Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 január 20 péntek - 10:45:12     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Tisztelettel meghívom a 2017. január 26-án (csütörtök) délután 14:00 órakor tartandó Képviselő-testületi ülésre.
  
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal díszterme
  
  
A Képviselő-testületi ülés közben 16:50-től 18:10-ig a Kultúra Házában a Magyar Kultúra Napja alkalmából tartott rendezvény lesz, ahol a Képviselő-testület átadja az "Abony Közművelődéséért" díjat. 
 
Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
14 órától élő, online közvetítés lesz a honlapon.


Olvasd tovább...
2017 január 20 péntek - 10:16:53     Intézményi hírek      Hozzászólás0

felev_kozponti_irasbeli_vizsga_abony_abony.hu_2017.jpgJanuár 21-én, szombaton a Gyulai Gaál Miklós Általános és Alapfokú Művészeti Iskola és a Somogyi Imre Általános Iskola végzős tanulói a központi írásbeli felvételi vizsga keretében adnak számot tudásukról.

Ma ér véget a 2016/17-es tanév első féléve a köznevelésben. A tanév rendje szerint az iskolák január 27-ig értesítik a tanulókat, illetőleg a kiskorú tanulók szüleit az első félévben elért tanulmányi eredményekről. A félév vége után indulnak a központi írásbeli felvételi vizsgák, ezeket január 21-én, szombaton tartják. 


Olvasd tovább...
2017 január 20 péntek - 07:42:17     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

kun_szebasztian_eltunt_abonyi_beteg_kisfiu_abony_abony.hu_2017.jpgA Ceglédi Rendőrkapitányság az állampolgárok segítségét kéri Kun Szebasztián János megtalálásához. A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 13020/484/2017. általános ügyszámon körözési eljárást folytat Kun Szebasztián János 12 éves abonyi kisfiú eltűnése miatt.
 
A jelenlegi adatok szerint a gyermek 2017. január 18-án a délutáni órákban az Abonyi Lakásotthonból engedély nélkül ismeretlen helyre távozott. Tartózkodási helye azóta ismeretlen. Kun Szebasztián János 150 cm magas, 65 kilogramm testsúlyú, zömök testalkatú, haja barna, rövidre nyírt. Szeme színe barna, arca ovális. Eltűnésekor piros felsőt és szürke nadrágot viselt, amelyen zöld csíkokból álló felirat látható.


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 
*****
*****
baba_mama_zenes_foglalkozas_abonyi_kultura_hazaban_abonyban_abony_abony.hu_2018.png
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények