Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Önkormányzati hírek'
2011 május 04 szerda - 18:47:13     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Széchenyi Terv

Örömmel tájékoztatjuk a város lakosságát, hogy Abony Város Önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott "Abony Város északkeleti részének csapadékvíz-elvezetése és gyűjtése" című, KMOP-3.3.1/B-10-2010-0037 jelű pályázatát a Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága vezetője 78 275 395 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte 72,234763 %-os támogatási intentzitással.
2011 április 12 kedd - 13:27:40     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0


Abony Város Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Kreatív Kópévár – Új bölcsőde létesítése Abonyban” című, KMOP-4.5.2-09-2009-0024 jelű pályázata 231.764.443.- Ft támogatást nyert.


Örömmel tájékoztatjuk az abonyi lakosságot, hogy a kivitelezési munkák az ütemterv szerint haladnak és várhatóan szeptembertől a bölcsőde megnyitja kapuit.

A Bethlen Gábor utca 3. szám alatt bruttó 975, 44 m2 alapterületű új építésű bölcsőde, 1043 m2 játszóudvar, valamint 12 db parkoló kivitelezése valósul meg. Az óvodával közös előkert részről közelíthető meg az épület, melyhez kiépítésre kerül egy mozgáskorlátozottak és babakocsisok számára kialakított szabályos rámpa és feljáró. Ennek a feljárónak a pihenője mögött helyezkedik el egy belső kerítés, mely lehatárolja az elő és a játszókertet. Az épületbe a szélfogón keresztül érkezünk meg a gyermeköltöző és átadó térbe, mely mobil berendezéseinek elmozgatásával alkalmas gyermekrendezvények megtartására is. Bevilágítását a térnek a DK-i oldali üvegfallal és felülvilágítókkal biztosítjuk. A 4 db gyermekszobát párosával külön-külön megközelítési lehetőséggel és vizesblokkal alakítottuk ki. Két-két egységhez egy-egy vizesblokk tartozik. A gyermekszobák egységesen 51 m2 alapterületűek, melyek nagy nyílásokkal kapcsolódnak a fedett teraszokhoz. A helyiségek tolóajtókkal egymásba nyithatóak.

2011 február 21 hétfő - 13:50:48     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Pingvines Bölcsőde alapkőletétel


Alapkőletétel
 
A galéria megtekintéséhez kattintosn a képre


2009. augusztusában Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete döntött, hogy a Közép-magyarországi Operatív Program keretében kiírásra került a Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése című „B” komponensű KMOP-2009-4.5.2. Bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztése és kapacitásának bővítése kódjelű pályázaton részt kíván venni. Továbbá megbízta a Horizont 4 Tervező és Szolgáltató Kft. az engedélyes tervek elkészítésével és a Pa-Ku Consultingot a pályázat elkészítésével. A Képviselő testület 2009. októberében a pályázat önerejéről döntött.Olvasd tovább...
2011 január 05 szerda - 08:26:49     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Új Magyarország Fejlesztési TervÖrömmel értesítem a város lakosságát, hogy nyert a KEOP-5.3.0/A/09 jelű Energetikai hatékonyság fokozása Abony Város Gyulai Gaál Miklós és Somogyi Imre Általános Iskoláiban című pályázatunk, melynek keretében mindkét általános iskola központi épületében a külső homlokzati nyílászárói és kazánjai kerülnek kicserélésre.   

Alapadatok:

Pályázó neve: Abony Város Önkormányzata
Projekt megnevezése: Energetikai hatékonyság fokozása Abony Város Gyulai Gaál Miklós és Somogyi Imre Általános Iskoláiban
OP név: KEOP
Pályázat neve: 5.3.0/A/09 Épületenergetikai fejlesztések
Beruházás helye (régió): Közép-Magyarország
Beruházás helye (megye): Pest
Beruházás helye (helység): Abony
Megítélt összeg: 47 223 740 .- HUF
Támogatás aránya: 59 %
Támogatási döntés dátuma: 2010.12.11
Támogatás pontszáma: 64
2010 november 12 péntek - 11:04:57     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Átadás
 
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre

Átadták az új szakorvosi rendelőintézetet Abonyban
 
A Dr. Kostyán Andor Rendelőintézet ünnepélyes átadását november 11-én tartották Abonyban. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, megközelítőleg fél milliárdos beruházás eredményeként az új egészségügyi centrum Pest megye délkeleti részének alapfokú egészségügyi járóbeteg-szakellátását hivatott biztosítani. A projekt megvalósulásával Abony lakosain kívül Jászkarajenő, Kocsér, Kőröstetétlen, Újszilvás és Tápiószőlős lakosainak minőségi egészségügyi ellátása ugyancsak biztosítottá vált, de a környező településekről is várják a betegeket: így a szakrendelő kistérségi szerepet is el fog látni.
 
A rendezvényen az abonyi mazsorett csoport és fúvószenekar műsora után Romhányiné dr. Balogh Edit, a város polgármestere köszöntötte a meghívott vendégeket és az érdeklődőket. A rendelőintézet ünnepélyes felavatását a szalagátvágás koronázta, melyben a polgármesterasszonynak dr. Czira Szabolcs, országgyűlési képviselő és Nagykőrös polgármestere, dr. Homor Zsuzsanna, regionális tiszti főorvos és dr. Czinege Imre az EU Parlament Egészségügyi Bizottságának volt tagja segédkeztek. Ezt helyszíni bejárással egybekötött sajtótájékoztató követte, majd az érdeklődők is végigjárták, megtekintették az épületet.


Olvasd tovább...
2010 november 12 péntek - 10:58:32     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Rendelőintézet
 
Köszönetnyilvánítás

„A látóhatár, amit az ember szeme megpillant, sosem a végső part, mert ezen a látóhatáron túl van egy másik, aztán egy következő, mindvégig.” (Flaubert)

Újabb, talán az egyik legnagyobb szabású beruházásunk végére érkeztünk: elkészült az új Egészségügyi Centrum, a dr. Kostyán Andorról elnevezett rendelőintézet. Talán nem kell emlékeztetnem senkit sem arra, hogy milyen régen megszületett már az elhatározás, hogy városunknak legyen egy valóban kulturált, korszerű és minőségi egészségügyi ellátást nyújtó egészségügyi központja.
Az út, melynek most a végére értünk, nagyon hosszú volt. Az első tervek megszületésétől kezdve a pályázaton való részvételen át a kivitelezésig: számtalan feltételnek kellett megfelelnünk, számtalan kisebb-nagyobb buktatón kellett úrrá lennünk, s számos ember összehangolt munkájára volt szükség ahhoz, hogy elérkezzünk a rendelőintézet átadásához.
     Sikerült. Sikerült megvalósítanunk azt az álmot, amely mostanra valóssággá vált. Sikerült a nehézségeket megoldanunk, sikerült továbblépnünk, továbbdolgoznunk. Mert soha nem adtuk fel. És ebben Önöknek, Abony város lakóinak is nagyon nagy érdeme van. Mert Önök nélkül nem sikerülhetett volna. Mert bizalmat adtak nekem és munkatársaimnak, hogy folytassuk a megkezdett munkát.
Ezért ezúton is szeretném megköszönni az abonyiaknak, hogy mindvégig támogattak, és lehetőséget adtak arra, hogy az álmokból valóság legyen. A továbbiakban szeretném megköszönni mindazoknak, akik a tervek megszületésétől kezdve a kivitelezés befejezéséig részt vettek az egészségügyi centrummal kapcsolatos munkálatokban: a tervezőktől kezdve a polgármesteri hivatal munkatársain keresztül a közreműködő szervezetekig, a helyi és országgyűlési képviselőknek, a különféle civilszervezetek tagjainak, egészségügyben tevékenykedőknek, azoknak a dolgozóknak, akik rakták a téglákat, festettek, villanyt szereltek, takarítottak.
Köszönöm!

Romhányiné dr. Balogh Edit
polgármester
2010 október 02 szombat - 11:49:34     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Folytatódik a rendelőintézet építése

Rendelőintézet

Kérem a galéria megtekintéséhez kattintson a képre!


2010. szeptember 20-án aláírásra került az alapfokú járóbeteg szakellátó rendelő építésének kivitelezésére a szerződés. A gyorsított közbeszerzési eljárásra hét vállalkozás került meghívásra, melyek közül négyen vitték el a dokumentációt, majd három tekintette meg a félbe maradt építkezést és ketten adtak be árajánlatot. A tárgyalásos eljáráson már csak egy cég, a Genép korábbi alvállalkozója a Polvill Kft. vett részt. A cég 161 millió Ft összegben október 30-ra vállalta a beruházás befejezését. Ennek érdekében vállalta, hogy a korábbi generálkivitelező által megrendelt nyílászárókat, liftet, burkolóanyagokat átveszi és beépíti. Így a városnak lehetősége van határidőre elszámolnia a pályázati pénzekkel.


Olvasd tovább...
2010 szeptember 21 kedd - 07:47:22     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0


Új Magarország Fejlesztési Terv

Tájékoztatás
A korábbi híreinkben már említettük, hogy Abony Város Önkormányzata támogatást nyert
ABONY VÁROS IVÓVÍZMINŐSÉG-JAVÍTÁSI ÉS IVÓVÍZHÁLÓZAT REKONSTRUKCIÓS PROGRAMJÁNAK MEGVALÓSÍTÁSÁRA

A megvalósításhoz kapcsolódó feladatok végrehajtói:

·       Közbeszerzés
Vállalkozó: KÁR-MENTOR Szolgáltató és Kereskedelmi Bt (5008 Szolnok, Füst Milán út 3.)
Tel./fax: 06 - 56/426 - 226, 06 - 56/360 - 010
e-mail: karmentor@brokerroyal.hu
·       Projektmenedzsment
Vállalkozó: Keviterv Plusz Kft (3527 Miskolc, Katalin út 1).
Tel/fax.: 06 - 46 – 412 – 646, 56 – 411 – 640
e-mail:keviterv.plusz @t-online.hu
·       Tájékoztatás, nyilvánosság:
Vállalkozó: Gedi-Press Reklámiroda (2740 Abony, Szolnoki út 1)
Tel./fax: 06 -   53/363 - 473, Mobil: 06 - 30/4020 - 833
e-mail: info@gedipress.hu
·       Mérnök
Vállalkozó: KSK Mérnök és Vállalkozási Iroda Kft (5000 Szolnok, Tiszaliget 9688/4 hrsz)
Tel./fax: 06 - 56/363 - 473
e-mail: katonaemil@ksk.hu
·       Építés
Vállalkozó: Még nincs kiválasztva, 2010. szeptember 9-én a közbeszerzés Ajánlattételi felhívás feladására, míg 2010. szeptember 20 – án a témára vonatkozó helyszíni konzultációra került sor.
Szerződéskötés várható időpontja, munkaterület átadással: 2010. november hó


Olvasd tovább...
2010 augusztus 31 kedd - 07:16:28     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

 
ÚMFTVízcsepp

Mint arról már korábban tájékoztatást adtunk, nyert az ABONY VÁROS IVÓVÍZMINŐSÉG-JAVÍTÁSI ÉS IVÓVÍZHÁLÓZAT REKONSTRUKCIÓS PROGRAMJÁNAK MEGVALÓSÍTÁSA című KEOP-1.3.0/2F/09 jelű pályázatunk. A megítélt támogatás összege: 312.300.000 Ft. A támogatás mértéke 90 %.

Az ivóvízminőség–javítási pályázatot elsősorban az indokolta, hogy az EU-ba való belépés után többek között szigorodott az arzén határértéke. A pályázati kiírás szerint víztisztítási technológiára lehetett pályázni és az egész pályázati összeg 20%-ában hálózatrekonstrukcióra. A rekonstrukcióra költhető összeg keretében hálózati mosató helyeket kell kialakítani, tekintettel a hálózatbeli vízminőség romlásokra, (amelyek mechanikai ill. hidraulikai csőtisztítással küszöbölhetők ki).


Olvasd tovább...
2010 augusztus 05 csütörtök - 12:36:51     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

 ÚMFT
MÁVBKSZ
 

Abony Város Önkormányzata értesíti a tisztelt lakosságot hogy, a MÁV Államvasutak Zrt – mint építtető - az Abony, vasútállomás mellett megépült P + R parkolók, közúti csomópont, gyalogos átkelőhely valamint autóbuszöböl forgalomba helyezésének engedélyezését kérte a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól.
Az eljárás részeként a Nemzeti Közlekedési Hatóság szemlét rendelt el, illetve közmeghallgatást tart 2010. augusztus 10. (kedd) 13:00 h–kor, Abony Polgármesteri Hivatal – kistárgyaló teremében.

A fentiek értelmében a forgalomba helyezési szemlére, illetve közmeghallgatásra meghívom az Építtetőt (MÁV Zrt), a Tervezőt (Hírös Modul Zrt), az érintett szakhatóságokat, út és közműkezelőket, ingatlan tulajdonosokat, valamint az érintett abonyi lakosokat akik szeretnék észrevételeiket elmondani a forgalomba helyezéssel kapcsolatban.

Tisztelettel:
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
Oldal:  1 2 3 ... 39 40 41 42 43
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények