Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 január 16 hétfő - 19:39:54     Sporthírek      Hozzászólás0

Folyamatos teltház előtt zajlottak a férfi teremlabdarúgó mérkőzések 2017. január 13-15. között a Varga István Városi Sportcsarnokban. A 2017. évi Generál-Kontakt Kupáért húsz csapat szállt versenybe.
 
- Az öt abonyi csapat közül egynek, a Rendőrőrs focistáinak sikerült a csoportjukból továbbjutni. Az egyenes kieséses szakaszban a majdani torna győztes csapattal kerültek össze, és sajnos 5-1-es vereséggel búcsúztak a további küzdelmektől. Nagyon örülök, hogy ismét sikerült sok sportszerető embernek élményt, kellemes kikapcsolódást biztosítani - számolt be lapunknak Sárkányné Bálint Mária, a sportcsarnok vezetője, aki a torna végeredményét is tudatta lapunkkal.


Olvasd tovább...
2017 január 16 hétfő - 18:38:57     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

Tisztelt Lakosság!

Vasárnap reggel óta nagyobb vízelfolyást tapasztalunk a vízvezeték-hálózati rendszerben. A vízelfolyás helyszíne egyelőre sajnos nem ismertezért a lakosság szíves segítségét kérjük a felderítésben. Ha vízelfolyást, csőtörésre utaló körülményt észlelnek, kérjük azonnal jelezzék a DAKÖV Kft. felé a 30/ 546-8538-as telefonszámon.

Egyben kérjük Önöket, hogy az üresen álló ingatlanjaik (lakások, hobbik, kiskertek) aknáiban ellenőrizzék, hogy az ott lévő vezetékek és vízmérő órák nem fagytak-e el.
 
Köszönettel és tisztelettel:
Kovács Pál
üzemvezető
DAKÖV Kft.
Abonyi Üzemigazgatósága


Olvasd tovább...
2017 január 16 hétfő - 13:27:35     Sporthírek      Hozzászólás0

triatlon_fergetegse_futapest_abony_abony.hu_2017.jpgJanuár 8-án rendezték meg a Futapest versenyt, Csobánkán.
 
A hideg időben is szép eredmények születtek az abonyi Fergeteg Triatlon SE versenyzői által: 

Rövidtáv:
14 év alatt: 3. hely Soós Gergő, 4. hely Békési Bence
14-18 évesek között: 1. Nagy Olívia, 3. Tóth Kitti
 
Hosszútáv:
18 év alattiak: 1. Soós Fanni, 2. Farkas Lilla
Felnőttek: 2. Major Gábor
Szenior: 10. Király László
 
Gratulálunk!
 
Darányi Erika
2017 január 16 hétfő - 12:51:19     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Hangversennyel és mazsorett bemutatóval kívánt boldog új évet közönségének az Abonyi Fúvószenekari Egyesület 2017. január 14-én, Abonyban.
 
A fúvószenekart vezényelte Benedek Gyula, a mazsorett csoportokat betanította és koreografálta Gulykáné Gál Erzsébet.
 
A hangverseny legszebb pillanatait a fotóra kattintva nézheti meg.

Darányi Erika képriportja
 
2017 január 16 hétfő - 08:49:43     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0


Abonyi Polgármesteri Hivatala közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján
pályázatot hirdet
Abonyi Polgármesteri Hivatal
Gazdasági Osztályvezető
munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama: határozatlan idejű közszolgálati jogviszony
 
Foglalkoztatás jellege: teljes munkaidő


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények