Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 március 09 csütörtök - 16:51:17     Intézményi hírek      Hozzászólás0

somogyi_imre_altalanos_iskola_nepdaleneklesi_verseny_abony_abony.hu_2017.jpg2017. március 4-én a Somogyi Imre Általános Iskola 5.-6. évfolyamos diákjai, Raffai Mirjam, Kincses Jázmin, Molnár Vivien, Török Julianna Eszter, Molnár Benedek, Tóth Nikolett, Nagy Cintia és Bodri-Balog Lara részt vettek a ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola által szervezett „Tiszán innen, Dunán túl…” Országos Népdaléneklő verseny megyei fordulóján, „énekegyüttes” kategóriában.
 
A gyerekek abonyi népdalcsokorral készültek. Először vettek részt ilyen megmérettetésen. Eleinte szokatlan volt, hogy önállóan, tanári irányítás nélkül kell énekelni, hogy csak egymásra számíthatnak,de a sok gyakorlásnak köszönhetően, egyre jobban összekovácsolódott a csapat, és egyre nagyobb rutinra tettek szert. Először kicsit idegenkedve bújtak bele a népi ruhába is, de látva, hogy a versenyen mindenki szebbnél szebb öltözetben, a lányok gyönyörű hajfonatokkal, pirosszalagokkal, a fiúk parasztingben, kis mellényben, kalapban állnak a zsűri elé, egyik-másik kislány szinte alig akart a verseny végén átöltözni.Jól érezték magukat! 


Olvasd tovább...
2017 március 09 csütörtök - 16:42:38     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

karitasz_abonyi_csoportja_husveti_adomanyozas_abony_abony.hu_2017.jpgTisztelt Abonyiak! Hamarosan itt a Húsvét. Csoportunk minél több rászoruló családnak, idős embernek szeretné ezt az ünnepet szebbé, boldogabbá tenni.

Tisztelettel kérjük a lakosságot, hogy adományozzanak az ilyen nehéz élethelyzetbe került családok számára tartós élelmiszereket, édességet. Nem kérünk sokat, csak mindenkitől 1 valamit:
1 kg-ot, 1 csomaggal, 1 darabot, 1 üveggel, 1 szálat, 1 dobozzal, 1 zacskóval…
 
Adományaikat 
március 19-26. között a templomban, a Szent József oltárnál helyezhetik el,
március 28-április 1. között délelőtt 9-11 óráig, pénteken délután 15-17 óráig várjuk Önöket a Kultúra Háza épületében.
 
Együttérzésüket, jólelkűségüket, adományaikat a rászorulók nevében is köszönjük!
 
A Karitász abonyi csoportjának tagjai
2017 március 09 csütörtök - 10:40:45     Hivatali hírek      Hozzászólás0

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium újabb, 3,5 milliárdos keretösszegű vissza nem térítendő támogatást biztosít lakóépületek illetve társasházi lakások fűtési rendszereinek energetikai korszerűsítésére – jelentette be Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár.

A kormány számára alapvető fontosságú, hogy olyan programokkal támogassa a magyar családokat, amelynek köszönhetően a háztartások energiafelhasználása érzékelhető mértékben csökken. A legújabb alprogram célja a lakóépületekben illetve társasházi lakásokban található gázkazánok és gázkonvektorok cseréjének támogatása. A fűtőberendezések cseréje mellett a meglévő fűtési rendszer korszerűsítéséhez, a radiátorok cseréjéhez és a kivitelezéshez kapcsolódó járulékos munkálatokhoz – mint például kéményátépítés – igényelhető maximum 40 százalékos támogatási intenzitás mellett maximum 700.000 forint összegű vissza nem térítendő támogatás.


Olvasd tovább...
2017 március 09 csütörtök - 07:41:24     Hivatali hírek      Hozzászólás0

helyesirasi_verseny_somogyi_iskola_abony_abony.hu_2017.jpgA Magyar Nyelvtudományi Társaság a 2016-17-es tanévben immár XX. alkalommal hirdette meg a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási versenyt.
 
A verseny célja anyanyelvünk ápolása, a nyelvhasználat iránt érzett felelősségtudat és az anyanyelv szeretetének az erősítése, valamint a továbbtanuláshoz, az informatikai eszközök használatához, a munkavégzéshez szükséges helyesírási kompetencia mérése, fejlesztése. A verseny kategóriái korcsoportok és iskolaszintek szerint: 5. évfolyam, 6. évfolyam, 7. évfolyam, 8. évfolyam. 
 
A Somogyi Imre Általános Iskola humán munkaközössége az idén is lehetőséget adott az érdeklődő tanulóknak a helyesírási képességük felmérésére. Az iskolai fordulóban 92% - ot teljesítő tanulókat nevezhettük be a megyei döntőbe.


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények