Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 február 20 hétfő - 18:37:42     Kulturális hírek      Hozzászólás0

abonyi_naplo_arusitohely_listaval_2017_1_szam.pngKapható a szokásos árusítóhelyeken!
 
Árusítók:  Jáger Zsolt, Pingvines Óvoda, Magyar Vegyesker, Csontos Patika, Háry bolt, Király Gyuláné Zöldség-gyümölcs bolt, gimi mellett, Közeli kis bolt, Radák úti élelmiszer bolt, Szivárvány Óvoda és Bölcsőde, Abonyi Györgyné, Kis ABC, GRA-FITT Papír, Írószer, Cserép úti drogéria, Rozsnyai és BENU gyógyszertár, Somogyi Imre Általános Iskola, Gyöngyszemek Óvodája, Méhecske ABC, Művelődési Ház és Könyvtár, Sándor Józsefné.

Nézze meg a címlapot nagy méretben a képre kattintva!


Olvasd tovább...
2017 február 20 hétfő - 15:06:17     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

kozmeghallgatas_abony_abony.hu_2017.jpgMárciusban folytatódik az ősszel megkezdett nyolc utca felújítása, helyszíni bejárásokat végeznek a hivatali dolgozók a város területén - ezekről esett szó többek között a 2017. február 9-re meghirdetett közmeghallgatáson.
 
A szerény részvétel mellett zajló közmeghallgatáson a lakosok és a képviselők részéről a közlekedéssel, a dűlőutak állapotával, és KRESZ táblákkal kapcsolatos észrevételek hangoztak el, de a helyi egészségügyi ellátásra vonatkozóan is érkezett jelzés. Volt olyan lakos, aki a közműszolgáltatóval fennálló vitájával kapcsolatban kérte a Képviselő-testület segítségét.
 
A kérdésekre és észrevételekre Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony részletesen válaszolt, és elmondta, hogy a felvetett problémákat meg fogják vizsgálni.
 


Olvasd tovább...
2017 február 20 hétfő - 14:36:56     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0


Abonyi Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Abonyi Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási és Településfejlesztési ügyintéző munkakör betöltésére.
 
A közszolgálati jogviszony időtartama: határozott idejű előreláhatólag 2017. március 20.napjától 2 év –ig tartó közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A munkavégzés helye: Pest megye, 2740 Abony, Kossuth tér 1.


Olvasd tovább...
2017 február 20 hétfő - 10:15:28     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Születésnapjukat nagyszámú közönségükkel együtt egy fergeteges jubileumi műsorral ünnepelték 2017. február 18-án az abonyi Kultúra Házában.
 
A Hagyományőrző Abonyi Néptánc Együttes, azaz a HANE alapításának ötlete Barati László fejéből pattant ki öt esztendővel ezelőtt. Nem is várt sokáig az elképzelés megvalósításával, amatőr táncosokat kezdett toborozni az együttesbe. Ma már egy-egy jól összeszokott, sikert sikerre halmozó felnőtt és gyermek csoport öregbíti Abony város hírnevét. Számtalan meghívást kapnak az ország minden pontjára, sőt külföldre, de a helyi rendezvények állandó fellépői között is üdvözölhetjük őket. A felnőtt tagok száma 20 fő, a gyermek (haladó) csoportban 10 fő szerepel. 
 
A fotóra kattintva megelevenednek az este legszebb pillanatai. 


Olvasd tovább...
2017 február 20 hétfő - 09:41:46     Hivatali hírek      Hozzászólás0

varoshaza_abony_abony.hu_2017.jpgTisztelettel meghívom a 2017. február 23-án (csütörtök) délután 14:00 órakor tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal díszterme

Az ülésen tárgyalandó előterjesztéseket ide kattintva olvashatja el.
 
Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
2017 február 20 hétfő - 09:16:29     Közmeghallgatással kapcsolatos információk      Hozzászólás0

M E G H Í V Ó
 
Tisztelettel meghívom 2017. február 27-én /hétfőn/ du. 16.00 órakor tartandó Abony Város Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének éves KÖZMEGHALLGATÁSÁRA.

A közmeghallgatás helye: Roma Nemzetiségi Önkormányzat irodahelyisége (Abony, Kossuth tér 1.)
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 
*****
*****
baba_mama_zenes_foglalkozas_abonyi_kultura_hazaban_abonyban_abony_abony.hu_2018.png
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények