Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 január 19 csütörtök - 18:14:15     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Az idei télen nem ritka a mínusz 10-20 fok közé merészkedő hőmérséklet sem, amely nagy próbatétel elé állítja a rászoruló családokat, egyedül élő idős embereket Abonyban is.
 
A Humán Szolgáltató Központ, vagy ismertebb nevén Családsegítő Központ, az Abonyi Polgármesteri Hivatal Hatósági és Szociális Ügyek Osztálya, az Abonyi Rendőrőrs és az Abony Városi Polgárőrség is igyekszik segíti a nehéz helyzetben lévő helyi lakosokat, hogy a hideg, téli időjárást minél könnyebben átvészelhessék.
 
Az abonyi Humán Szolgáltató Központ szolgáltatásai közé tartozik a házi segítségnyújtás, az idősek klubja működtetése, a szociális étkeztetés, a támogató szolgálat, a közösségi ellátás pszichiátriai betegek részére, a család- és gyermekjóléti szolgálat. 


Olvasd tovább...
2017 január 19 csütörtök - 12:04:45     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Idén már a NAV elkészíti az adózók többségének a személyijövedelemadó-bevallás tervezetét. Ugyanakkor továbbra is kérhető az szja-elszámolás a munkahelyeken. Ha a munkáltató vállalja annak elkészítését, akkor ez a dokumentum megfelel a tavalyi jövedelmekről szóló szja-bevallásnak.
 
Munkáltatói adómegállapítást kérhet például az, aki vagy kizárólag az adó elszámolását vállaló munkáltatótól szerzett bevételt, vagy 2016-ban egymást követően több munkaviszonya volt és a korábbi munkáltatói átadták a jövedelemről, az adóelőlegről és járulékokról szóló igazolást az új munkáltatónak. Az adókedvezmények, az önkéntes kölcsönös pénztári és nyugdíjbiztosítási nyilatkozatok nem akadályozzák a munkáltatói adómegállapítást.


Olvasd tovább...
2017 január 19 csütörtök - 08:20:23     Hivatali hírek      Hozzászólás0

egy_kis_mustra_muemleki_helyreallitasok_pest_megyeben_2016.jpgHatodik alkalommal jelent meg a Pest Megyei Kormányhivatal Egy kis mustra című kiadványa, amely az adott esztendőben megvalósult műemléki helyreállításokat mutatja be. Abonyban pályázati és önkormányzati forrásból a városközpontban található Ungár-kúria esett át újabb felújításon 2016-ban. 
 
Először 2011-ben, a kormányhivatalok megalakulásának évében, majd 2012-ben Pest és Nógrád megye, ezt követően 2013-tól a – két megye örökségvédelmi szinten történő szétválása után – Pest megye területéről készült válogatás a jelentősebb felújításokról.
 
2014-ben már a járási szinten szervezett közigazgatási rendszerhez kapcsolódva, majd 2015-ben és idén ugyancsak Pest megye legszebb helyreállításait mutatja be. Hagyomány és korszerűség. Ezeket a manapság már kissé elkoptatott, kiüresedett szavakat szeretné ez a kiadvány megtölteni. Az értékek megóvása kötelezően szép feladat, és ezt kötelező napjaink állandó változásában megtenni.


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 
*****
*****
baba_mama_zenes_foglalkozas_abonyi_kultura_hazaban_abonyban_abony_abony.hu_2018.png
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények