Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 március 07 kedd - 17:31:51     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

zoldhulladekok_hazhoz_meno_gyujtese_abony_abony.hu_2017.jpg2017. április 1-től bevezetik a kertgondozásból származó zöldhulladékok (pl.: a levágott fű, a falevél, különböző növényi nyesedékek, illetve faforgács, faapríték, gally) házhoz menő gyűjtését Abonyban.  
 
Az NHSZ Szolnok Kft. az adott gyűjtőnapokon közvetlenül az ingatlanok elől szállítja el a zöldhulladékokat, amennyiben azt MSZ EN 840-1 típusú szabványos hulladékgyűjtő edényekben vagy az NHSZ által forgalmazott biológiailag lebomló műanyag zsákban helyezik ki. Továbbá a zsák, illetve edény mellé elhelyezett maximum 50x50x100 centiméteres kévékbe kötött ágak is elszállításra kerülnek. A szolgáltatás igénybevétele térítésmentes.


Olvasd tovább...
2017 március 07 kedd - 17:03:12     Hivatali hírek      Hozzászólás0

folytatodnak_az_utfelujitasok_abonyban_abony_2.jpgTájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az Antal, a Corvin, a Kosztolányi Dezső, a Lukács, a Méri István, a Semmelweis, az Endre és a Simonffy utcák (utóbbinak a Ceglédi út és a Bicskei út közötti szakasza a Hóvirág utcán keresztül) burkolatainak felújítása előreláthatólag 2017. március közepén, végén folytatódnak az időjárás alakulásának függvényében. A munkák megkezdésének feltétele, hogy a nappali hőmérséklet tartósan + 10 °C fölött legyen. 
 
A fenti belterületi utcák felújításának első fázisában - 2016. november-december között - kiegyenlítő, mart aszfaltos rétegek készültek az utak felületén.


Olvasd tovább...
2017 március 07 kedd - 16:47:55     Intézményi hírek      Hozzászólás0

A fotógaléria megtekintéséhez KLIKK a képre!
Abony.hu fotók: Székely Szilárd
2017 március 07 kedd - 14:42:08     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Bejelzett a szén-monoxid-mérő berendezés egy kisújszállási lakásban hétfőn este. A mérőműszer a fürdőszobában jelzett, ahol kéménybe kötött gázüzemű átfolyós vízmelegítő üzemelt. A lakókat a mentők is megvizsgálták, mérgezésre utaló tüneteket nem találtak.

A karcagi hivatásos tűzoltók helyszínen folytatott vizsgálatai azt mutatták, hogy a konyhai páraelszívó és a vízmelegítő együttes üzemelése okozott gondot, ezt érzékelte a szén-monoxid-mérő berendezés, a fürdőszobába valóban visszaáramlott a vízmelegítő égésterméke. A helyszínre érkező gázszolgáltató szakember a vízmelegítőt kizárta a fogyasztásból, amíg a kéményseprő-ipari szerv a kéményt meg nem vizsgálja, illetve amíg megoldás nem születik arra, hogy a páraelszívót és a vízmelegítőt ne lehessen egyidejűleg használni. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.


Olvasd tovább...
2017 március 07 kedd - 14:31:34     Intézményi hírek      Hozzászólás0

Csőtörés történt a Gyulai iskola főépületében, ezért a Kálvin út 11. szám alatti iskolaépületben nincs víz, a mai napon nem lehetett használni a mosdókat. A DAKÖV Kft. Abonyi Üzemigazgatósága a hiba elhárítását azonnal megkezdte. A helyreállítási munkák befejezését a mai nap végére ígérték.
 
Simon Gáborné igazgató a fenti helyzetre való tekintettel közleményt adott ki, melyben részletes tájékoztatást ad a kialakult helyzetről: A felmerült probléma okán a 4. óra után, akit lehetett hazaengedtek, illetve értesítették a szülőket. A délutáni foglalkozások elmaradnak.


Olvasd tovább...
2017 március 07 kedd - 13:18:05     Intézményi hírek      Hozzászólás0

gyongyszemek_ovoda_szelei_ut_farsang_abony_abony.hu_2017.jpgA Gyöngyszemek Óvoda Szelei úti tagóvodójában idén is megrendeztük a télűző farsangi mulatságot.

A gyerekek nagy lelkesedéssel készültek és vettek részt az eseményen, ahol az óvó nénik meseelőadással is kedveskedtek Nekik. Az óvoda udvarán kiszebábot is égettünk, ahol az összes kisgyermek a saját maga által készített „kiszebabát” dobta tűzbe, hogy - hangos lármázás, mondókázás közepette - végre elűzze a telet és megérkezhessen a várva-várt tavasz - számolt be az abony.hu-nak Atkári-Gyóni Krisztina óvónő.
 


Olvasd tovább...
2017 március 07 kedd - 12:31:16     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyközlekedési Igazgatóságot, hogy 2017. március 26-án a téli/nyári óraállítás miatt a Budapest – Cegléd – Szolnok vasútvonalon a hirdetményben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
 
 
KTI Közlekedéstudományi Intézet Non-Profit Kft.
Személyközlekedési Igazgatóság
Központi Közlekedészervező Iroda
2017 március 07 kedd - 12:18:59     Hivatali hírek      Hozzászólás0

A 2017-es nyári időszámítás kezdete március 26-án lesz, az órákat vasárnap hajnal 2 órakor 3 órára kell előretekerni - vagyis egy órával kevesebbet alhatunk.

Európában a nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart. Emiatt minden évben más dátumra esik, de az időpont mindig ugyanaz: októberben 3 órakor vissza-, márciusban 2 órakor pedig előre kell tekerni az órákat.A nyári időszámítás ötletét Benjamin Franklin már 1784-ben felvetette, ő a világításra használt gyertyákkal spórolt volna így.Több mint száz évvel később, 1895-ben újra előkerült az ötlet, a nyári időszámítást végül elsőként Németország alkalmazta 1916. április 30-ától.

Forrás: eduline.hu

2017 március 07 kedd - 09:46:43     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

oz_baleset_auto_abony_abony.hu_2017.jpgPest megyében az elmúlt 24 órában 13 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. A balesetek következtében 2 személy könnyű sérülést szenvedett, 11 baleset anyagi kárral végződött.
 
Abony lakott területén kívül egy őz szaladt ki az úttestre 2017. március 6-án az esti órákban. Az állatot egy személyautó elütötte. A baleset következtében anyagi kár keletkezett.
 
Elfogások az elmúlt 24 órában:
 
A Pest megyei rendőrök 11 személyt fogtak el, 5 személyt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 3 főt az ellenük kiadott elfogatóparancs alapján, 3 személy pedig jogellenesen tartózkodott az ország területén. Előállítás 16 esetben történt.
 
Forrás: police.hu
Fotó: autonavigator.hu
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények