Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 január 17 kedd - 13:35:25     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

Frontálisan ütközött két autó Abonyban, a Szolnoki úton 2017. január 17-én, reggel 07:55 perckor.
 
- Egy kisteherautó Szolnok irányából Cegléd felé közlekedett a 40-es úton, amikor az Abony, Szolnoki út 78. szám előtt eddig tisztázatlan körülmények között áttért a menetirány szerinti bal oldalba, ahol frontálisan összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő személyautóval. A gépkocsiban a légzsákok kinyíltak, így a gépjármű vezetője csak könnyebb sérüléseket szenvedett. A személyautóban keletkezett anyagi kár jelentős. Összesen mintegy 2 millió Ft-ra becsülik a két autóban keletkezett kárt - tájékoztatott a Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. 
 
 
Az elmúlt napokban egyébként az időjárásnak köszönhetően több mint 20 baleset történt a Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén!
 
Közlekedjenek óvatosan, vigyázzanak magukra és egymásra!
 
Darányi Erika


Olvasd tovább...
2017 január 17 kedd - 12:02:25     Hivatali hírek      Hozzászólás0

m4-es_gyorsforgalmi_autout_kozmeghallgatas_abony_abony.hu2017.jpgKözmeghallgatásra invitálták az M4 gyorsforgalmi út Cegléd-Abony közötti szakasz nyomvonalában érintett gazdákat, telektulajdonosokat és lakókat a Kultúra Házába 2017. január 11-én, miután a pálya ezen része útépítési engedélyezési eljárásba lépett.
 
A fórumra mintegy 200 érintett lakót vártak, melyből kb. 100-an jelentek meg, hogy a témában kérdéseket tegyenek fel és információkat szerezzenek. 
 
A képre kattintva megtekinthető a lakossági fórum fotógalériája.


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 
*****
*****
baba_mama_zenes_foglalkozas_abonyi_kultura_hazaban_abonyban_abony_abony.hu_2018.png
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények