Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Önkormányzati hírek'
2015 február 19 csütörtök - 08:37:39     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (továbbiakban: Áht.) 24.§ (3) bekezdése értelmében: „A jegyző által előkészített költségvetési rendelet-tervezetet a polgármester, a központi költségvetésről szóló törvény hatálybalépését követő negyvenötödik napig nyújtja be a képviselő testületnek.” A 2015. évi költségvetés rendelet-tervezetét a Polgármesteri Hivatal Gazdasági Osztálya elkészítette, melyet Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. február 12-i ülésén tárgyalt meg, és fogadott el. A költségvetési rendelet bevételi-kiadási tervszámai az Mötv. 111. § (4) bekezdésében foglaltaknak eleget tesznek, azaz terv szinten nem jelentkezik működési hiány. Az önkormányzati kötelező és önként vállalt feladatok ellátására, finanszírozására - a rendeletben meghatározott mértékig - a tervezett források fedezetet nyújtanak.


Olvasd tovább...
2015 február 18 szerda - 13:29:01     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyközlekedési Igazgatóságot, hogy 2015. március 01-jétől 2015. április 08-ig Szolnok – Püspökladány állomások között végzett pályaátépítési munkák miatt a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. 
 
 
Módosított menetrend: IDE kattintva!
2015 február 18 szerda - 08:51:32     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Abony Város Önkormányzata, Csemő Község és Dánszentmiklós Község Önkormányzataival közösen, sikeresen pályázott a Közép-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez kapcsolódó „Elektronikus helyi közigazgatási infrastruktúra fejlesztése c. konstrukcióra. A KMOP-4.7.1-13-2013-0006 azonosító számú, „Elektronikus közigazgatási infrastruktúra fejlesztése Abony, Dánszentmiklós és Csemő településeken” című pályázat 30.536.261 Ft támogatásban részesült. A támogatás mértéke, a projekt összköltségének 100%-a. Az önkormányzati „ASP” központ nagy teljesítményű és kapacitású, magas biztonságú, magas rendelkezésre állású, korszerű eszközökből kiépített IT központ útján szolgálja ki a településeket. 


Olvasd tovább...
2015 február 17 kedd - 14:14:43     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

A Képviselő-testület alakuló ülését követő 6 hónapon belül hagyja jóvá Gazdasági Programját az elkövetkezendő 5 évre vonatkozóan, mely a tervezett beruházásokat tartalmazza. A Képviselő-testület 2015. február 26-i ülésén tárgyalja a 2014-2019. közötti, ciklusidőre szóló Gazdasági Programját, melyben meglévő fejlesztési elképzeléseit felülvizsgálja, hosszú távú terveit pedig rögzíti.   Mi történt eddig? Abony városában 2006-2014. között közel 4 milliárd Ft értékű beruházás történt, korábban nem tapasztalt fejlődésen ment keresztül a település. Intézmények újultak meg, kaptak új nyílászárókat, korszerű fűtési rendszert, tetőt, új födémet és akadálymentes megközelítést. Megkezdődtek az önkormányzat tulajdonában lévő műemlékek, kúriák felújítása. Megújult a városközpont, lüktető, fiatalos hangulatú, rendezvények kedvelt színtere lett a főtér.


Olvasd tovább...
2015 február 06 péntek - 12:34:39     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Abony Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala elkészítette a települési adóról szóló rendelet-tervezetét, a kormányzat döntése alapján, mely az abony.hu-ra feltöltésre került lakossági véleményezésre. A tervezetről Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete január 29-i ülésén döntött, és elutasította azt. A rendelet-tervezet értelmében adókötelessé váltak volna az önkormányzat területén található földek. A települési adó alanyai azok a magánszemélyek lettek volna, akik nem maguk művelik a földet, hanem 5 évre, vagy azt meghaladóan bérleti szerződést kötöttek a föld művelésére, és nem fizetnek semmilyen adót a bérleti díj után, valamint azok az őstermelők, akik maguk művelik a földet, de nem adóznak. 


Olvasd tovább...
2015 február 05 csütörtök - 20:55:50     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

A geotermikus energia felhasználási lehetőségeinek megvizsgálásáról döntött a Képviselő-testület január végi rendes ülésén. Geotermikus energia alatt – a jogszabály megfogalmazásában – a szilárd talaj felszíne alatt hő formájában található energiát értjük. Abony területén már a 70-es években történtek olyan szénhidrogén-kutató fúrások, amelynek keretében több különböző talpmélységű (pl. 2337 m – 1972-ben, 2350 m – 1991-ben) kútból különböző (~30 - ~ 70 °C) hőmérsékletű víz tört felszínre. A város alatt húzódó termálvíz kitermelhető, és energetikai célra hasznosítható. A termálvíz megújuló energiaforrás, amely azt jelenti, hogy a kivett hő 95 %-a a termelés befejezése után körülbelül ugyanannyi idő alatt pótlódik. A termálkút fúrására kitűnő helyszínt jelenthetne az önkormányzati tulajdonban lévő, Kécskei út 1. szám alatt lévő beépítetlen terület. A képviselő-testület tervei szerint az új kút megfúrásával az összes közintézmény ráfűzhető lenne erre a rendszerre a Kálvin úti szakaszon, így a Gyulai Iskola, a Zeneiskola, a Művelődési Ház, a Sportcsarnok, a Gimnázium, a Városháza és a Somogyi Iskola is. 


Olvasd tovább...
2015 január 27 kedd - 14:22:30     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0



Tisztelettel meghívom 2015. január 29-én du. 14.00 órakor tartandó Képviselő-testüelti ülésre.
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme.

A meghívó teljes tartalma IDE kattintva nyitható meg.
Oldal:  1 2 3 ... 41 42 43 ... 46 47 48
Közérdekű információk

Programajánló

 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif




tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények