Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Önkormányzati hírek'
2013 május 07 kedd - 09:55:46     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

A ''KEOP-1.3.0/2F/09-2009-0007 kódszámú Abony Város Ivóvíz minőség-javítási és ivóvízhálózat rekonstrukciós programja'' című projektjében keletkezett maradványérték és tartalékkeret felhasználásából megvalósuló kivitelezési feladatok ellátásáról 2012. május 25.-én került sor a Támogatási szerződés aláírására. A teljes projekt összege nettó 347 millió Ft.
Ezt követően a Vízmű telepi fejlesztésről és a városban zajló rekonstrukciós és mosatási munkákról folyamatosan beszámoltunk.
A végrehajtás első része a Vízmű telepen a 6 hónap időtartamú próbaüzemmel 2012. június 30.-án befejeződött. A közbeszerzési eljárások nyertes ajánlati összege és a pályázati összeg között maradvány képződött, melyet a tartalék keret tovább növelt. A 38,6 millió Ft összeg felhasználására kérelem benyújtására került sor.

A teljes tájékoztatót itt tekintheti meg!
2013 március 01 péntek - 10:25:56     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tekintse meg a Somogyi Imre Általános Iskola beiskolázási plakátját.
A plakát itt tekinthető meg.
2012 december 14 péntek - 11:11:34     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

TISZTELT LAKOSSÁG!


TÁJÉKOZTATOM A TISZTELT LAKOSSÁGOT, HOGY 2012. DECEMBER 18-ÁN (VÁRHATÓAN) 11-13 ÓRA KÖZÖTT A KOSSUTH TÉREN ÉS RADÁK ÚTON TALÁLHATÓ LÉGVÉDELMI SZIRÉNÁK KABANTARTÁS MIATT TÖBB ALKALOMMAL MEG FOGNAK SZÓLALNI!

AZ ESETLEGES KELLEMETLENSÉGÉRT SZÍVES MEGÉRTÉSÜKET KÉRJÜK.Romhányiné dr. Balogh Edit sk.
polgármester
2012 december 08 szombat - 12:02:07     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

A téli időszak veszélyeire való felkészülés, a kockázatok felmérése a lakosság életminőségének megőrzését szolgáló intézkedések részét képezi, amely egybe esik a kormányzati szándékkal és növeli az egészségügyi ellátás alkalmazkodó képességét. A hőmérséklet csökkenés és a halálozás összefüggése télen is kimutatható, az összhalálozás általában magasabb a téli hónapokban. A télre való felkészülés időszakában különös figyelmet kell fordítani a kihűlés, fagyhalál és a fagyási sérülések megelőzésére.

A Ceglédi Kistérségi Népegészségügyi Intézet tájékoztatását teljes terjedelemben itt tudja megnyitni.

Hidegártalmak

•    A hőmérséklet és a halálozás összefüggése télen is kimutatható, bár nyáron sokkal szorosabb.
•    Az összes halálok miatti halálozás általában magasabb a téli hónapokban, mint nyáron. Télen a magasabb halandóságot elsősorban a légúti fertőző megbetegedések, influenza járványok okozzák, az influenza terjedését a magasabb téli hőmérséklet segíti elő. A nagy hideg nem kedvez a járványok terjedésének, viszont a szervezet lehűlése elősegítheti a fertőző baktériumok, vírusok bejutását szervezetünkbe.
Olvasd tovább...
2012 október 08 hétfő - 15:54:40     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Nemzeti Kulturális AlapTisztelt Lakosság!

Abony Város Önkormányzata a Kálvin út 10. szám alatti volt Sívó-Kúria műemlék épületén lévő tetőfedés részleges felújítási munkáira a Nemzeti Kulturális Alap Építőművészet és Örökségvédelmi Kollégiuma 2.000.000,-Ft támogatási összeget ítélt meg.

Abony Város Önkormányzata és a Generál Kontakt Bt. között vállalkozási szerződés jött létre a fenti munkálatok elvégzésére bruttó 4.198.512,-Ft összegben. A vállalkozó a munka befejezésének határidejeként 2012. november 15.-ét jelölte meg. Az aktualizált faanyagvédelmi szakvéleményt Varga Margit okl. faipari mérnök - faanyagvédelmi szakértő, a mérnöki feladatok ellátását a kivitelezés műszaki ellenőrzését Tomasovszki Tamás, továbbá a tervezői művezetést Bedekovich Éva építész tervező látja el.
Abony Város Önkormányzata

2012 október 08 hétfő - 15:40:57     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Nemzeti Kultúrális Alap


Tisztelt Lakosság!


Abony Város Önkormányzata a volt Ungár-Kúria veszélyelhárítási munkáira:
- a meglevő csaposfa-födém helyreállítására, megerősítésére, részleges cseréjére,
- új kémények építésére,
- homlokzaton végzett részleges felújítási munkákra,
- villámvédelem kialakítására
a Nemzeti Kulturális Alap Építőművészet és Örökségvédelmi Kollégiuma 5.500.000,-Ft támogatási összeget ítélt meg.

Abony Város Önkormányzata és a Tolnátó Építőipari Szövetkezet között vállalkozási szerződés jött létre a fenti munkálatok elvégzésére bruttó 6.755.620,-Ft összegben. A vállalkozó a munka befejezésének határidejeként 2012. december 22.-ét jelölte meg. Az aktualizált faanyagvédelmi szakvéleményt Varga Margit okl. faipari mérnök - faanyagvédelmi szakértő, a mérnöki feladatok ellátását a kivitelezés műszaki ellenőrzését Tomasovszki Tamás, a tervezői művezetést Bedekovich Éva építész tervező látja el, a festőrestaurátori felügyeletet Kemény Marianne végzi.


Abony Város Önkormányzata

2012 szeptember 13 csütörtök - 12:07:39     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Abony címer és Széchenyi Terv

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Uniós támogatásból épül Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja.

2012/09/06

Abony Város Önkormányzata uniós támogatást nyert a "Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztés" című KMOP-5.2.1/B-092f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex Kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az Új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalása.

szerződés aláírásaA projekttevékenység kivitelezési munkáinak végzésére lefolytatott közbeszerzési eljárás nyertesével, a ZAÉV Építőipari ZRt-vel (8900 Zalaegerszeg, Millenium köz 1.) szeptember 4-én ünnepélyes keretek között a városháza dísztermében aláírásra került a vállalkozási szerződés. A Bihari János Zeneiskola helyén kerül megépítésre a művelődési ház és az új zeneiskola. A munkaterület átadása a szerződéskötés megtörtént. A műszaki ellenőri feladatokat a Csiky és Társa Beruházás-Szervező kkt. látja el. A beruházás összértéke bruttó 749.247.770 Ft, melyből a művelődési ház- komplex kulturális, oktatási, művészeti központ építési költsége bruttó 595.425.210 Ft. Az új zeneiskola összköltsége bruttó 121.686.898 Ft. A külső közművek, parkolók és kertészeti munkák költsége bruttó 32.135.662 Ft. A kivitelezési munkák teljesítésének határideje a szerződéskötés napjától számított 9 hónap.

A város jelenleg nem rendelkezik művelődési házzal, amely a közösségi és kulturális értékek közvetítését nehezíti. Viszonylag sokrétű és tevékeny civil szféra működik a városban, a közművelődés és a sportélet a város méretéhez viszonyítva gazdag, ezért elengedhetelen a művelődési ház megépítése. A hiányzó infrastruktúrális feltételek pótlásával a város kulturális és közösségi élete is új lendületet kap. Az új épületben helyet kap az 1861,47 m2 alapterületű művelődési ház (300 fő befogadására képes színház és kamaraterem, kiállító terem, egyesületi és művészeti körök számára szánt helyiségek) és a városi könyvtár, valamint a 477,9m2 alapterületű 15 zenetermes és egy nagytermet magában foglaló új zeneiskola. A két épületegyüttes közre zár egy belső udvart, ahol megrendezésre kerülhetnek iskolai és városi rendezvények, ünnepségek. A kulturális központ teret ad majd a városban működő civil szervezetek számára is. Cél a helyi összetartozás erősítése, az értékek közvetítése és a város kulturális igényeinek kielégítése.

A sajtóközlemény Abony Város Önkormányzata adta ki a "Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztés" című KMOP-5.2.1/B-092f-2010-0011 azonosító számú pályázat keretében megvalósuló Abony Város Közösségi Ház- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központ projekt kapcsán.

Abony Város ÖnkormányzataMagyarország Megujul
Cím: 2740, Abony, Kossuth tér 1.
E-mail: abony@abony.hu
www.abony.hu
2012 július 20 péntek - 08:50:17     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Lakossági tájékoztató
2012 május 25 péntek - 20:07:37     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

 
Kérem tekintsék meg az alábbi témákban készült látványterveket!

Apponyi Úti Óvoda
APPONYI ÚTI ÓVODAPiac  Közösségi Ház Főtér II
Piac                                         Közösségi ház                                           Főtér II
Oldal:  1 2 3 ... 41 42 43 ... 45 46 47
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények