Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Önkormányzati hírek'
2012 július 20 péntek - 08:50:17     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Lakossági tájékoztató
2012 május 25 péntek - 20:07:37     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

 
Kérem tekintsék meg az alábbi témákban készült látványterveket!

Apponyi Úti Óvoda
APPONYI ÚTI ÓVODAPiac  Közösségi Ház Főtér II
Piac                                         Közösségi ház                                           Főtér II
2011 szeptember 20 kedd - 13:36:25     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0Nagyításért kattintson a képre

2011 szeptember 02 péntek - 09:39:45     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tó
 
A Mikes – lapos kotrásának első fázisában az iszap kiemelése befejeződött. A kitermelt iszap szárítása folyamatban. Az iszap kitermelése után látszik a leendő belvíztározó sziluettje. A kivitelező munkatársai a tároló kontúrját valamint középvonalát mérték ki, amely képen látható úszó alkalmatossággal végeztek a parton elhelyezett lézeres szinterező segítségével. A kimérés után elkezdődött a csapadék víz tározó mélyítése.
Olvasd tovább...
2011 augusztus 30 kedd - 13:30:12     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztató
 
Nagyításért kattintson a képre!
2011 augusztus 26 péntek - 10:10:53     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Elkezdődött – a „Mikes – lapos” kotrása
 
 
A Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 562-6/2010 határozatszámon adott vízjogi létesítési engedélyt, amely 2010.04.19.-én emelkedett jogerőre az Abony Város észak-keleti városrész belvízrendezésére és táj-rehabilitációjára. Az engedélyezett vízi-létesítmények: belterületi csatornahálózat, belvíztározó, külterületi (K-1) csatorna, csapadékvíz átemelő.

Abony Város Önkormányzata beruházás megvalósításhoz KMOP-3.3.1/B-10-2010-0037 jel alatt „Abony Város észak-keleti rész csapadékvíz-elvezetésének és gyűjtése” pályázatot nyújtott be az „Új Magyarország” Fejlesztési Terv Közép-magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez.


Olvasd tovább...
2011 augusztus 26 péntek - 10:03:55     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztató

Nagyításért kattintson a képre
2011 augusztus 15 hétfő - 08:45:18     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Pingvines Bölcsőde átadási ünnepség
2011. augusztus 12.
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre


Egy álom vált valóra Abony városában ismét, hiszen szeptemberben megnyitja kapuit a gyermekek előtt egy új modern igényeket kielégítő bölcsőde. Az új bölcsőde építésének nemcsak az volt a célja, hogy a város egy újabb intézménnyel bővüljön, hanem az is, hogy segítse a kismamákat a munka világába való visszalépésbe és, hogy új munkahelyeket teremtsen.

A „Kreatív Kópévár – Új Bölcsőde létesítése Abonyban” című projekt kivitelezése az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP-4.5.2-09-2009-0024) keretein belül 2011. február 21-én kezdődött meg.


Olvasd tovább...
2011 július 29 péntek - 11:42:35     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Meghívó
 
Nagyításért kattintson a képre
Oldal:  1 2 3 ... 40 41 42 43 44 45
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények