Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 február 21 kedd - 17:26:16     Intézményi hírek      Hozzászólás0

farsang_szivarvany_ovoda_es_bolcsode_abony_abony.hu_2017.jpgA farsang a vízkereszttől a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek. A Szivárvány Óvoda és Bölcsőde dolgozói és gyermekei minden évben nagy örömmel készülnek erre az időszakra.
 
- Egy hétig tartó témahét keretében dolgozzuk fel a farsangot, de a legfontosabb értéke a napoknak, hogy a GYERMEKEK JÓL ÉREZZÉK MAGUKAT! Folyamatosan díszítjük a csoportszobákat, folyosókat. Az érzelmi ráhangolódást segíti, hogy mindenhol bohócok, farsangi szemüvegek, álarcok jelzik az ünnepi készülődésünket - tudatta az abony.hu-val Kalászné Vámos Katalin, intézményvezető.
 
A képre kattintva fotógaléria nyílik a farsangi mulatságról.


Olvasd tovább...
2017 február 21 kedd - 13:37:01     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2017. február 20-26. között) a Csontos Patika az ügyeletes gyógyszertár.
 
Hétfőtől péntekig nyitva 08.00-17.30-ig, utána ügyelet: 17.30-22.00-ig. Szombaton nyitva 08.00-12.00-ig, utána ügyelet: 12.00-22.00-ig.
Vasárnap ZÁRVA, ügyelet:08.00-22.00-ig.
 
Kérünk mindenkit, hogy az ügyeleti ellátást lehetőleg csak sürgős és indokolt esetben vegye igénybe.
 
Csontos Patika
2017 február 21 kedd - 13:23:18     Intézményi hírek      Hozzászólás0

farsangi_maszk_keszito_verseny_gyulai_gaal_miklos_altalanos_iskola_abony_abony.hu_2017.jpgAz Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és MKH Maszk Készítő versenyt hirdetett, melyre a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola tanulói is lelkesen készültek szebbnél szebb munkákkal. A gyerekek nagyon sikeresen szerepeltek:
 
I. helyezés 3. ba osztály
II. helyezés 1. ba osztály
 
Információk: Gyulai iskola Facebook oldala 
 
 


Olvasd tovább...
2017 február 21 kedd - 13:11:43     Sporthírek      Hozzászólás0

fergeteg_triatlon_se_abony_futapest_abony.hu_2017.jpgAz abonyi Fergeteg Triatlon SE versenyzői is részt vettek 2017. február 12-én Pomázon, a Futapest versenyen, ahol a következő eredmények születtek:
 
Nyekeczki Bence 6. helyezés
Nagy Olívia 1. helyezés
Nyekeczki Dániel 4. helyezés
Farkas Lilla 2. helyezés
Soós Fanni 1. helyezés
Major Gábor 2. helyezés
Király László 18. helyezés
Medveczky Edit 4. helyezés
Soós Gyula 7. helyezés
Böröcz Mária 2. helyezés

Fotó: Nyekeczki Béla
 
Forrás: Fergeteg Triatlon SE 
2017 február 21 kedd - 12:59:26     Hivatali hírek      Hozzászólás0

nav-12.jpgAz egyéni vállalkozóknak és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeknek februárban kell benyújtaniuk 2016-ról szóló személyijövedelemadó-bevallásukat. A határidő február 27-én jár le, az elszámolás pedig – az eddig megszokottak szerint – a 16SZJA jelű bevallás benyújtásával teljesíthető. 
 
Az egyéni vállalkozóknak – idén már a kiegészítő tevékenységet végző „nyugdíjas” egyéni vállalkozóknak is – elektronikusan, Ügyfélkapun át kell eljuttatniuk kész bevallásukat a NAV-hoz. Egyes áfa fizetésére kötelezett magánszemélyek papíron is beadhatják az szja-bevallást, például, ha nem minősülnek munkáltatónak, kifizetőnek vagy nem kell áfaösszesítő jelentést benyújtaniuk.


Olvasd tovább...
2017 február 21 kedd - 12:16:48     Intézményi hírek      Hozzászólás0

kinizsi_pal_gimnazium_szakkozepiskola_abony_curie_kornyezetvedelmi_emlekverseny_donto_abony.hu_2017.jpgA Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola 9. a osztályának három tanulója, Balogh Edina, Brezvai Anna és Szekeres Renátó részt vettek Szolnokon, a Curie környezetvédelmi verseny területi fordulójában, ahol második helyezést értek el.
 
Gratulálunk a diákoknak és felkészítőjüknek! Darányi Erika
 
Nagyításért klikk a képre!

Kapcsolódó hírek:
2017 február 21 kedd - 11:49:11     Sporthírek      Hozzászólás0

kid_fc_u_16_dobogo_abony_abony.hu_2017.jpgA márciusban rajtoló tavaszi szezonra edzésekkel, edzőmérkőzésekkel és teremtornákkal készülnek a fiúk.
 
- Nagyon várjuk már, hogy elkezdődjön a bajnokság. A kitűzött célt eddig teljesítettük, hiszen fél távnál veretlenül vezetjük a pontvadászatot, azonban egy sokkal nehezebb tavasz vár ránk. A csapatok sokkal jobban oda fognak ránk figyelni, és ami örök igazság, hogy mindenki az „elsőt akarja megverni”. Nagyon sokat dolgoztunk a felkészülés alatt, hogy meg tudjuk őrizni az első pozíciónkat a tabellán. Teremtornákon is részt vettünk, elsőként Törökszentmiklóson voltunk, ami finoman fogalmazva sem sikerült jól. Az egész tornán gond volt a koncentrációval, meghatározó játékosaim visszafogottan teljesítettek. Nagyon csalódott voltam csapatom teljesítménye láttán. Azután következett a Kolláth Béla emléktorna Rákóczifalván, ahonnan ezüstéremmel jöttünk haza. Csupán a gólaránynak tudható be, hogy nem mi nyertük a tornát - számolt be az abony.hu-nak Boros Zsolt, a csapat edzője.


Olvasd tovább...
2017 február 21 kedd - 10:53:58     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

abony_palyazati_felhivas_allaslehetoseg_abony.hu_2017.jpg

Abonyi Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapjánpályázatot hirdet Abonyi Polgármesteri Hivatal Gazdasági Osztályvezető munkakör betöltésére.
 
A közszolgálati jogviszony időtartama: határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A vezetői megbízás időtartama: A vezetői megbízás határozatlan időre szól.
 
A munkavégzés helye: Pest megye, 2740 Abony, Kossuth tér 1.


Olvasd tovább...
2017 február 21 kedd - 08:37:54     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0
A lakosok segítségét kérik, hogy megtalálják a gazdáját!

Az Abonyi Rendőrős rendőrei 2017. február 20-án, késő délután állampolgári segítséggel befogtak egy elkóborolt lovat.
 
- A bejelentés szerint az állatot Törtel-Abony között, a Határ-útnál, a Krakkó patak partjánál látták, ahonnan Abony felé vágtatott. A kollégák két autóval lekövették a közúton „száguldozó” lovat, hogy nehogy baleset történjen. Végül sikerült befogni és lenyugtatni, és egy helyi lakosnál elhelyezni - tájékoztatott Gulyás Pál r. alezredes, az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka.
 
Az ló ismertetőjegyei: sötét pej (sötét mályva) színű, kb. 3-4 éves kanca. Azonosító nincs rajta, tulajdonosa ismeretlen.


Olvasd tovább...
2017 február 21 kedd - 08:33:52     Sporthírek      Hozzászólás0

abony_senior_labdarugotorna_abony.hu_2017.jpg2017. február 19-én, vasárnap a Városi Sportcsarnokban rendezték meg az idénynyitó labdarúgó tornájukat az abonyi senior labdarúgócsapatok. A helyi bajnokságban szereplő nyolc csapat két csoportban vívott parázs hangulatú küzdelmeket. A selejtezőkből a Trans Plast, az Imperiál, a Gelbert Eco Print és a Gedi-Press jutott az elődöntőkbe, ahonnan a Gedi és a Gelbert küzdötte be magát a fináléba. A döntőben fej-fej melletti csatában Csizmadia Géza és Tóth Ferenc kiváló játékának köszönhetően a Gedi-Press aratott végső győzelmet.

A labdarúgótorna bajnokcsapata: Gedi-Press (a képen)
2. helyezett a Gelbert Eco Print
3. helyezett az Imperiál
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 
*****
*****
baba_mama_zenes_foglalkozas_abonyi_kultura_hazaban_abonyban_abony_abony.hu_2018.png
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények