Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 január 29 vasárnap - 16:54:46     Sporthírek      Hozzászólás0
A 2016. év értékelése a birkózóknál

Húsz éve alakult meg az Abonyi Birkózó Club. A jubileumi évforduló impozáns körülmények között, az Abonyi Lajos Művelődési Ház színháztermében került lebonyolításra. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Varga János Olimpiai Bajnok és Komáromi Tibor háromszoros világbajnok, az MBSZ szakmai elnöke is.
 
Lőrinczy László a club elnöke és Lőrinczy Attila vezetőedző értékelte a 2016-os évet, kiemelve, hogy a Magyar Birkózó Szövetség által összesített országos rangsorban klubunk 125 szakosztályból a nagyon előkelő 22. helyen végzett 582 olimpiai ponttal.  Versenyzőink több mint 30 versenyen indultak el, illetve számos edzőtáborban vettek részt. Sikeresen került megrendezésre a Skultéty Sándor Nemzetközi Emlékverseny, a Városi Grundbirkózó Bajnokság, valamint közel 250 helyi óvodás részvételével a birkózó sportnap.  Öt magyar bajnoki címmel és rengeteg helyezéssel lett gazdagabb a Club. A felnőtt és kadet korcsoportban Európa-és Világ Bajnokságokra, illetve egyéb nemzetközi versenyekre is kijutottak versenyzőink. 


Olvasd tovább...
2017 január 29 vasárnap - 09:39:02     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

A rendőrök várják azon sértettek jelentkezését, akiket Budapesten vagy Pest megye területén késélezés címén becsapott R. Jenő.
 
A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján R. Jenő 2016 májusa és 2017 januárja között Budapest több kerületében, illetve Pest megyei településeken késelézést ajánlva bejutott – főként idős – sértettek lakásába. A szolgáltatás elvégzése után azonban az előzőleg megállapodott összegek többszörösét kérte és végül kapta meg tőlük, ezzel becsapva őket. A férfit a rendőrök – beazonosítását követőn – Szigetszentmiklóson fogták el, amikor éppen hasonló módszerrel próbált egy ingatlanba bejutni. Ellene a BRFK XXI. kerületi Rendőrkapitánysága csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.
 
A nyomozók megállapították, hogy a 44 éves R. Jenő számos alkalommal csapta be hasonló módon az őt késélezéssel megbízó embereket, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri, hogy akinek a sérelmére a férfi hasonló bűncselekményt követett el, hívja a 06-70/198-8531 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/55-111 Telefontanú számán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.
 
Forrás: police.hu
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 
*****
*****
baba_mama_zenes_foglalkozas_abonyi_kultura_hazaban_abonyban_abony_abony.hu_2018.png
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények