Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 január 23 hétfő - 11:46:10     Hivatali hírek      Hozzászólás0

allami_szamvevoszeki_ellenorzes_jelentes_abony_abony.hu_2017.jpgAz Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzi a helyi önkormányzatok gazdálkodását, valamint értékeli az államháztartás számviteli rendjének betartását és a belső kontrollrendszer működését.
 
Miért volt szükség Abony gazdálkodásának ellenőrzésére?

A Magyar Nemzeti Bank három befektetési szolgáltató tevékenységi engedélyét 2015. első felében visszavonta és kezdeményezte a vállalkozások felszá­molását a működéssel kapcsolatos szabálytalanságok, hiányosságok miatt. Az ÁSZ korábbi évek ellenőrzési tapasztalatai alapján fennállt a lehetősége annak, hogy az önkormányzatok befektetési döntései, továbbá a döntések végre­hajtása és számviteli elszámolása nem voltak teljes mértékben szabálysze­rűek, és a kapcsolódó külső ellenőrzések és a belső kontrollrendszer sem működtek minden esetben megfelelően. Mindezek alapján az ÁSZ a befektetéssel érintett önkormányzatoknál (eddig 15 települést érintően, köztük Abonyban is) ellenőrzéseket folytatott le - áll a Képviselő-testület elé kerülő előterjesztésben.


Olvasd tovább...
2017 január 23 hétfő - 10:58:19     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2016.jpgTeljes útlezárás mellett helyszínelnek a rendőrök. Frontálisan ütközött össze két jármű 2017. január 23-án 10 óra 10 perckor a 40-es főút 27700-as méterszelvényében.
 
A baleset következtében két személy megsérült. A helyszínelést a rendőrök teljes útlezárás mellett végzik. Cegléd és Abony térségében 2017. január 23-án a délelőtti órákban több baleset is történt. A térségben köd nehezíti a közlekedést, a 4-es főút és a 40-es főút az időjárási körülmények miatt csúszóssá vált. Kérjük a járművezetőket, hogy az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg járműveik sebességét! Vezessenek óvatosan! - írja a police.hu.


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 
*****
*****
baba_mama_zenes_foglalkozas_abonyi_kultura_hazaban_abonyban_abony_abony.hu_2018.png
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények