Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 március 24 péntek - 15:58:52     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk az Antal, a Corvin, a Kosztolányi Dezső, a Lukács, a Méri István, a Semmelweis, az Endre, a Hóvirág és a Simonffy utcák lakóit, hogy
 
2017. március 25-26-án (szombat-vasárnap)  
 
megkezdődnek a fenti utcák kiigazítási, kátyúzási munkálatai. Az útszakaszok kiegyenlítése ezen a hétvégén és április első hetében történik meg, majd ezt követően április második és harmadik hetében kétrétegű bitumen itatásos technológiával felületi zárás kapnak az utcák. A munkák utolsó fázisa a padkázás és az árokfelújítás.
 
Az útburkolat-javítások ideje alatt részleges forgalomkorlátozás várható! A munkálatok befejezéséig szíves türelmüket kérjük!   
 
Kivitelező: Vértes-Út Kft.
A munkálatok várható befejezése: 2017. május 22.
 
Abony Város Önkormányzata
Cikk: Darányi Erika


Olvasd tovább...
2017 március 24 péntek - 15:42:58     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

avartuz_gaz_abony_cegledi_ut_abony.hu_2017.jpgKigyulladt és mintegy háromszáz négyzetméteren égett a száraz gaz, avar csütörtökön, a kora esti órákban Abonyban, a Ceglédi úton. A ceglédi hivatásos tűzoltók egy vízsugár és kézi szerszámok segítségével oltották el a lángokat, majd átvizsgálták a területet - tájékoztatott Csámpai  Attila tű. törzszászlós, Pest megyei szóvivő.
 
Az országban - így Pest megyében is - tűzgyújtási tilalom van érvényben. Tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, valamint a fásításokban és az ezek 200 méteres körzetén belül lévő külterületi ingatlanokon. Ide értendők a felsorolt területeken található tűzrakó helyek, a vasút és közút menti fásítások, de tilos a parlag- és gazégetés is. A tűzgyújtási tilalom a közzétételtől a visszavonásig él!
 
Fotó: PMKI Cegléd HTP


Olvasd tovább...
2017 március 24 péntek - 15:31:26     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

varoshaza_polgarmesteri_hivatal_abony_abony.hu_2017.jpgTisztelettel meghívom a 2017. március 30-án (csütörtök) délután 14:00 órakor tartandó  rendkívüli Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal díszterme
Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester

 

2017 március 24 péntek - 15:11:52     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

rendorseg_abony_droglabor_bekescsaba_2016_abony.hu.jpgLopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán T. Károly 37 éves újszilvási, T. Sándor 32 éves abonyi lakosok és további két társuk ellen.
 
A rendelkezésre álló adatok szerint a 37 éves férfi 2016 novembere és 2017. március 17-e közötti időszakban a társaival befeszítette egy holland férfi tulajdonát képező újszilvási lakóház és ahhoz tartozó melléképület ajtaját és onnan műszaki cikkeket, lakásfelszerelési tárgyakat, egy kerékpárt és szerszámokat tulajdonítottak el. Ezeket a gyanúsítottak eladták. A lopott tárgyak egy részét a 32 éves abonyi férfi vásárolta meg. T. Sándor lakásán a nyomozók házkutatást tartottak, amelynek során kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le. Kiderült, hogy a lopott tárgyak ellenértékének egy részét ezzel fizette ki T. Károlynak és két társának. A férfinak ezért kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt is felelnie kell.


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények