Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 február 27 hétfő - 19:14:56     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy február 27-március 5. között a BENU Gyógyszertár az ügyeletes.

Ügyeleti idő:
2017. február 27-március 03. (hétfő-péntek) 18:00-22:00-ig
2017. március 04. (szombat) 12:00-22:00-ig
2017. március 05. (vasárnap) 08:00-22:00-ig

BENU Gyógyszertár
Abony, Kossuth tér 17.

DE
2017 február 27 hétfő - 18:50:29     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Csörög a telefon, kétségbeesett hang kéri, hogy családtagja műtétjéhez, gyógyulásához véradók jelentkezését várják.
 
Ez a kérés városunkban néhány esztendeje, 4-5 alkalommal hangzik el évente. Szervezőként, keressük a véradókat, eddig valamennyi kérésnek eleget tudtunk tenni, véradóink jönnek, segítenek, vért adnak, ezzel segítik a rászoruló betegek gyógyulását.

Fentieken túl évente négy alkalommal városi véradást szervez a Magyar Vöröskereszt. A véradók között sokan részesültek már a többszörös véradásért kitüntetésben, sőt két abonyi véradóról van tudomásunk, akik több mint 100 alkalommal adtak vért. Az utóbbi 2-3 évben örömmel tapasztaltuk azt is, hogy sok volt a fiatal véradásra jelentkező.

A közeljövőben ismét városi véradást szervezünk Abonyban, a Kultúra Házában 2017. március 16-án 9-14 óra között. Várjuk a régi véradókat és azokat is, akik először jelentkeznek véradásra. 
 
Pető Istvánné
véradás-szervező
2017 február 27 hétfő - 17:20:28     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tisztelt Ügyfelünk!
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal Abonyi Okmányirodájában (2740 Abony, Kossuth tér 1.) az ügyfélfogadás 2017. március 03. napján pénteken 8.00-16.00 óráig lakcímjelentéssel kapcsolatos ügyintézés tekintetében átmenetileg szünetel.

A ügyfélfogadás szünetelésnek idejében a járási hivatalhoz tartozó Ceglédi Okmányirodában van lehetősége teljes körű ügyintézésre.
 
Kérjük további információért forduljanak az okmányiroda munkatársaihoz, akik készséggel állnak az Önök rendelkezésére.

Szíves megértésüket köszönjük!

Dr. Wetzelné dr. Terbe-Szabó Csilla s.k.
hivatalvezető


Olvasd tovább...
2017 február 27 hétfő - 17:12:29     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

A szolgáltató tájékoztatása szerint karbantartás miatt áramszünet várható az alábbi helyen:

2017. március 22. 13:00-15:30 óra között
 
Külterület/ 30083 szárító megnevezésű transzformátor állomás körzete
 
 
2017 február 27 hétfő - 16:55:04     Városi rendezvények      Hozzászólás0

termeszetjarok_kore_marciusi_turaajanlat_godolloi_dombsag_abony_abony.hu_2017.jpg
Az abonyi Természetjárók Köre várja a kirándulni, túrázni vágyók csatlakozását a márciusi túraidőpontjaira:
 
Március 15.Gödöllői dombság: Szada-Margita-Babat-Máriabesnyő
Utazás a helyszínre autóbusszal, onnan 10 km-es gyalogtúra.
 
Március 18.Kincsem teljesítménytúra - Tápiószele
Utazás a helyszínre autóval, onnan 17 km-es gyalogtúra.
 
Érdeklődés és jelentkezés a Természetjárók Köre vezetőjénél, Nagy Sándornénál, a 20/341-2706-os telefonszámon.
 
DE
 
A fotón a Gödöllői-dombság látható. Forrás: wikipedia.hu
2017 február 27 hétfő - 16:43:40     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0


Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulás Humán Szolgáltató Központja - Abony a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Ceglédi Többcélú kistérségi Társulás Humán Szolgáltató Központja Család és gyermekjóléti szolgálat családsegítő munkakör betöltésére.
 
A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A munkavégzés helye: Pest megye, 2740 Abony, Szilágyi Erzsébet utca 3.
 


Olvasd tovább...
2017 február 27 hétfő - 14:28:58     Intézményi hírek      Hozzászólás0

eagle_ottawa_rotary_club_szolnok_szamitogep_adomanyozas_somogyi_sikola_abony_abony.hu_2017.jpgAz EAGLE OTTAWA HUNGARY Kft. a Rotary Klub Szolnok-Tisza Egyesület közreműködésével 7 db számítógépet adományozott a Somogyi Imre Általános Iskolának.
 
Az ünnepélyes átadásra február 22-én került sor a Kultúra Házában. A számítógépeket a Rotary Klub elnökétől, Bodáné Molnár Júliától az iskola igazgatója, Kazinczyné Juhász Ildikó vette át.
 
Az intézmény köszönetét fejezi ki a Rotary Klub elnökének, hogy a felajánlott számítógépekkel támogatta intézményünket.
 
Fotó: Dávid Attila
 
Még több fotó a képre kattintva nézhető!


Olvasd tovább...
2017 február 27 hétfő - 09:34:45     Intézményi hírek      Hozzászólás0

Nagyításhoz kattintson a képre!
Forrás: Abonyi Kincskereső
2017 február 27 hétfő - 07:37:48     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 24 éves ceglédi nő és 34 éves férje ellen.
 
A jelenlegi adatok szerint az asszony az elmúlt hónapokban úgy árult marihuánát ceglédi otthonukban, hogy házi őrizet hatálya alatt állt. A kényszerintézkedést a Ceglédi Járásbíróság a 24 éves nővel szemben 2016. augusztus 26-án rendelte el, mivel 2016 márciusa és 2016. augusztus 3. közötti időszakban rendszeresen adott el marihuánát abonyi lakosoknak. Mivel a házi őrizet elrendelése után a lakását nem hagyhatta el, így a bűncselekmény elkövetését a nő férje azzal segítette, hogy a kábítószer beszerzésében rendszeresen közreműködött.
 
A ceglédi nyomozók a házaspárt 2017. február 22-én elfogták, előállították, majd kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették őket. Az illetékes bíróság elrendelte az előzetes letartóztatásukat - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
2017 február 27 hétfő - 07:16:50     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

szabadteri_tuzesetek_tavasz_abony_abony.hu_2017.jpgAz elmúlt napok tavaszias időjárása miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. Csak a hétvégén közel hatvan esetben kellett vonulniuk a tűzoltóknak Pest megyében az ilyen jellegű káreseményekhez, köztük Abonyba is.
 
A veszélyt a száraz aljnövényzet és az avar jelenti, ami csapadékmentes időjárás esetén nagyon könnyen meggyulladhat. Sok helyen már a tavaszi kerti munkáknak is nekiláttak, elégetik a kerti zöldhulladékot. A tűzesetek 99 százaléka emberi gondatlanságra vezethető vissza. Az időnként jelentős kárral járó tüzek megelőzhetőek, ha tisztában vagyunk a szabadtéri égetés szabályaival:


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 
*****
*****
baba_mama_zenes_foglalkozas_abonyi_kultura_hazaban_abonyban_abony_abony.hu_2018.png
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények