Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 február 02 csütörtök - 15:31:25     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Országszerte több száz kultúrház csatlakozott színes programokkal a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű rendezvénysorozathoz, amely idén a Mindennapi hagyományaink tematika mentén zajlik február 10. és 12. között.
 
Abonyban, a Kultúra Házában az alábbi programokat kínálják a háromnapos rendezvénysorozat keretén belül:
 
Február 10.
10:00 Farsangi kiállítás megnyitója
16:30 Az Abonyi Fúvószenekari Egyesület mazsorett csoportjának nyílt órája
17:00 HANE gyermekcsoportjának nyílt órája
18:00 HANE felnőtt csoportjának nyílt órája
 
Február 11.
09:00 Az Abonyi Fúvószenekari Egyesület nyílt órája
 
Február 12.
17:00 Randevú: Varga Feri, Balássy Betty és a Studio11 Ensemble koncertje
Jegyár: 2000,-Ft (I. kategória), 1800,Ft (II. kategória)
 
Darányi Erika
 
Nagyításért kattintson a plakátra!
2017 február 02 csütörtök - 14:45:39     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0
Jégmentesítse az átereszeket!

olvadas_vizzel_teli_arkok_atereszek_abony_abony.hu_2017.jpgAz időjárás enyhülésének köszönhetően jelentős mértékű olvadás indult meg, de a fagyos földfelszín nem engedi beszivárogni a kiolvadt havat és az esővizet, ezért fokozottan telítődnek a vízelvezető árokrendszerek.
 
 
Sok utcában az árok tele van vízzel, több helyen az utat is ellepte. Mivel a hét hátralévő részében is plusz Celsius-fokok várhatók napközben, hétvégéig a víz nagy része felszívódhat. Az ABOKOM Nonprofit Kft. munkatársai lakossági bejelentések alapján több helyütt szippantották ki a vizet az árkokból, így a Világszabadság és a Török Ignác utcában, de a Hunyadi utcában is szükséges volt beavatkozniuk. 


Olvasd tovább...
2017 február 02 csütörtök - 13:47:32     Intézményi hírek      Hozzászólás0

kinizsi_pal_gimnazium_szakkozepiskola_katonai_tanora_abony_abony.hu_2017.jpgAz abonyi Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola tanulói Iskolás csoport látogatott január utolsó napján ellátogattak Szolnokra, az MH Béketámogató Kiképző Központba (MH BTKK).

A látogatás apropója az volt, hogy helyi középiskolás diákok ötöde - a KatonaSuli-program keretében - Katonai alapismeretek tantárgyat is tanul. Rövid előadásában Rédei Róbert alezredes, a központ parancsnokhelyettese bemutatta az alakulatot, annak vezetőit, a tevékenységi körét, valamint azokat a speciális felkészítéseket és tanfolyamokat, amelyeket rendszeresen végrehajtanak. A diákok és kísérői megtekinthették az MH BTKK-ban jelenleg zajló, az ENSZ ciprusi békefenntartó missziójára (UNFICYP) készülő magyar katonák felkészítését. A leendő kéksapkások a tömegkezelést, a híradóközpont üzemeltetését, valamint a megfigyelőpont-felállítást gyakorolták - írja a honvedelem.hu.


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények