Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 január 11 szerda - 20:08:04     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Magyarországon influenzajárvány van - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán.
 
A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint az országban az elmúlt héten, az azt megelőző héthez viszonyítva, kétszeresére - több mint 16 ezerre - emelkedett, s ezzel átlépte a járványküszöböt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma - írták a közleményben. A betegek több mint 40 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt, csaknem 30 százalék a 35-59 évesek korcsoportjába tartozott. A megbetegedettek mintegy 16 százaléka gyermek, 14 százalékuk pedig 60 éven felüli volt.


Olvasd tovább...
2017 január 11 szerda - 15:49:04     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Folytatja az ÁSZ a befektető önkormányzatok ellenőrzését

allami_szamvevoszeki_ellenorzes_abony_abony.hu_2017.jpgÚjabb négy befektetési tevékenységben is érintett önkormányzat - Abony, Alsónémedi, Ceglédbercel és Győrszemere - ellenőrzését fejezte be az Állami Számvevőszék.
 
Az ÁSZ a 2015-ben történt, brókercégekhez kapcsolódó események kockázatait értékelve és azok társadalmi jelentőségére tekintettel terjesztette ki a belső kontrollrendszer ellenőrzését az érintett önkormányzatok befektetési döntéseire is - írja az Állami Számvevőszék honlapja. A jelentések nyilvánosak, bárki számára hozzáférhetők. A jelentéseket ide kattintva tekintheti meg.
 
Abony Város Képviselő-testülete 2017. január 26-i munkaterv szerinti ülésén tárgyalja az Állami Számvevőszék jelentését. Az Abonyi Polgármesteri Hivatalnak a jelentés kézhezvételétől számított 30 nap áll rendelkezésére, hogy elkészítse az intézkedési tervét a feltárt hiányosságok kiküszöbölésére. 


Olvasd tovább...
2017 január 11 szerda - 14:57:19     Hivatali hírek      Hozzászólás0

kutfuras_bejelentese_abony_abony.hu_2017.jpgEngedély nélkül fúrt kutat udvarán vagy kertjében?
 
Egy jogszabályváltozás miatt 2016 decemberétől büntetés kiszabása nélkül lehetősége van legalizálni a már meglévő kútját az Abonyi Polgármesteri Hivatalnál, vagyis fennmaradási engedélyt kérelmezni.
 
Ha telkén a jövőben kutat kíván fúrni, vagy a meglévő, engedély nélkül létesített kútját legalizáltatni szeretné, keresse fel a Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Osztályát. 


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények