Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 április 03 hétfő - 17:17:17     Közmeghallgatással kapcsolatos információk      Hozzászólás0

Tisztelt Abonyi Lakosok!

Most Önökön a sor, hogy formálják Abonyt és elmondják, milyen legyen a „város képe”! 
 
Abony Város Önkormányzata a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény alapján 2017-ben elkészíti Abony Településképi Arculati Kézikönyvét, melyhez az Önök véleményére és javaslataira feltétlenül számítunk. A kézikönyv elsősorban a döntéshozók és a lakosság tájékoztatását segítő, szemléletformáló kiadvány, mely röviden, lényegre törően, és mindenki számára közérthető módon mutatja be egy közösség környezetalakítással kapcsolatos elvárásait.
 
Észrevételeik és véleményeik meghallgatására, megbeszélésére lakossági fórumot tartunk 2017. április 19. napján 16 órakor az Abonyi Polgármesteri Hivatal Dísztermében. 
 
Amennyiben a fórumon nem tud részt venni, szívesen látjuk a Hivatalban (2740 Abony, Kossuth Lajos tér 1., I. emelet 105-ös szoba) ügyfélfogadási időben, illetve véleményét az abony@abony.hu e-mail címre is el tudja juttatni.
 
Alakítsuk együtt Abony városképét, hogy településünk minél élhetőbb és hangulatosabb legyen!
 
Abony, 2017. április 03.
 
Tisztelettel,
Romhányiné dr. Balogh Edit
polgármester
2017 április 03 hétfő - 10:02:08     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2017. április 03-09. között) a Csontos Patika az ügyeletes gyógyszertár.
 
Hétfőtől péntekig nyitva 08.00-17.30-ig, utána ügyelet: 17.30-22.00-ig.
Szombaton nyitva 08.00-12.00-ig, utána ügyelet: 12.00-22.00-ig.
Vasárnap ZÁRVA, ügyelet:08.00-22.00-ig.
 
Csontos Patika
 
 
2017 április 03 hétfő - 09:24:04     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0
Áprilistól a zöldhulladékokért is házhoz jönnek Abonyban - Gyűjtőnapok 2017-ben utcák szerint

zoldhulladekok_hazhoz_meno_gyujtese_abony_abony.hu_2017.jpg2017. április 1-től bevezették a kertgondozásból származó zöldhulladékok (pl.: a levágott fű, a falevél, különböző növényi nyesedékek, illetve faforgács, faapríték, gally) házhoz menő gyűjtését Abonyban. A szolgáltatás igénybevétele térítésmentes.
 
Az NHSZ Szolnok Kft. a lenti gyűjtőnapokon közvetlenül az ingatlanok elől szállítja el a zöldhulladékokat, amennyiben azt
- MSZ EN 840-1 típusú szabványos hulladékgyűjtő edényekben (az ingatlantulajdonos saját magának szerzi be, az NHSZ ezt nem biztosítja) vagy
- az NHSZ által forgalmazott biológiailag lebomló műanyag zsákban helyezik ki. (A biológiailag lebomló zsákok 100 Ft/db áron megvásárolhatók az NHSZ Abonyi Információs Pontján, illetve az NHSZ szolnoki Ügyfélszolgálatán.) Továbbá a zsák, illetve edény mellé elhelyezett maximum 50x50x100 centiméteres kévékbe kötött ágakat is elszállítják.
A szolgáltató kérése, hogy a zöldhulladékokról távolítsák el a drótokat, a kötöző elemeket, egyéb csomagoló anyagokat.


Olvasd tovább...
2017 április 03 hétfő - 08:15:28     Hivatali hírek      Hozzászólás0

adosmentes_betegsegites_abony_2017.jpgBanki és Végrehajtási Károsultak Fogyasztóvédelmi Egyesület
www.bankikarosultak.hu   valsagkezeles2008@gmail.com   telefonszám:70/253-2910, 70/432-8868
 
Az egyesület a nehéz helyzetbe került vagy eladósodott családok részére nyújt segítséget ingyenes tanácsadással. Amennyiben lakhatása veszélybe került, végrehajtás alá vonták, vagy hitelezőjével peren kívüli egyezségre törekszik, keresse Egyesületünket.
 
Betegút Egyesület (Betegsegítő Tanácsadó Központ)
www.betegutegyesulet.hu   betegutegyesulet@gmail.com      70/389-4178, 70/884-5879
 
Problémás, nehezen kezelhető egészségügyi helyzetek kezelése. Várólista kezelés, diagnosztikai lehetőségek, konzílium szervezés, külföldi gyógyszerbeszerzés, jogsegélyszolgálat stb. Az egyesület a Senior szolidaritási egészség programja, időskorúak részére további plusz segítséget is biztosít (egészségügyi, szociális kérdésekben).
2017 április 03 hétfő - 07:30:07     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0


Abonyi Pingvines Óvoda és Bölcsőde a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet az Abonyi Pingvines Óvoda és Bölcsőde óvodapedagógus munkakör betöltésére.
 
A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozott idejű 1 évig tartó közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A munkavégzés helye: Pest megye, 2740 Abony, Bethlen Gábor utca 3-5.


Olvasd tovább...
2017 április 03 hétfő - 06:44:23     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Nyugat-dunántúli gyárakba keresünk folyamatosan női és férfi munkaerőt akár azonnali munkakezdéssel 3 műszakos munkarendbe betanított könnyű fizikai munkára és operátori /összeszerelő/ munkakörbe.
 
Kezdő fizetés: nettó /kézbe/ 140.000 – 200.000.-Ft-ig!
 
Egyéb juttatások:
- cafeteria
- teljesítmény bónusz
- munkaruha
- útiköltség térítés /munkába állás után/


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 
*****
*****
baba_mama_zenes_foglalkozas_abonyi_kultura_hazaban_abonyban_abony_abony.hu_2018.png
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények