Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 január 30 hétfő - 18:38:36     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Az extrém hideg mellett havazás és ónos eső is várható kedden. Az ónos eső miatt az ország nagy részére - köztük több megyére másodfokú - figyelmeztetést adott ki keddre a meteorológiai szolgálat.

    Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: a keddre virradó éjjel ismét az észak-magyarországi, észak-alföldi térségben több helyen mínusz 15 Celsius-fokig vagy az alá csökken a hőmérséklet. Egy-egy szélvédettebb hegyvidéki völgyben akár mínusz 20 fokig is hűlhet a levegő. Az extrém hideg miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet általában mínusz 7 és mínusz 1 fok között valószínű, de délen helyenként 0, plusz 1 fokig melegedhet a levegő.


Olvasd tovább...
2017 január 30 hétfő - 16:29:51     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Több mint 60 kiállító közel 600 galambját, díszbaromfiját és díszmadarát láthatták az érdeklődők a díszposta fajtaklub egyesületi kiállításán, melyet 2017. január 28-29. között rendeztek meg Abonyban, a Varga István Városi Sportcsarnokban.
 
Nem csoda hát, ha kakaskukorékolástól és galambturbékolástól volt hangos hétvégén Abony városa. Jövőre az egyesület 40 éves fennállására jubileumi, európai kiállítást szerveznének, melynek a főpróbája zökkenőmentesen és minden fennakadás nélkül lezajlott.
 
A fotógaléria megtekintéséhez klikkeljen a képre!
 


Olvasd tovább...
2017 január 30 hétfő - 16:10:10     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Nagyításhoz klikk a fotóra!
2017 január 30 hétfő - 15:03:11     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

kulfoldi_munka_csalas_abony_abony.hu_2017.jpgIsmét megtévesztő álláshirdetéssel próbálnak megkárosítani jóhiszemű álláskeresőket. A csalók az emberek jóhiszeműségét, nehéz helyzetét kihasználva próbálnak meg anyagi haszonra szert tenni, amelyhez különböző trükköket vetnek be. Az egyik ilyen trükk a magas fizetést ígérő állásokhoz kapcsolható.
 
A trükkös csalók egy valósnak tűnő hirdetést helyeztek el egy weboldalon, amelyben ausztriai munkára kerestek alkalmazottakat. Az ajánlatban azt állították, hogy a munkavégzéshez szükséges lakhatást is biztosítják a jelentkezőknek, azonban ennek feltétele, hogy át kell utalni számukra 220 eurót. Hogy hiteles legyen a történetük telefonos elérhetőséget is biztosítottak, amelyen tartották is a kapcsolatot az érdeklődőkkel, azonban a sikeres pénzügyi tranzakciót követően minden kapcsolatot megszakítottak a jóhiszemű sértettekkel.


Olvasd tovább...
2017 január 30 hétfő - 14:20:14     Egyesületi hírek      Hozzászólás0
EKHÓS SZEKÉREN

A Nagyabonyi Színkör 2017. január 14-én találkozhatott újra, lelkes közönségével. A lassan házi-szerzőnek számító Kéri Ferenc Meghalsz banya! című egy felvonásos komédiáját (Rideg Sándor Indul a bakterház folytatása) már bemutattuk novemberben a kocséri falunapon.
 
Ahhoz, hogy az abonyi közönség is láthassa ezt az ötven perces vígjátékot, társat kellett keresnünk egy egész estés műsorhoz. Hirtelen ötlet volt, hogy a SZÖSZ Comedy legyen ez a partnerünk. A stand-up kedvelői meggyőződhettek arról, hogy a férfiak uralta műfajban bizony, a lányoknak is teremhet babér. 


Olvasd tovább...
2017 január 30 hétfő - 11:01:11     Intézményi hírek      Hozzászólás0

suli_nap_a_gyulai_gaal_miklos_altalanos_iskola_abony_abony.hu_2017.jpg
 
 
 
 
 
Nagyításhoz kattintson a képre!
 
 
 
 
 
 
 
2017 január 30 hétfő - 10:46:30     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Kovács Szilvia programigazgató - Karcag város alpolgármestere - „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei programban való részvételre hívja fel Magyarország valamennyi településének Kertművelőit/ Önkormányzatát / Intézményeit/ Civil szervezeteit/ Közösségeit!
 
A program célja az, hogy minél többen műveljenek konyhakertet és az a tudás, amely eddig évszázadok során összegyűlt, tovább öröklődhessen a generációk között.
 
2016. évben 19 megyéből és határon túlról, 318 településről közel 15.000 kertművelő munkáját értékeltük és 62 db Magyarország legszebb konyhakertje országos díjat adtunk át.


Olvasd tovább...
2017 január 30 hétfő - 08:47:29     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

varoshaza_telen_abony_abony.hu_2017.jpgT Á J É K O Z T A T Ó
 
Abony Város Önkormányzata tájékoztatja a város lakosságát, hogy
Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete

2017. február 09-én (csütörtökön) du. 17.00 órakor

KÖZMEGHALLGATÁST  tart, melyre minden érdeklődőt tisztelettel vár.

Helyszín: Abonyi Polgármesteri Hivatal Díszterme

Abony Város Önkormányzata
2017 január 30 hétfő - 08:17:53     Sporthírek      Hozzászólás0

molnar_jozsef_birkozo_abony_abony.hu_2017.jpg2017. január 28-29. között rendezték meg Párizsban a felnőtt kötött- és szabadfogású, valamint női nemzetközi birkózó versenyt.
 
Az abonyi Molnár József 61 kg-os súlycsoportban, szabadfogásban lépett a birkózószőnyegre a 2017.  évi “Paris Tournament” nemzetközi verseny második napján, ahol látványos birkózóssal előbb egy francia versenyzővel szemben győzött 10-0-ra, majd a negyeddöntőben 7-6-ra sikerült egy argentin birkózó fölé kerekednie. A bronzmérkőzésben egy svájci birkózóval kellett megmérkőznie, akivel szemben 8-5-ös győzelmet szerzett.
 
Szívből gratulálunk!
 
Darányi Erika
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények