Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 február 28 kedd - 14:11:15     Városi rendezvények      Hozzászólás0

sportbal_romhanyine_dr_balogh_edit_polgarmesteri_koszonto_abony_abony.hu_2017.jpgAbony város sportegyesületei idén is megszervezték a nagy sikerű városi sportbált, melyen a 2016-os eredmények alapján elismerték a település kiemelkedő sportolóit. A február utolsó szombatján megtartott eseményt Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony nyitotta meg.
 
Az ünnepségen a nemrégiben elhunyt, Tóth Ernő testnevelő tanárról is megemlékeztek, aki egész életében szívén viselte az abonyi sportolók sorsát. A kiváló helyi sportemberek részére Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony, Földi László országgyűlési képviselő, Fehér Endre városi képviselő és Korbély Csabáné, a Humánpolitikai Bizottság tagja adták át a díjakat.
 
A 2016. évi sporteredmények alapján serleg formájában díjat vettek át a következő sportolók:
 
Fotógaléria nyílik a sportbál legjobb pillanatairól a képre kattintva.


Olvasd tovább...
2017 február 28 kedd - 10:24:30     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0


Emberi Erőforrások Minisztere a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. • alapján pályázatot hirdet Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Intézményvezető (magasabb vezető) beosztás ellátására.
 
A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A vezetői megbízás időtartama: A vezetői megbízás határozott időre, 2017.08.16- 2022.08.15.-ig szól.

A munkavégzés helye: Pest megye, 2740 Abony, Kálvin János utca 11.


Olvasd tovább...
2017 február 28 kedd - 09:47:41     Intézményi hírek      Hozzászólás0

meszaros_bernadett_kinizsi_pal_gimnazium_szakkozepiskola_negyosztalyos_gimnanium_osztalyfonok_abony_abony.hu_2017.jpgA 2017-2018-as tanévben a négyosztályos gimnáziumi osztály osztályfőnöke Mészáros Bernadett tanárnő lesz. 2009-2010-es tanév óta tanít iskolánkban, magyar-történelem szakos középiskolai tanárként.
 
Jól ismeri az általános iskolai korosztályt, szívesen tanítja a fiatalabb tanítványokat és az érettségiző diákokat is. Több évfolyamon átívelő munkája révén sok tapasztalattal rendelkezik, diákjai bátran fordulhatnak hozzá segítségért. Igazgatóhelyettesi tevékenységein (a felvételi, az érettségi, az iskolai programok szervezése) túl erőssége, hogy szeret tanítani. Az ő nevéhez fűződik több iskolai és városi műsor, valamint a Mikro-térségi Prózamondó verseny szervezése évről évre.
 

juhaszne_lengyel_maria_nyelvi_elokeszito_osztaly_2017_2018_tanev_kinizsi_pal_gimnazim_es_szakkozepiskola_abony_abony.hu_2017.jpg
Juhászné Lengyel Mária a nyelvi előkészítő osztály osztályfőnöke lesz, angol nyelv-történelem szakos pedagógusként több éve eredményes pedagógiai munkát folytat. Oktató-nevelő munkája sokszínű. Több tanuló munkáját segítette abban, hogy sikeres középfokú nyelvvizsgákat, közép- és emelt szintű érettségi vizsgákat tegyenek angol nyelvből.  
 
Az ő nevéhez fűződik a 2015. évi emelt szintű angol nyelvi érettségi 77,25%-os átlaga. Az eredményeket ide kattintva tekintheti meg.
 
Az első évben három angol szakos pedagógus foglalkozik az osztállyal, a második évtől pedig az osztályfőnök gondjaira lesznek bízva nyelvből. A tanárnő türelme és kitartása sok diákból hozta már ki a maximumot. A nyelvórák jó hangulatban telnek, és a diákok szívesen vetik bele magukat az új típusú érettségi témáiba. Történelem szakos tanárként számos iskolai és városi ünnepség rendezője, ünnepi beszédeket tart. A tanulók szeretnek vele dolgozni, megköveteli a pontos és precíz munkát, amit ő is nyújt a diákjainak.


Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények