Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 március 06 hétfő - 18:34:40     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_birkozo_club_kadet_valogato_verseny_abony_abony.hu_2017.jpgA kadet szabadfogású válogató versenyt 2017. március 05-én rendezték meg Kiskunhalason, ahol az Abonyi Birkózó Club versenyzői az alábbi eredményeket érték el:

Kiss Máté (69 kg) III. hely
László Árpád (76 kg) V. hely
 
Gratulálunk! DE
 
 
2017 március 06 hétfő - 15:46:59     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Tavaszköszöntő koncertre invitálta az érdeklődőket a Bereki Sramli Fúvósegyüttes 2017. március 4-én, az abonyi Kultúra Házába. 
 
A sramli zene egy régről letisztult, egyszerű és életvidám német-osztrák műfaj, amit meghallva rögtön a sörsátor, a Bier, a virsli, vagy a sült csülök párolt káposztával, a megtermett, dirndl-be öltözött, sört cipelő bajor menyecskék, és a padokon hullámzó, az aranyló és jéghideg sörtől jobbra-balra, a zene ütemére dülöngélő térdnadrágos, harsány vendégsereg jut eszünkbe.
 
A Bereki Sramli Fúvósegyüttes egy baráti társaságból verbuválódott négy évvel ezelőtt, amikor a fiatal zenészek felkérést kaptak német és osztrák vendégek szórakoztatására a berekfürdői Októberfestre.
 
A fotóra kattintva felidézheti a koncert legjobb pillanatait.


Olvasd tovább...
2017 március 06 hétfő - 15:27:10     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0
Nyilvános közzétételes licit felhívás


Abony Város Önkormányzat (2740. Abony, Kossuth tér 1.) Abony Város vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló, 

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületnek 13/2007. (IV.12.) önkormányzati rendeletének 4. sz. mellékletében meghatározott Abony Város Önkormányzata Vagyongazdálkodási liciteljárási szabályzata alapján egyfordulós, nyílt licit eljárás keretében elidegenítésre meghirdeti az Abony belterület 991/2 helyrajzi számú (természetben Abony Vak Bottyán utca 13.) 55 m2 alapterületű kivett lakóház, gazdasági épület művelési ágú ingatlant.
 
Nagyításért kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2017 március 06 hétfő - 14:45:31     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2017. március 06-12. között) a Rozsnyai Patika az ügyeletes gyógyszertár.

Ügyeleti feladatait hétköznapokon 18.00-22.00-ig, szombaton 12.00-22.00-ig, vasárnap 08.00-22.00-ig látja el.

Forrás: Csontos Patika Facebook oldala
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények