Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 február 11 szombat - 09:11:58     Hivatali hírek      Hozzászólás0

romhanyine_dr_balogh_edit_cegledi_tobbcelu_kistersegi_feladatok_abony_2017.pngElfogadta a 2017-es évre szóló költségvetését a Többcélú Kistérségi Társulás. A társulás legfontosabb feladata a Humán Szolgáltató központ illetve a Szociális  Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ fenntartása.
 
605 millió forintos kiadással fogadta el a Többcélú Kistérségi Társulás a 2017-es évről szóló költségvetést. A társulás feladata hogy fenntartsa és működtesse a Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulás Humán Szolgáltató Központját és a Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központot. A társulás működéséhez bepótlásra is szükség van, Cegléd Város Önkormányzatának bepótlása a ceglédi intézmény működéséhez 67.141.000.-Ft. Abony Város Önkormányzatának bepótlása az abonyi intézmény működéséhez 38.147.000.-Ft. Beruházásokat, felújításokat, egyéb felhalmozás célú kiadásokat 2017-ben nem tervez a társulás. Az ülésen részt vettek a térség polgármesterei, köztük Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és Deákné Orosz Zsuzsanna, a CTKT Humán Szolgáltató Központ vezetője.

A Humán Szolgáltató Központ lakosságot érintő szolgáltatásai közé tartozik a házi segítségnyújtás, az idősek klubja működtetése, a szociális étkeztetés, a támogató szolgálat, a közösségi ellátás pszichiátriai betegek részére, a család- és gyermekjóléti szolgálat, mely a Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulás keretein belül működik.

 
Forrás: ctv.hu
Kiegészítette: Darányi Erika
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények