Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 február 16 csütörtök - 15:51:32     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Elfogadták a 2017. évi költségvetést és pályázatot írtak ki a társadalmi szervezetek és sportegyesületek támogatására a 2017. február 9-i képviselő-testületi ülésen.
 
Dr. Balogh Pál jegyző napirend előtt prezentációt tartott a helyi adóbevételek és hátralékok elmúlt 6 éves alakulásáról. A legnagyobb bevétel az adónemek közül a helyi iparűzési adóból származott. A tájékoztatóból kiderült, hogy az érintett időszakban a vállalkozások száma mintegy 10 %-al növekedett.  A 2013. évig tartó csökkenést 2014. évben egy markáns, 31 %-os emelkedés követte, amely a vállalkozások forgalmának növekedése mellett az adóhatóság aktív fellépésének is köszönhető.


Olvasd tovább...
2017 február 16 csütörtök - 13:06:53     Hivatali hírek      Hozzászólás0

romhanyine_dr_balogh_edit_polgarmester_asszony_interju_palyazat_abony_abony.hu_2017.jpgRomhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony a Ceglédi Városi Televízióba kapott meghívást, ahol a tavalyi évi fejlesztésekről kérdezték.
 
Polgármester asszony beszélt többek között a megkezdett útfejlesztésekről, a beadott pályázatokról, az ipari parkról, az óvodakorszerűsítésről, de a költségvetés és a települési szintű bérnövekedés is szóba került.
 
Romhányiné Dr. Balogh Edit hangsúlyozta, hogy megnőtt a bérlakások iránti kereslet, mivel a hátrányos helyzetű családok nagyon nehezen jutnak lakáshoz. A település polgármestere úgy gondolja, hogy a probléma orvoslására 30-40 lakás megépítésére lenne szükség. További részletek a videóban.
 
A képre kattintva nyílik meg a videó. Forrás: ctv.hu
 
2017 február 16 csütörtök - 12:51:54     Hivatali hírek      Hozzászólás0

buncselekmenyek_aldozatainak_vilagnapja_abony_abony.hu_2017.jpgAz Európai Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját, ez a nap azóta is számos országban – 1993. óta Magyarországon is - az áldozatok napja. A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei éppen ezért minden év februárjában kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy felhívják a lakosság figyelmét a bűncselekmények áldozataira.
 
A bűncselekmény áldozata a bűncselekmény sértettje, illetve olyan személy, aki bizonyíthatóan a bűncselekmény közvetlen következtében szenvedett sérelmet. Az állampolgárok nagyobb része a figyelemfelhívások ellenére sem gondolja, hogy áldozattá válhat.


Olvasd tovább...
2017 február 16 csütörtök - 12:19:11     Sporthírek      Hozzászólás0

2017. február 19-én (vasárnap) senior kispályás labdarúgótornát rendeznek a Varga István Városi Sportcsarnokban. A csoportbeosztásokat és a mérkőzések idejét az alábbiakban tekintheti meg:
 
A csoport
1. Abonyi Kéttorony
2. Imperiál
3. Bármikő-Strand Kisvendéglő
4. Gelbert Eco Print
 
• 08.00 Abonyi Kéttorony - Imperiál
• 08.15 Bármikő-Strand Kisvendéglő - Gelbert Eco Print
• 08.30 Abonyi Kéttorony - Bármikő-Strand Kisvendéglő
• 08.45 Gelbert Eco Print - Imperiál
• 09.00 Abonyi Kéttorony - Gelbert Eco Print
• 09.15 Imperiál - Bármikő-Strand Kisvendéglő


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények