Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Önkormányzati hírek'
2009 június 30 kedd - 08:24:38     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0Örömmel tájékoztatom a város lakosságát, hogy nyert az  ÁROP-3.A.1 pályázati kiírás alapján a polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése a Közép-magyarországi régióban „ c. pályázat. Jelen projekt az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával az Államreform Operatív Program támogatási rendszerében valósul meg.
A projekt teljes költsége 21.739.000.-Ft.
 


Olvasd tovább...
2009 június 16 kedd - 14:19:07     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

 
 

Abony Város Önkormányzata a KMOP 4.3.2-2007 azonosító számú pályázaton 436 821 915 Ft támogatást nyert járóbeteg szakellátás fejlesztésére. Az elnyert európai uniós támogatáshoz 50 millió Ft önerőt biztosít a város. A közel fél milliárd forintos beruházásból 1300 m2 összes alapterületen egy kétszintes rendelőintézet épül, mely kiváltja a jelenlegi korszerűtlen, zsúfolt orvosi rendelőket.

Az új létesítmény ad majd otthont a város egészségügyi szolgáltatásainak: az anya és csecsemővédelemnek, a gyermekorvosi szolgálatnak, a háziorvosoknak, a fogászatnak és 200 szakorvosi óraszámában a szakorvos ellátás széles skálájának. Többek között itt kap helyet a laboratórium, az ultrahang diagnosztika és a digitális röntgenkészülék is, valamint a központi orvosi ügyelet.


Olvasd tovább...
2009 június 11 csütörtök - 09:46:35     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0Az új Egészségügyi Centrum látványterveit a képre kattintva tekinthetik meg.

2009 április 02 csütörtök - 06:27:33     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

2009. március 27-én este 18 órakor kezdődött Donkó Emese, Juhász Julianna és Spolmin Petra zongora szakos növendékek önálló hangversenye. Felkészítő tanáruk Szikszay Sándorné.

A zeneiskola nagyterme zsúfolásig megtelt zeneszerető közönséggel, akik az elhangzott zeneszámokat vastapssal jutalmazták. Akik jelen voltak, egy csodálatos, kellemes, hangulatos koncerten vettek részt.

A hangversenyterem falát Szikszay Sándorné és Szikszay Sándor gobelin képei díszítették, amit csodálattal szemléltek, hiszen a mellékelt képek tanúsága szerint is gyönyörűek.

A kiállítás április 3-ig tart nyitva a zeneiskola nyitvatartási idejében.
2009 március 27 péntek - 09:00:10     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Ismerje meg a KOMMUNIKÁCIÓS TERVET, melyet innen tud megnyitni.
2009 március 17 kedd - 09:09:15     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0


Tekintse meg a március 15-ről készült képgalériát. Fotók: Szilágyi Tamás
2009 február 25 szerda - 18:21:59     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Nyert a belterületi útépítésre benyújtott pályázatunk!

Örömmel tudatom Abony Város lakosságával, hogy a KMOP-2.1.1/B-08-2008-0053 azonosító számú pályázatunkat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatásra méltónak ítélte. A Csiky Gergely, Vasvári Pál, Magyar Benigna, Blaskovics és Táncsics Mihály utak megépítésére 128 297 639 Ft támogatást nyertünk. A projekt tejles összege 183 282 342 Ft. A támogatás intenzitása 70%.

A kivitelezés a közbeszerzési eljárást követően az Apponyi utca felújításával egyidejűleg kezdődhet meg. Az Apponyi utca felújítására még 2008-ban nyertünk 1.640.000 Ft-ot. Tavasszal kezdődik a Szabadság utca felújítása is.

Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
2009 január 16 péntek - 22:16:14     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

 
Abony városa elnyerte a forrást az új  egészségügyi centrumra.
 
2008 december 18 csütörtök - 12:44:35     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0Mint már arról hírt adtunk, támogatást nyert Abony Város Ivóvízminőség-javítási és ivóvízhálózat rekonstrukciós programja a KEOP-1.3.0./1F-2008-0012 azonosító számú projekt keretében.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 38 39 40
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
*****
*****
*****
 
*****
*****
 
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények