Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 január 05 csütörtök - 15:49:56     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy 2017 januárjában ismét tüdőszűrést végez a törökbálinti Tüdőgyógyintézet Mobil Tüdőszűrő Szolgálata Abony városban.
 
A tüdőszűrés a felnőtt lakosság számára ajánlott vizsgálat! A szűrővizsgálat 40 év feletti lakosoknak évente egy alkalommal továbbra is ingyenes, 40 éves kor alatt, illetve munkahelyi alkalmassági vizsgálathoz a vizsgálat díja 1700,-Ft, mely az OEP által országosan elrendelt összeg. A befizetés a szűrőálláson kapható csekken történik. abony.hu A 14-18 év közötti gyermekek szűrése ingyenes, de beutaló, és szülői beleegyező nyilatkozat szükséges. A törvény által kötelezettek, illetve a 18 évnél idősebb tanulóknál, akiknek az oktatási törvény ezt előírja, a vizsgálat természetesen ingyenes (abony.hu).

Panasz nélkül is lehet beteg!
 
A vizsgálat alkalmas a TBC illetve sok más tüdőbetegség időben történő felismerésére! Kérjük a vizsgálatra hozza magával személyi igazolványát, TB kártyáját, illetve ha van, az előző évi tüdőszűrő igazolást!
 
A vizsgálat ideje: 2017. január 10-2017. január 23.
Hétfőtől péntekig 08:00-18:00 óráig
 
A vizsgálat helye: Strandfürdő, Kálvin u. 10. 
2017 január 05 csütörtök - 13:01:50     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

 
Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely egyfordulós liciteljárás keretében meghirdeti 5 évre (2017. március 01. napjától – 2022. február 28. napjáig) az Abony, Kálvin János utca 1. szám alatti Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely földszintjén található 72,35 m² alapterületű üzlethelyiséget.
 
A pályázati kiírás átvehető: 2017. január 16.-2017. február 22. 900 és 1600 között (ingyenesen).

A pályázati ajánlat benyújtásának határideje: 2017. február 22. 900

A minimális bérleti díj: 80.000,-Ft+Áfa/hó+rezsi költség. A bérleti díj évente a KSH által közzétett infláció mértékével növekszik.

A pályázati kiírás átvételének és az ajánlat benyújtásának helye: Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely Abony, Kálvin János u. 1.  


Olvasd tovább...
2017 január 05 csütörtök - 11:52:15     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0
2017.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ, mint kéményseprői szerv megyei bontásban elkészítette a 2017. évi kéményseprőipari sormunka ütemtervét.
 
Az ütemterv és a tevékenység ellátásával kapcsolatos minden további részletes információ megtalálható a www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu honlapon.

 
A sormunka elvégzésének tervezett ideje Abonyban: 2017. augusztus 01-október 15.
 
Kapcsolódó hírek:
2017 január 05 csütörtök - 11:12:01     anyakönyvi hírek      Hozzászólás0

eskuvo_december_2016_abony.hu_2017.jpg2016 decemberében az alábbi pár kötött házasságot Abonyban:
 
2016. december 08.  Varga Erzsébet Mária és Acsai László
 
Az Abonyi Polgármesteri Hivatal nevében szívből gratulálunk és sok boldogságot kívánunk!
 
2017 január 05 csütörtök - 10:44:09     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

abony_megtalalt_kerekpar_abony.hu_2016.jpg
Az Abonyi Rendőrőrs keresi a képen látható Túra típusú megtalált kerékpár jogos tulajdonosát.

A biciklit 2016. december 12-én szállították be rendőreink az Abonyi Rendőrőrsre. Ha felismeri a kerékpárját, a tulajdonviszony igazolásával (kerékpár papírjaival) átveheti az Abonyi Rendőrőrs épületében (Ceglédi út 2.)

DE
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények