Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 február 09 csütörtök - 15:40:57     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést 2015-ben vezették be Abonyban, amely olyan népszerű a településen, hogy több háztartásban már nem elég az egy gyűjtőedény.
 
Előbb sárga zsákokban lehetett gyűjteni a szelektív hulladékokat, ma már minden háztartásba jutott egy-egy gyűjtőedényzet, amelyet az NHSZ Szolnok Kft. négyhetente ürít. Ez a gyakoriság sok családnál kevésnél bizonyul, többen jelezték, hogy sárga fedelű kukájuk hamar megtelik.
 
A lakossági igényeknek megfelelően az önkormányzat arra kérte a szolgáltatót, hogy biztosítson plusz egy edényzetet ingyenesen azoknak a lakóknak, akiknél a keletkező hulladék mennyisége meghaladja a rendelkezésre álló edényzet kapacitását. Az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. 2017-től kötelezettséget vállal arra, hogy ezeknek a családoknak a sárga zsákok mellett még egy edényzetet biztosít.


Olvasd tovább...
2017 február 09 csütörtök - 12:53:48     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Húsz belterületi utca felújítására pályázik az önkormányzat, szociális tűzifa támogatással segítik a rászorulókat, újra megnyitják a Vadasparkot a majálisozók előtt.

Hirdetési lehetőséget biztosítanak a buszvárókon, változások lépnek érvénybe a hulladékszállításban, változatlan árakkal lehet strandolni és üdülni a Salgóbányai táborban - többek között ezekről a témákról tárgyalt Abony Város Képviselő-testülete a 2017. január 26-i ülésén.
 
A képviselők megismerték az önkormányzatnál végzett Állami Számvevőszéki ellenőrzésről készült jelentést, és tudomásul vették a hiányosságok kiküszöbölésére készült Intézkedési Tervet. Jóváhagyták az önkormányzat 2016. évi költségvetési rendeletében nem szereplő előirányzatok és azok teljesítésének elszámolásáról szóló tájékoztatót.


Olvasd tovább...
2017 február 09 csütörtök - 11:34:43     Hivatali hírek      Hozzászólás0

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Pest Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2016-ban 96 millió forint bíráságot szabott ki illegális fémkereskedelem miatt.
 
Fémkereskedelmi engedély nélkül több mint 123 tonna fémhulladékot értékesített két év alatt egy férfi, akinek ebből rendszeres, havi 50 ezer forintot meghaladó jövedelme keletkezett. Mivel tevékenységét üzletszerűen folytatta, ezért 38 millió forint bírságot kapott. 
 
Pest megyében az elmúlt évben 138 esetben történt jogsértés illegális fémkereskedelemmel kapcsolatban, és ezekkel összefüggésben 96 millió forint bírságot is kiszabott a NAV.


Olvasd tovább...
2017 február 09 csütörtök - 10:25:19     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Abony Város Képviselő-testülete 2017. február 9-én,
 
délután 15 órától tartja soron következő ülését,
délután 17 órától közmeghallgatásra kerül sor,
melyeket nyomon követhet élőben, online Abony város hivatalos honlapján, a www.abony.hu oldalon, a főoldalon.
 
Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2017. február 9-i ülésén tárgyalja az Önkormányzat 2017. évi költségvetésének tervezetét, mely megtekinthető az alábbi linken:

Az előterjesztés eléréséhez kérem klikkeljen IDE!
 
A közvetítés automatikusan elindul, ha a kép akadozik, vagy megáll, frissítse az oldalt.
  

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal díszterme
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények