Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Önkormányzati hírek'
2014 október 10 péntek - 19:57:50     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Az E.ON Csoport energiatakarékosság témakörben új kreatív pályázatot ír ki óvodás gyermekeknek, valamint általános és középiskolás diákoknak négy kategóriában. A pályázatok szorosan kapcsolódnak az ’EnergiaKaland’ elnevezésű, környezet- és energiatudatossági szemléletet erősítő oktatási programhoz.

bővebben az alábbi linken
2014 július 21 hétfő - 15:07:01     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

A Pest Megyei Kormányhivatal Erdészeti igazgatósága a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 80. § alapján hirdetményi úton értesíti az érdekelteket a
Nagykőrös 0479/1 hrsz ; Nagykőrös 163 A és Nagykőrös 164 B
erdőrészletekkel kapcsolatos hivatalból indult eljárásról, erdőrészletek megosztásáról.


A hirdetmény teljes tartalmát IDE kattintva tudja megtekinteni.
2014 július 21 hétfő - 13:17:48     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 01. oldal          2. oldal
2014 június 23 hétfő - 13:41:00     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

2014 március 07 péntek - 21:01:50     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Az alábbiakban megtekinthető Abony Város Önkormányzatának 2014 évi költségvetási rendelete, és mellékletei

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2014.(III.07.) önkormányzati rendelete Abony Város Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről

Abony Város Önkormányzat 2014. évre tervezett bevételei 1. a számú melléklet

Abony Város Önkormányzat 2014. évi tervezett kiadásai 1. b számú melléklet

Abony Város Önkormányzat működési, felhalmozási kiadásainak, bevételeinek mérlegszerű bemutatása 2. a számú melléklet

Abony Város Önkormányzat, Abonyi Polgármesteri Hivatal és a Helyi önkormányzat által irányított költségvetési szervek 2014. évi tervezett előirányzatai 3. számú melléklet

Abony Város Önkormányzat önként vállalt feladatai ellátásának költségvetési forrásai 2014. év  4. számú melléklet

A helyi önkormányzatok, a települési és területi nemzetiségi önkormányzatok központi alrendszeréből származó forrásai  5. számú melléklet

Abony Város Önkormányzat 2014. évi működési és felhalmozási bevételeinek részletezése 6. számú melléklet

Abony Város Önkormányzat Felhalmozási kiadásai 2014 év 7. számú melléklet

Abony Város Önkormányzat felújítási kiadásai 2014 év. 8. számú melléklet

Abony Város Önkormányzata által adott közvetett támogatások (kedvezmények) 9. számú melléklet

Ellátottak pénzbeli juttatásának alakulása 2014 év Terv 10. sz. melléklet

Abony Város Önkormányzat A Stabilitási tv. 3.§(1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletek és a kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek a költségvetési évet követő három évre várható összegéről 11. számú melléklet

Abony Város Önkormányzat Kimutatás a 2014. évi várható előirányzatainak teljesüléséről Előirányzat-felhasználási ütemterv 12. számú melléklet

Abony Város Önkormányzat Hitelek törlesztése 2014 év Terv 13. számú melléklet

Abony Város Önkormányzat 2014. évi tervezett tartalékok 14.1.számú melléklet

Abony Város Önkormányzat 2014. évre tervezett közhatalmi bevételeinek, működési bevételeinek részletezése 15.1 számú melléklet

Abony Város Önkormányzat létszám állománya 2014 év. 16. számú melléklet

Abony Város Önkormányzat által 2014-ben Európai Uniós forrásból megvalósítandó beruházásai 17. számú melléklet

Abony Város Önkormányzat Karbantartási keret terhére végzett felújítási, felhalmozási kiadásai 2014 18. számú melléklet

2013 október 21 hétfő - 13:54:18     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0


2013. október 28-tól 2013. november 08-ig
a BUDAPEST - CEGLÉD - SZOLNOK vonalon,
a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A módosított menetrendet itt tudja megtekinteni.
2013 május 07 kedd - 09:55:46     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

A ''KEOP-1.3.0/2F/09-2009-0007 kódszámú Abony Város Ivóvíz minőség-javítási és ivóvízhálózat rekonstrukciós programja'' című projektjében keletkezett maradványérték és tartalékkeret felhasználásából megvalósuló kivitelezési feladatok ellátásáról 2012. május 25.-én került sor a Támogatási szerződés aláírására. A teljes projekt összege nettó 347 millió Ft.
Ezt követően a Vízmű telepi fejlesztésről és a városban zajló rekonstrukciós és mosatási munkákról folyamatosan beszámoltunk.
A végrehajtás első része a Vízmű telepen a 6 hónap időtartamú próbaüzemmel 2012. június 30.-án befejeződött. A közbeszerzési eljárások nyertes ajánlati összege és a pályázati összeg között maradvány képződött, melyet a tartalék keret tovább növelt. A 38,6 millió Ft összeg felhasználására kérelem benyújtására került sor.

A teljes tájékoztatót itt tekintheti meg!
2013 március 01 péntek - 10:25:56     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tekintse meg a Somogyi Imre Általános Iskola beiskolázási plakátját.
A plakát itt tekinthető meg.
2012 december 14 péntek - 11:11:34     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

TISZTELT LAKOSSÁG!


TÁJÉKOZTATOM A TISZTELT LAKOSSÁGOT, HOGY 2012. DECEMBER 18-ÁN (VÁRHATÓAN) 11-13 ÓRA KÖZÖTT A KOSSUTH TÉREN ÉS RADÁK ÚTON TALÁLHATÓ LÉGVÉDELMI SZIRÉNÁK KABANTARTÁS MIATT TÖBB ALKALOMMAL MEG FOGNAK SZÓLALNI!

AZ ESETLEGES KELLEMETLENSÉGÉRT SZÍVES MEGÉRTÉSÜKET KÉRJÜK.Romhányiné dr. Balogh Edit sk.
polgármester
2012 december 08 szombat - 12:02:07     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

A téli időszak veszélyeire való felkészülés, a kockázatok felmérése a lakosság életminőségének megőrzését szolgáló intézkedések részét képezi, amely egybe esik a kormányzati szándékkal és növeli az egészségügyi ellátás alkalmazkodó képességét. A hőmérséklet csökkenés és a halálozás összefüggése télen is kimutatható, az összhalálozás általában magasabb a téli hónapokban. A télre való felkészülés időszakában különös figyelmet kell fordítani a kihűlés, fagyhalál és a fagyási sérülések megelőzésére.

A Ceglédi Kistérségi Népegészségügyi Intézet tájékoztatását teljes terjedelemben itt tudja megnyitni.

Hidegártalmak

•    A hőmérséklet és a halálozás összefüggése télen is kimutatható, bár nyáron sokkal szorosabb.
•    Az összes halálok miatti halálozás általában magasabb a téli hónapokban, mint nyáron. Télen a magasabb halandóságot elsősorban a légúti fertőző megbetegedések, influenza járványok okozzák, az influenza terjedését a magasabb téli hőmérséklet segíti elő. A nagy hideg nem kedvez a járványok terjedésének, viszont a szervezet lehűlése elősegítheti a fertőző baktériumok, vírusok bejutását szervezetünkbe.
Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 42 43 44 ... 46 47 48
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények