneiskola_rezfuvos_verseny_abony_abony.hu_2017.jpg
 
2017 április 10 hétfő - 15:05:41     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tisztelt Lakosság!
 
A Dr. Kostyán Andor Rendelőintézet 2740 Abony, Kálvin János út 10. és 2740 Abony, Újszászi út 21-23. számú telephelyeken a felnőtt háziorvosi és gyermekorvosi ellátás, a fogorvosi ellátás, a védőnői ellátás és a járóbeteg szakellátás szünetel 2017. április 14. - 2017. április 17. között. Az ügyeleti ellátás zavartalan ebben az időszakban.
 
Az orvosi ügyelet, sürgősségi ellátás elérhetőségei:
Dr. Kostyán Andor Rendelőintézet Abony, Újszászi u. 21-23.
Tel: 53/655-800
 
 
 
2017 április 10 hétfő - 11:50:21     Hivatali hírek      Hozzászólás0

www.abony.hu internetes oldalon található tartalom Abony Város Önkormányzatának szellemi tulajdonát képezi, a weboldalhoz tartozó oldalak tartalmát és kialakítását a lentebb ismertetett nemzetközi és magyar jogszabályok védik.

Abony Város Önkormányzata fenntartja a weboldal felhasználásával, így bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő többszörözésével (másolás, anyagi hordozón való rögzítése), terjesztésével (nyilvánosság számára történő hozzáférhetővé tétel) kapcsolatos jogot, kivéve a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben foglalt szabad felhasználás eseteit.

Jogosulatlan a felhasználás különösen akkor, ha arra törvény, vagy az arra jogosult Abony Város Önkormányzata szerződéssel engedélyt nem ad, vagy ha a felhasználó jogosultságának határait túllépve használja fel a művet. A felhasználó köteles Abony Város Önkormányzatát a felhasználás módjáról, és mértékéről tájékoztatni.

Abony Város Önkormányzat előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos ismételten és rendszeresen az oldal egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy video anyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) másolása, újrahasznosítása, illetve feldolgozása online és nyomtatott formában egyaránt.


Olvasd tovább...
2017 április 10 hétfő - 11:29:31     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

nagybojti_elelmiszergyujtes_abonyi_karitasz_abony.hu_2017.jpgA nagyböjti élelmiszergyűjtés eredményeként 240 kg élelmiszer gyűlt össze Abonyban.
 
A Karitász csoport 30 csomagot állított össze és osztott szét a rászoruló családok, egyedülállók részére, melyet örömmel nyújtottunk át nekik. A megajándékozottak köszönik mindenki támogatását, figyelmességét. A Karitász abonyi csoportja KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁN mindenkinek!
 
Csizmadia Mihályné
Karitász tag
 
 
Kapcsolódó hírek:
2017 április 10 hétfő - 11:02:43     Hivatali hírek      Hozzászólás0

sonka_husvet.jpgA húsvéti nagybevásárláskor érdemes átnézni a sonkák és a tojások jelölését, ezek alapján a vásárló tájékozódhat a termék típusáról és minőségéről, például a minőség-megőrzési időről, illetve hogy hagyományos pácolással, vagy gyorspácolással készült-e a sonka - hívta fel a figyelmet az MTI-nek hétfőn eljuttatott közleményében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

    A húsvéti sonka megnevezés a nyers sonkáknál, a hőkezelt sonkáknál és a parasztsonkáknál használható. A termékek neve a címkén olvasható: a nyers sonkák esetében a nyers sonka, a hőkezelt sonkáknál a főtt sonka vagy sült sonka megnevezéssel találkozhatnak a fogyasztók.


Olvasd tovább...
2017 április 10 hétfő - 10:46:03     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyközlekedési Igazgatóságot, hogy 2017. április 22-től 2017. április 23-ig  és 2017. április 24-én Budapest-Keleti-Kőbánya-felső állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, Budapest-Nyugati helyett Kőbánya-Kispest állomásról indulnak és érkeznek. A Budapest-Nyugatiból 6:28-kor, 8:28-kor, 10:28-kor, 12:28-kor, 14:28-kor, 16:28-kor és 18:28-kor induló Budapest-Nyugati-Záhony viszonylatú sebesvonatok Budapest-Nyugati-Kőbánya-Kispest állomások között felár megfizetése nélkül vehetőek igénybe.


Olvasd tovább...
2017 április 10 hétfő - 09:54:04     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

Értesítjük a Tisztelt Utazóközönséget, hogy a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. által közlekedtetett menetrend szerinti helyközi (országos, elővárosi, regionális) autóbuszjáratok közlekedési rendje 2017. április 11-20 között, a Húsvéti ünnepek körüli napokon az országos menetrendi naptárnak megfelelően a következő:


Olvasd tovább...
2017 április 10 hétfő - 09:11:06     Intézményi hírek      Hozzászólás0

tarka_borju_rajzpalyazat_montagh_iskola_abony_abony.hu_2017.jpgA Nagyabonyi Színkör a tavaly augusztusi I. Abonyi Tarka Borjú Főzőversenyen felbuzdulva rajzversenyt hirdetett a helyi iskolások körében, melynek apropója az volt, hogy a rendezvényen Müller Milán elmesélte a nagyközönségnek az abonyi tarka borjú anekdotát.
 
A Színkör „Lőrinc gazda és az abonyi tarka borjú” témájának illusztrálására intézett felhívást, melyre több pályamunka is érkezett. Király Béláné a 2017. március 11-i Bújócska című előadás előtt értékelte a rajzokat és hirdette ki az eredményeket színpadra szólítva a nyertes pályázókat, akik tiszteletjegyet kaptak az előadásra:
 
Montágh iskola: Ribai László 6. osztályos tanuló, felkészítő szaktanár: Molnár Gyöngyi.
- Ribai László hét jelenetet rajzolt meg színes ceruzával. Aprólékos, igényes munkájával, a történet szereplőinek és környezetének korhű bemutatásával joggal vívta ki a zsűri elismerését - kezdte értékelőjét Király Béláné.
 
Gyulai iskola: Lengyel Nóra Emese 8. osztályos tanuló, felkészítő szaktanár: Sári Zoltán.
- Lengyel Nóra Emese színes ceruza rajzainak a legfőbb értéke a bámulatos jellemábrázolás. Tökéletesen sikerült érzékeltetnie a vívódó Lőrinc gazda szomorú helyzetét - folytatta.
 
Somogyi iskola rajzszakköre: Ráczpali Alexandra, Duka Vanessza, Kőrösi Bernadett, Horváth Szabina, Lendvai Rebeka, Tóth Olexandr, Krupincza Krisztián, Kokovai Csenge, Molnár Vanessa, felkészítő szaktanár: Juhász Zsuzsanna.
- Közös munkájuk egy 10 jelenetből álló képsorozat. A temperát és az applikációs technikát alkalmazták, és szinte háromdimenziós hatást értek el, ami a nagyított képeken különösen érvényesül. Tökéletes a szereplők és a környezet bemutatása, a pályázat eredeti célját maximálisan megvalósította. Valamennyi pályázatra érkezett rajzon érzékelni lehetett, hogy a kis alkotóművészek mennyire tudtak azonosulni, együtt érezni a tarka borjú történet szereplőivel - zárta le az eredményhirdetést Bella néni.


Olvasd tovább...
2017 április 10 hétfő - 09:04:31     Városi rendezvények      Hozzászólás0

varosi_borverseny_es_pogacsasuto_verseny_abony_abony.hu_2017.jpgA Somogyi Imre Kertbarát Köre az Abonyi Lajos Művelődési Házzal közösen 2017. március 24-én rendezte meg Abonyban a hagyományos városi borversenyt és pogácsasütő versenyt.
 
A borokat és a pogácsákat a zsűri tagjai a közönséggel együtt értékelték, melyek pozitív fogadtatásra találtak a résztvevők körében. A kóstolás pillanatait nótákkal, néptáncokkal és népdalokkal tették még hangulatosabbá a szervezők. Az eredményeket Kovács László elnök és Csányi Sándor hirdették ki:
 
Fehérbor kategória:
I. Pető Zsolt (Irsai Olivér),
II. Majercsik József (Szürkebarát),
III. Szarvák Pál (Cserszegi fűszeres),
Közönségdíj: Fazekas István (Cserszegi fűszeres)
 
Vörösbor kategória:
I. Nagy Mihály (Kékfrankos),
II. Urbán Péter (Pannon frankos),
III. Bene László (Kékfrankos),
Közönségdíj: Urbán Péter (Pannon frankos)

Pogácsa kategória:
I. Mészáros Sándorné,
II. Habony Jánosné,
III. Szarvák Pálné
 
A rendezvényről fotógaléria készült, melyet a képre kattintva tekinthet meg.
 
A cikk szerzője: Darányi Erika
Abony.hu fotók: Székely Szilárd
2017 április 10 hétfő - 08:25:43     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

Közvilágítással kapcsolatos hibabejelentés az alábbi telefonszámokon és e-mail címeken tehető meg:
 
Tel./Fax: +36-56/342-851 * E-mail: promex@chello.hu
Szakaszhiba bejelentés esetén (INGYENES szám): 06/80-210-310 2×3-as gomb
Tel.: +36-53/360-135/142-es mellék
Fax: +36-53/360-064
2017 április 10 hétfő - 07:37:25     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

Ugye nem felejtette el, hogy a héten (április 10-14. között) házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés lesz (nagypénteken is!)?

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. február 1-től az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. közszolgáltatási szerződés alapján látja el a hulladékszállítási, gyűjtési feladatokat Abony város területén. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a hulladékszállítás ünnepnapokra, munkaszüneti napokra tekintet nélkül történik!

A sárga fedelű 120 literes edényekben gyűjthetők a tiszta, szennyeződésmentes csomagolási hulladékok, mint a műanyag, papír, italos karton és fém csomagolási hulladék, azonban kérjük, hogy üveg hulladékot NE helyezzenek el benne (ezek változatlanul az ABOKOM Nonprofit Kft. Tamási Áron úti telephelyére szállíthatók be)

Az NHSZ 2017-ben is négyhetente végzi Abony városában a szelektív hulladékok begyűjtését, elszállítását az alábbi ütemezés szerint:
 


Olvasd tovább...
2017 április 10 hétfő - 07:20:47     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Ezen a héten (2017. április 10-16. között) a BENU Gyógyszertár az ügyeletes patika.
 
Ügyeleti idő:

Hétfőtől csütörtökig 18.00-22.00-ig
Péntek: munkaszüneti nap, ügyelet 08.00-22.00-ig
Szombat: nyitva 08.00-12.00-ig, utána ügyelet 22.00-ig
Húsvétvasárnap ügyelet 08.00-22.00-ig.
 
 
Jövő héten (2017. április 17-23. között) a ROZSNYAI Gyógyszertár lesz az ügyeletes.

Ügyeleti idő:
Húsvéthétfőn ügyelet 08.00-22.00-ig.
Keddtől nyitva tartás a megszokott rendben.
Keddtől péntekig ügyelet 18.00-22.00-ig, szombaton 12.00-22.00-ig, vasárnap 08.00-22.00-ig.
 
A Csontos Patika ünnepi nyitvatartási és ügyeleti rendje:
Hétfőtől csütörtökig 08.00-17.30-ig tart nyitva. 
NAGYPÉNTEKEN, NAGYSZOMBATON, HÚSVÉTVASÁRNAP ÉS HÚSVÉTHÉTFŐN ZÁRVA.

A Patika dolgozói arra kérik a lakosokat, hogy az ünnepi készülődés során gondoskodjanak időben a gyógyszereikről.
 
Köszönjük az információkat a Csontos Patika dolgozóinak! Darányi Erika
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 
*****
*****
baba_mama_zenes_foglalkozas_abonyi_kultura_hazaban_abonyban_abony_abony.hu_2018.png
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények