Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 február 07 kedd - 18:56:57     Hivatali hírek      Hozzászólás0

toth_tibor_maganzoo_allatkert_abony_felsolajos_abony.hu_2017.jpgAz első magyarországi magánállatkert létrehozásának történetébe, az élményekkel, sikerekkel, kudarcokkal teli időszakba is beavatja az olvasókat Tóth Tibor, a volt abonyi Magán Zoo alapítója a saját maga által írt könyvében.
 
Köztudomású, hogy az abonyi állatkert közel 20 év működés után Felsőlajosra költözött. Tóth Tibor „Álmom, szenvedélyem, az életem címmel megjelent kötetében részletesen ír többek között ennek okairól is. A könyvet 2017. február 4-én személyesen mutatta be az érdeklődőknek a Kultúra Házában, azzal a céllal, hogy elköszönjön az abonyi emberektől.

Tóth Tibor a könyvbemutatón meghatódva mesélt a kezdetekről, a nehézségekről, de a boldog pillanatokról is, amelyekben része volt Abonyban, amíg ebben a városban éltek, és egyengették a magánállatkert útját. Ugyanakkor megnyugodva, optimistán, a jövőbe tekintve beszélt a felsőlajosi folytatásról, ahová szeretettel várja régi barátait, ismerőseit.


Olvasd tovább...
2017 február 07 kedd - 17:39:04     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Egy világméretű kampány részeként ma már több mint 60 országban – köztük Magyarországon is – megrendezik a Biztonságos Internet Napját, amely minden év második hónapjának második hetének második napja. A kampány célja minél több embert megszólítani és felhívni a figyelmet az internetes technológiák, eszközök átgondolt, biztonságosabb használatára.
 
Idén a Biztonságos internetezés világnapja: 2017. február 7.
 
Az internet nagyszerű eszköz, a gyermekek és fiatalkorúak – főként közösségi oldalak használata, pihenés, kikapcsolódás céljából – szabadidejük nagy részét az Interneten töltik. Az iskolákban már az alsó tagozatos kigyerekek is rendszeres Internet használók, naponta gyakran órákat „lógnak a neten”. Az internet azonban számos veszélyt is magában rejt, amelynek a tudatosítása a gyerekekben elsősorban a szülők és a pedagógusok feladata. Ehhez azonban először a szülőknek kell felismerniük azt, hogy az internet veszélyeket rejthet, a gyermekek az interneten csalók, adathalászok, zaklatók és akár pedofilok áldozataivá válhatnak. Fontos, hogy a szülők, tanárok, rendszeresen beszélgessenek a gyermekekkel internetezési szokásaikról és arról, hogy kellő elővigyázatosággal miként lehetnek biztonságban a virtuális világban.


Olvasd tovább...
2017 február 07 kedd - 12:44:54     Intézményi hírek      Hozzászólás0

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a fotóra!
Forrás: Bihari János Zeneiskola Facebook oldala
2017 február 07 kedd - 08:43:18     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2016.jpgTesti sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán G. Éva 38 éves abonyi lakos ellen.
 
A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2017. február 6-án a délelőtti órákban egy abonyi utcán kezdett veszekedni az apósával. A bottal közlekedő férfit egy lapáttal megpróbálta megütni, majd több követ dobott felé, amelyek a sértett fejét és lábát találták el. Az idős férfi ennek következtében megsérült. A bántalmazást követően az asszony kerékpárral hajtott el a helyszínről. G. Évát a ceglédi rendőrök a bűncselekmény elkövetése után rövid idővel elfogták, előállították, majd őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
 
2017 február 07 kedd - 07:15:19     Városi rendezvények      Hozzászólás0

 A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Amennyiben a videó lejátszása akadozik, állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények