Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 február 15 szerda - 16:34:02     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

belteruleti_utak_felujitasa_palyazat_abony_abony.hu_2017.jpgGazdaságélénkítő szempontokat figyelembe véve húsz belterületi utca felújítására nyújtott be pályázatot Abony Város Önkormányzata.
 
Az utak kiválasztásánál a munkába járás körülményeinek javítását (vasútállomás, buszmegállók, iskolák, óvodák könnyebb megközelítését), ezáltal a lakosság gazdasági aktivitásának fokozását, a település lakosságmegtartó erejének növelését és a hátrányos helyzetű területek felzárkóztatását helyezte előtérbe a Képviselő-testület a pályázati kiírás kritériumaival összhangban. A döntésnél a képviselők a lakossági jelzéseket is figyelembe vették.


Olvasd tovább...
2017 február 15 szerda - 14:23:28     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

A karitász munka nem látványos, hanem egy abszolút háttérmunka, ami hiányozna, ha nem működne. Karitász csoportunk számon tartja és folyamatosan térképezi fel a környéken lakó idős, beteg vagy szegény sorsú családjait és az egyedülálló, támaszra szorulókat felekezeti különbség nélkül. 
 
A teljesség igénye nélkül megpróbálom összefoglalni csoportunk 2016 évi tevékenységét:
 
Január és február hónapban anyagi lehetőségeink függvényében tűzifával segítettük a rászorulókat. Februárban a Vácott megrendezett lelki napon 12 fővel vettünk részt. Februárban egy igen jól sikerült Farsangi délutánon vehettek részt a gyermekek. Volt jelmezverseny, különbféle játékok és a farsangi fánk sem maradhatott el. A nagyböjti élelmiszergyűjtés eredményeképpen a karitász munkatársak 30 db ajándékcsomagot állítottak össze és osztottak szét a leginkább rászorulóknak.
 
A hagyományos tavaszi bál bevételét kiegészítettük és 350.000,- Ft-al járultunk hozzá a toronyóra javításához.


Olvasd tovább...
2017 február 15 szerda - 12:27:07     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

2017. február 20-án 9.00-14.00 között a Ceglédi Rendőrkapitányságon, illetve február 22-én 09.00-14.00 között az Albertirsai Rendőrőrsön a határvadász Toborzó Csoport helyi toborzást tart.
 
Az érdeklődők ezen a napon tájékoztató keretében pontosabban megismerkedhetnek a határvadász-képzéssel és a felvételi eljárás részleteivel.
 
A rendőrség munkatársai tisztelettel várják az érdeklődőket!
 
2017 február 15 szerda - 08:17:49     Sporthírek      Hozzászólás0

2017. február 12-én a IX. Styron Kupán szerepeltek a KID FC 2005-ös születésű ifjú focistái. A IV. hely mellett az abonyiak játékosa, Molnár Benedek lett a rangos torna gólkirálya, aki a 95- szörös magyar válogatott Juhász Rolandtól vehette át a gólkirálynak járó plakettet.
 
- Nehéz mit mondani, mert számunkra csalódás, hogy érem nélkül jöttünk haza. Még akkor is, hogyha a tornán lévő csapatok többségéhez képest jóval kevesebb lehetőségünk volt teremben készülni, sajnos ez most ledolgozhatatlan hátránynak bizonyult. Nehezen lendültünk játékba, azonban meccsről-meccsre jobban játszottunk, az újpesti Haladás elleni mérkőzésen hatalmasat küzdöttek a fiúk és az 1-1-es döntetlen bronzmérkőzést ért, ahol az ASI Dinamo Star Angyalföld csapatával játszottunk, de 2-1-re kikaptunk. Sajnos a szerencse és a körülmények most nem voltak velünk - számolt be lapunknak Némedi Tivadar edző.
 
A fotón Molnár Benedek gólkirály és Némedi Tivadar edző látható.


Olvasd tovább...
2017 február 15 szerda - 08:02:01     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

 
Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatokat hirdet sportcélú szervezetek, egyesületek, alapítványok illetve kulturális tevékenységet végző társadalmi szervezetek számára.
 
A pályázatok célja: A városban működő sportcélú szervezetek, egyesületek, alapítványok illetve kulturális tevékenységet végző társadalmi szervezetek támogatása
 
A pályázók köre: Abony város közigazgatási területén székhellyel vagy telephellyel rendelkező, legalább 1 éve törvényesen működő, hivatalosan bejegyzett, és Abony városában tevékenységet végző, jogi személyiséggel rendelkező sportegyesületek, sportcélú civil szervezetek, illetve a városban működő kulturális, közbiztonsági, egészségügyi és társadalmi szervezetek, egyesületek, alapítványok támogatása.


Olvasd tovább...
2017 február 15 szerda - 07:27:29     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

csotores_vizhiany_abony_2016.jpgÉrtesítjük Önöket, hogy 2017. február 15-én csőtörtés történt a Honvéd u. 17. sz. előtt.
 
A javítási munkák ideje alatt átmeneti vízhiány lesz tapasztalható 9.00 és 12.00 óra között az alábbi utcákban: Honvéd, Haladás, Kasza, Lovassy - tájékoztatott a DAKÖV Kft. Abonyi Üzemigazgatósága. 
 
A szolgáltató a hiba elhárításáig megértésüket és türelmüket kéri.
 
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények