Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 február 06 hétfő - 20:22:00     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a 6. héten a BENU Gyógyszertár az ügyeletes.

Ügyeleti idő:
2017. február 06-10. (hétfő-péntek) 18:00-22:00-ig
2017. február 11. (szombat) 12:00-22:00-ig
2017. február 12. (vasárnap) 08:00-22:00-ig

Forrás: Csontos Patika Facebook oldala


2017 február 06 hétfő - 16:09:59     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

 
Abony Város Képviselő-testülete 2016. október 27-i ülésén elidegenítésre kijelölte az Abony, Kossuth tér 2-4. szám alatti társasházi lakásokat. Az Abonyi Polgármesteri Hivatal ennek megfelelően a lakásvásárlási igények felmérését követően felbecsültette az ingatlanokat.
 
Abony Város Képviselő-testülete az Abony, Kossuth tér 2-4. szám alatti elidegenítésre kijelölt lakások közül jelenleg az alábbi üres lakásokat értékesíti liciteljárás keretében:
Olvasd tovább...
2017 február 06 hétfő - 14:38:29     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_birkozo_club_nyarsapat_diakolimpia_abony_abony.hu_2017.jpg2017. február 5-én, Nyársapáton, a Területi kötöttfogású Diákolimpián az Abonyi Birkózó Club fiataljai is megmérették magukat. 

Az Abonyi BC versenyzőinek eredményei:

Serdülő korcsoport:
Kozma Dániel 50 kg I. hely
Döme János 100 kg IV. hely

Diák I. korcsoport:
Komáromi Viktor 46 kg I. hely
Czene Pál 46 kg III. hely
Jónás Zoltán 50 kg II. hely
Holló Bence 50 kg III. hely
Tánczos Levente 50 kg V. hely
Pásztor Róbert 58 kg V. hely

Diák II. korcsport
Földi Krisztián 26 kg IV. hely
 
Gratulálunk!
 
Darányi Erika
2017 február 06 hétfő - 13:14:56     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. február 1-től az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. közszolgáltatási szerződés alapján látja el a hulladékszállítási, gyűjtési feladatokat Abony város területén. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a hulladékszállítás ünnepnapokra, munkaszüneti napokra tekintet nélkül történik!
 
A sárga fedelű 120 literes edényekben gyűjthetők a tiszta, szennyeződésmentes csomagolási hulladékok, mint a műanyag, papír, italos karton és fém csomagolási hulladék, azonban kérjük, hogy üveg hulladékot NE helyezzenek el benne (ezek változatlanul az ABOKOM Nonprofit Kft. Tamási Áron úti telephelyére szállíthatók be)


Olvasd tovább...
2017 február 06 hétfő - 13:07:37     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

2017. február 6-án (hétfő) este 22.00 órától kb. 2-3 órán keresztül a Víztoronynál végzett hibaelhárítási munkák miatt szünetel a vízszolgáltatás Abony város egész területén - tájékoztatott Kovács Pál, a DAKÖV Kft. Abonyi Üzemigazgatóságának üzemvezetője. DE


2017 február 06 hétfő - 10:57:52     Sporthírek      Hozzászólás0

szegfu_kupa_labdarugo_torna_mszp_imperial_abony_abony.hu_2017.jpg2017. február 5-én a Magyar Szocialista Párt Abonyi Szervezete ismét nagy sikerrel rendezte meg a már évek óta hagyományos SZEGFŰ KUPA teremlabdarúgó tornáját, a Varga István Városi Sportcsarnokban.
 
A torna népszerűségét jelzi, hogy idén rekordszámú csapat nevezett, a közismert városi csapatok mellett több, baráti társaságból kialakított alkalmi együttes is részt vett a viadalon. A 15 csapatot a szervezők 5 csoportba sorsolták, ahol reggel 8 órától, körmérkőzésekkel döntötték el a csoporthelyezéseket.
 
Klikk a képre a fotógaléria megtekintéséhez!
 


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 
*****
*****
baba_mama_zenes_foglalkozas_abonyi_kultura_hazaban_abonyban_abony_abony.hu_2018.png
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények